Druefromage – den perfekte dessert med vindruer, chokolade og portvin (opskrift)

print

Introduktion til druefromage

Her kommer opskriften på druefromage – en dessert, som det ikke er sikkert du kender. Når du først har prøvet at lave den vil du til gengæld ELSKE at lave druefromage fremover. Kombinationen mellem den luftige fromage, de søde vindruer, og den grofthakkede chokoladestykker er helt fantastisk. Portvinen smager ikke igennem, den bruges til at give lidt sødme som støtter nuancerne fra vindruerne og chokoladen. Vores børn kan til tider godt være en smule kræsne, men her er det solgt… Der bliver aldrig levnet noget – og det er et godt tegn hjemme hos os 🙂

 

Ingredienser til 8 personer

8 æg (gerne pasteuriserede blommer og hvider)
6 dl piskefløde
12 spsk sukker
8 spsk portvin
10 blade husblas
500 g stenfri grønne druer
125 g mørk chokolade

 

Kalorieindhold per person

Energi: 575 KCal
Fedt: 38.8 gram
Kulhydrater: 45.2 gram
Protein: 11.1 gram

 

Sådan gør du

Husblassen sættes i blød (minimum 10 minutter) i f.eks. et højt glas / lille skål. Druerne halveres og chokoladen hakkes i grove stykker.

Hviderne piskes godt stive med en håndmixer. Sukkeret tilsættes 1 spsk ad gangen mens der fortsat piskes. Så tilsættes 1 æggeblomme ad gangen. Herefter tilsættes portvin. Brug håndmixeren hele vejen.

Hæld vandet fra husblassen, og tilsæt nu kogende vand, så det smelter – ganske lidt vand i ad gangen – til husblassen er helt opløst (rør med en lille ske). Så rører du et par skefulde af æggemassen i den opløste husblas. Samtidig med at der piskes kraftigt tilsættes husblassen til æggemassen (undgår klumper). Til sidst vendes den piskede fløde i og herefter de halve druer og chokoladen.

Pynt med halve druer og hakket chokolade. Stil den køligt min. 20 minutter i køleskab inden den serveres. Skal serveres kold. Kan sagtens laves dagen før, og stå i køleskabet indtil servering.

Velbekomme….

 

Billeder

Blev nød til at lave endnu en portion, da vi kom til at spise den første og glemte billederne… Den er nu klaret… Mums

 

Kommentarer, spørgsmål og vurdering

Du er meget velkommen til at kommentere nedenfor, og jeg skal prøve at svare på spørgsmål efter bedste evne. Hvis du synes om opskriften må du meget gerne give den karakter ved at trykke på de 5 stjerner nedenfor i “informationsboksen” (de tomme stjerner øverst til højre).

God fornøjelse

 

 

.

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Charlottes druefromage
Opskrift af
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Blogger at Livets små ting
Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *