Lakseroulade med spinat, der pynter på ethvert middagsbord (opskrift)

Introduktion til lakseroulade med spinat

Her er en let og super velsmagende opskrift på lakseroulade. Den er helt perfekt, hvis du får huset fyldt med gæster, og skal lave noget, som springer i øjnene, og derudover også smager himmelsk. Lakserouladens bund laves med bl.a. spinat, som giver en helt fantastisk grøn farve, der står i flot kontrast til den smukke laksefarve.

Tidsforbrug

Ca. 60 minutter alt i alt.

Ingredienser (ca. 10 personer)

Bunden

3 Æg
1 tsk. Salt
Friskkværnet peber (en god knivspids)
ca. 400 g. Frisk spinat (evt fra frost).
1 dl. Fløde 18% (eller 3/4 dl. mælk)

Fyld

200 g. Naturel smøre-/flødeost
0.5 tsk. Fint salt
1 knivspids friskkværnet peber
2 spsk. Lime eller citronsaft
2-300 g. Koldrøget laks
3-4 spsk. Friskhakket basilikum eller purløg.

Kalorieindhold m.m.

Samlet kalorieindhold er ca. 1610 kcal. Det er ca. 161 kcal, hvis man dele med 10 personer.

Lakseroulade med spinat kalorier

 

Sådan gør du

Bund

Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Start så med at dele æggehvide og blommer. Kom æggeblommerne i en skål, og tilsæt de øvrige ingredienser (salt, peber, spinat og fløde). Brug en stavblender til at få hakket spinaten fint. Alternativt kan du hakke spinaten meget fint i hånden inden du tilsætter den. Rør det godt rundt.

Pisk herefter æggehviderne til de bliver helt stive og luftige. Vend det stille og rolig rundt i spinatmassen med en dejskraber eller lignende. Hæld så dejmassen ud på et bradepande på et stykke bagepapir. Fordel jævn, så der er et lag på ca. 0.5-1 cm over det hele.

Bag bunden på midterste rille i ca. 20-25 minutter indtil overfladen er gylden og dejen virker fast. Tag den ud og lad den køle af.

 

Fyld

Fyldet på denne lakseroulade er let at lave. Du tager blot flødeosten og rører det godt sammen med salt, peber, citronsaft og friskhakket basilikum (3-4 skefulde). Smag ekstra til med salt og peber. Stil blandingen i køleskabet indtil bunden er afkølet.

Når bunden er kølet af, så tag bagepapiret (og bunden) frem på bordet, og smør blandingen ud over (se foto). Kom herefter lakseskiverne på. Til sidst rulles bunden sammen som en roulade, og du har nu den fineste lakseroulade med spinaten flotte farve. Kom lakserouladen i køleskabet minimum en time før den skal serveres.

 

Billeder

 

Tip

  • Man kan nogle steder købe koldrøget laks i “mindre fine” stykker. Altså ikke den store flotte plade, hvor laksestykkerne ligger på, men i en mindre pakke, hvor stykkerne er knap så jævne i kanterne. Det er typisk de stykker, der ikke har været helt fine nok til at kunne komme med i de “dyre” pakker. Det kan du sagtens bruge her, og det tage toppen af prisen for laksedelen.
  • Lav lakseroulade dagen før, og lad den være i køleskabet. Der kan du uden problemer gøre.
  • Du kan evt. komme lakserouladen i fryseren i 20-30 minutter før du skal skære den ud, så bliver skiverne flottere, da kniven meget lettere glider igennem.

 

Har du spørgsmål eller kommentarer

Nedenfor er du meget velkommen til at stille spørgsmål, eller give lidt feedback omkring din oplevelse af lakserouladen. Det er ALTID fantastisk at høre om gæsterne kunne lide den, eller om den faldt i god jord. Giv meget gerne lyd, og anmeld gerne opskriften på stjernene nedenfor.

print

.

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Lakseroulade med spinat
Opskrift af
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Blogger at Livets små ting
Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *