Culotte Sous Vide (Cuvette) – super god opskrift med ekstra tips (opskrift)

Introduktion

Skal du igang med culotte sous vide, så læs videre. Det er et super godt stykke kød at bruge til netop langtidsstegning. Det smager fantastisk, bliver meget mørt og lækkert. Du kan bruge både en culottesteg, mens en cuvette bestemt også giver gode resultater.

Her er en super lækker udgave af en enkelt version af culotte sous vide, men også et par ekstra tips til, hvordan du kan pifte culottestegen yderligere op.

 

Ingredienser Culotte sous vide

1 okseculotte / evt. cuvette
1 løg (grofthakket)
1-2 spsk. god smør
Rosmarin el. timian (2-5 stilke)
1-2 fed hvidløg
2 tsk. groft salt (flagesalt)
Peber, friskkværnet, eller peberkorn

 

Fremgangsmåde

  • Sous viden indstilles til 54 grader.
  • Rids fedtsiden på culotten (kan også gøres når den tages op af vandbadet).
  • Culottestegen gnides så med salt og peber (kom evt lidt hele peberkorn i posen).
  • Tilsæt lidt smør, grøntsager og krydderurter, hvorefter stegen vakuumpakkes.
  • Giv stegen 7 til maximalt 10 timer i Sous Vide badet (ellers bliver den for mør).
  • Tag stegen op, og lad hvile ca. 5 minutter (gem evt. væsken til sauce)
  • Varm grillen op til den er godt gennemvarm, og lad culotten få 2-3 minutter på fedt-siden og 1-2 minutter på undersiden (se fotos). Alternativ kan du svitse den på en varm pande med smør. Kom evt. lidt ekstra salt på fedt siden inden.
  • Skæres og serveres umiddelbart efter.
  • Server med nye, ovnstegte eller hasselback kartofler.

 

Energiindhold

Culotte indholder ca 214 kcal pr. 100 gram.
Fedt 15.5 g. / 100 gram
Kulhydrat 0 g. / 100 gram
Protein 19.5 g / 100 gram

 

Forskel på culotte og cuvette?

En culotte er som udgangspunkt det bedste stykke kød af de 2. Det er et mere reelt stykke kød, hvor cuvetten har en fedtbræmme, der går midt igennem kødet. De smager identisk (med risiko for at få lidt høvl), men culottestegen er et mere reelt stykke kød, har en finere struktur og er mere mørt. Mørheden er dog super fin i begge stegtyper, når de tilberedes sous vide.

Cuvetten sidder under culotten på oksens lår, og er ikke nær så mørt som culotten. Det kan være et udmærket stykke kød – og andre gange ikke

Billeder af culotte sous vide

 

Tip

  • Hvis du vil lave en sauce, så hæld væsken fra posen (når stegen er færdig) ned i en gryde. Kog det lidt ind, og tilsæt 1-2 dl. fløde. Smag til med salt og peber. Du kan evt. jævne med lidt Maizena mel (rørt med vand). Evt lidt kulør, hvis du vil have saucen mørk.
  • Du kan evt. fryse en god porter / stout øl i isterninger, og tilsætte et par af disse til posen. Hvis du har en “god” vakuumpakker, der kan klare væsker, så behøver du ikke fryse det først. Den jeg har kan ikke klare at væsker trækkes op, så kan den ikke forsegle posen ordentligt. Derfor fryses det i forvejen. Det giver en super smag!
  • Du kan også tilsætte lidt æbleeddike til sous vide posen (1-2 spsk). Igen frys det til isterninger, hvis du ikke har en vacuumpakker, der kan klare de tynde væsker.

 

Hvad synes du om culotte sous vide indlægget?

Har du kommentarer eller gode tips og tricks, så skriv dem endelig nedenfor. Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner øverst til højre i “informationsboksen” herunder…

print

.

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Culottesteg Sous Vide
Opskrift af
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Blogger at Livets små ting
Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.

One thought on “Culotte Sous Vide (Cuvette) – super god opskrift med ekstra tips (opskrift)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *