Dessert og kageMadOpskrift

Druefromage – den perfekte dessert med vindruer, chokolade og portvin (opskrift)

Introduktion til druefromage

Her kommer opskriften på druefromage – en dessert, som det ikke er sikkert du kender. Når du først har prøvet at lave den vil du til gengæld ELSKE at lave druefromage fremover. Kombinationen mellem den luftige fromage, de søde vindruer, og den grofthakkede chokoladestykker er helt fantastisk. Portvinen smager ikke igennem, den bruges til at give lidt sødme som støtter nuancerne fra vindruerne og chokoladen. Vores børn kan til tider godt være en smule kræsne, men her er det solgt… Der bliver aldrig levnet noget – og det er et godt tegn hjemme hos os.

 

opskrift fromage med vindruer og chokolade chokoladestykker husblas opskrift

Druefromage med chokoladestykker

En vidunderlig dessert som smager himmelsk. Ikke noget man lige normal ville hoppe på, men blandingen af chokolade, vindruer, og så den søde fromage er genial. Prøv det!
4.56 fra 9 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk, Fransk
Forb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 8 personer
Kalorier: 575kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 8 æg (evt pasteuriserede blommer og hvider)
  • 6 dl piskefløde
  • 12 spsk sukker
  • 8 spsk portvin
  • 10 blade husblas
  • 500 gram stenfri grønne druer
  • 125 gram mørk chokolade (grofthakket)
Fremgangsmåde
  • Husblassen sættes i blød (minimum 10 minutter) i f.eks. et højt glas / lille skål. Druerne halveres og chokoladen hakkes i grove stykker.
  • Hviderne piskes godt stive med en håndmixer. Sukkeret tilsættes 1 spsk ad gangen mens der fortsat piskes. Så tilsættes 1 æggeblomme ad gangen. Herefter tilsættes portvin. Brug håndmixeren hele vejen.
  • Hæld vandet fra husblassen, og tilsæt nu kogende vand, så det smelter – ganske lidt vand i ad gangen – til husblassen er helt opløst (rør med en lille ske). Så rører du et par skefulde af æggemassen i den opløste husblas. Samtidig med at der piskes kraftigt tilsættes husblassen til æggemassen (undgår klumper). Til sidst vendes den piskede fløde i og herefter de halve druer og chokoladen.
  • Pynt med halve druer og hakket chokolade. Stil minimum 20 minutter i køleskab inden den serveres. Skal serveres kold. Kan sagtens laves dagen før, og stå i køleskabet indtil servering.
Ernæringsfakta
Antal: 8personer | Kalorier: 575kcal | Kulhydrater: 45.2g | Protein: 11.1g | Fedt: 38.8g

 

 

Billeder

Blev nød til at lave endnu en portion, da vi kom til at spise den første og glemte billederne… Den er nu klaret… Mums

 

Kommentarer, spørgsmål og vurdering

Du er meget velkommen til at kommentere nedenfor, og jeg skal prøve at svare på spørgsmål efter bedste evne. Hvis du synes om opskriften må du meget gerne give den karakter ved at trykke på de 5 stjerner i opskriften ovenfor.

 

Velbekomme ❤️

 

Følg
Giv besked ved
guest

5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jytte
Jytte
2 år siden

Hvor mange personer svarer opskriften på drueformage til?

Solveig
Solveig
3 år siden

Hej.
Dine opskrifter ser lækre ud.
Denne kunne jeg godt tænke mig at prøve at lave. Men min mand er ikke så meget til grønne druer… Kan man bruge røde..? Og hvilken portvin er god at bruge..? Mvh Solveig

5
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x