Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift)

Introduktion

Chicken Tikka Masala er nok den mest berømte indiske ret – og med god grund. Den smager fantastisk, er let at lave, og så er det en mager ret med kylling. Efter at have forsøgt utallige opskrifter over de seneste år var vi i Indien i starten af 2017, hvor vi samlede lidt ekstra gode råd. Det har givet denne super lækre opskrift som er nem at gå til.

 

Opskriften

Herunder er opskriften, så du let kan have den liggende ved køkkenbordet, når du skal lave Tikka Masala. Du kan også printe den (uden reklamer eller andet).

5 fra 3 stemmer
chicken tikka masala kylling opskrift på indisk mad
Print opskriften
Indisk Chicken Tikka Masala (kylling)
Forberedelse
50 min
Tilberedning
20 min
Samlet tid
1 t 10 min
 

Lav Tikka Masala helt fra bunden. Det er let og smager FANTASTISK. Indisk mad er super lækkert, og man kan jo vælge chilimængden alt efter hvor stærk man ønsker retten.

Kategori: Hovedret
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 610 kcal
Ingredienser
Kylling med marinade
  • 500 gram kylling uden skind og ben
  • 1 dl yoghurt (drænet, evt. græsk 5-10%)
  • 2 tsk groft havsalt
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipulver (obs at der er forskel på styrke)
  • 1 spsk hvidløg (2 store finthakkede fed, evt. presset)
  • 1 spsk ingefær (finthakket evt. revet)
  • 150 gram limesaft (2 lime)
Tikka Masala sauce
  • 200 gram løg (finthakket)
  • 2 tsk hvidløg (ca. 2 fed - finthakket)
  • 2 tsk ingefær (finthakket)
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (store dåse el. 2 små)
  • 3 spsk mandelmel (evt. 3 skefulde mandler meget finthakket)
  • 4 dl vand
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • 3-4 spsk. olie til stegning
Indisk agurke­raita
  • 2 dl yoghurt
  • 1 agurk i fine små tern
  • 0.5 tsk spidskommen (stødt)
  • 1 tsk groft havsalt
Fremgangsmåde
Kyllingen forberedes
  1. Bland yoghurt, salt, gurkemeje, garam masala, limesaft, chili, hvidløg, ingefær sammen i en skål.

  2. Skær kyllingen i små stykker (ca. 2-3 cm) og bland det godt rundt i marinade. Lad det stå mindst en time på køkkenbordet. Du kan evt. lave det dagen før, og komme det i køleskab. Du kan også blande det hele i en plastikpose.

  3. Hæld marinaden og kyllingestykkerne op i et ildfast fad, og kom det ind i en forvarmet ovn ved 240-250 grader i 14-15 minutter.
Tikka Masala sauce
  1. Kom olien i en tykbundet gryde, og steg løg og hvidløg indtil de bliver fine gyldne.

  2. Skru lidt ned for varmen, og tilsæt så ingefær og tomatpuré og rør godt rundt.

  3. Til sidst tilsættes gurkemeje og mandler sammen med vandet.

  4. Kog saucen godt igennem nogle minutter og tilsæt kyllingen (inkl. marinade saucen fra fadet). 

  5. Til sidst smages retten til med salt, og evt. mere chili, hvis den er lavet for mild. Husk at du altid kan sætte chilien på bordet, så børnene også kan være med 🙂

    Få minutter inden servering tilsættes fløden.

Agurkeraita
  1. Yoghurt og agurke-tern blandes sammen. 

  2. Smages til med spidskommen og salt. Stil i køleskab indtil servering (serveres bedst helt afkølet)

Opskriftsnoter

Serveres med Naanbrød eller ris.

Ekstra tilbehør kan f.eks. være agurkeraita, ananas pickles, auberginecreme og spicy spidskål (se billedet). Min favorit er ananas pickles, som jeg nok skal lave opskrift på inden alt for længe.

Velbekomme

 

Inspiration

Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)

Billeder

Her er lidt billeder af processen mens jeg lavede Chicken Tikka Masala.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du må meget gerne stille spørgsmål nedenfor, og jeg håber du også vil dele din oplevelse med opskriften (evt. et lille billede). Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak 🙂

 

 

.

print

.

Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Blogger at Livets små ting
Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.

5 tanker om “Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift)

  • september 16, 2017 at 22:15
    Permalink

    Jeg har lige lavet Chicken Tikka Masala, og det var super lækkert! Også familien var meget begejstrede.. Næste gang håber jeg, at der er en opskrift på ananas pickles også, så vi kan få det til retten. Jeg lavede blomkålsris til, og det smagte dejligt til.
    LKH du mangler at påføre, hvornår vandet skal i retten. Jeg tænker at 3 dl vand er nok!?
    Vh
    Inge Lise

    Svar
  • Pingback: Indisk naanbrød med hvidløg (opskrift) - Livets små ting

  • august 12, 2017 at 18:48
    Permalink

    Fandt lige opskriften her til eftermiddag og lavede den her til aften. Den er rigtig god, og smager super godt. Takker

    Svar
    • august 12, 2017 at 21:07
      Permalink

      Hej Amalie.
      Er super glad for du synes om opskriften. Jeg er helt vild med retten selv og alle vores gæster plejer også at synes rigtig god om den 👌

      God weekend.
      KH Lars

      Svar
  • august 11, 2017 at 13:34
    Permalink

    Så er der mulighed for at lave din helt egen Tikka Masala. Smager helt fantastisk, og er let at lave…

    Velbekomme…

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *