Fantastiske hjemmelavede hindbærsnitter (opskrift)

Introduktion

Herhjemme står den ofte på hindbærsnitter, når vi skal have gæster. Det er ret let at lave, og så er vores datter, Emma, helt vild med dem. Hun får altid valget mellem brunsviger og hindbærsnitter, og vælger typisk begge to 🙂 Her er en super let og god opskrift, så du hurtigt og let kan lave dine egne fantastiske hjemmelavede hindbærsnitter. Bagerne bruger margarine til hindbærsnitter, men smør giver lige det sidste 🙂

Jeg har bagt mig igennem utallige opskrifter, og her er jeg nået frem til den perfekte opskrift. Den giver en stor portion mørdej, og du kan lave en hel bradepande-hindbærsnitte kage (som på billedet), eller du kan bage mindre af 2 omgange, eller du kan gemme den resterende dej til senere…

 

Opskriften

5 fra 14 stemmer
hindbærsnitter opskrift hjemmelavede hjemmebag god sådan laver du hvordan laver man
Hjemmelavede hindbærsnitter
Forberedelse
46 min
Tilberedning
14 min
Samlet tid
1 t
 

Her er en fantastisk god opskrift på hjemmelavede hindbærsnitter. Smager himmelsk og er lette at lave.

Kategori: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Antal: 12 personer
Kalorier: 230 kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Den perfekte mørdej
  • 250 gram smør
  • 360 gram hvedemel
  • 150 gram flormelis
  • 1 æg (50 gram - large)
  • 30 gram mandelmel (Evt. hele mandler du blender/knuser til mandelmel)
Fyld
  • hindbærsyltetøj (køb noget godt - gerne "stift")
  • 250 gram flormelis (til glasuren)
  • 40 gram vand (til glasuren)
  • drys (f.eks. tørret hindbær, eller krymmel)
Fremgangsmåde
Dejen
  1. Kom den bløde smør, hvedemel, mandelmel, flormelis og æg i en skål. Ælt det godt sammen indtil du har en fin og glat dej (rør det i en røremaskine med kagespatel indtil det næsten er samlet - hæld ud på bordet, og samlet helt med fingrene)

  2. Stil dejen på køl 1 times tid (hvis du ikke har brug koldt mel og smør - se under tips).

  3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapier, så den er ca 25x35cm. Det er vigtigt at tykkelsen er ens overalt og ca 4 mm. Kom "pladen" op på en bradepande. Skær evt. til i en firkant og del på midten i 2 lige store dele.

  4. Bag "dejpladerne" i ca. 14 minutter ved 210 grader. Den skal være gyldenmørk i hjørnerne. Gør klar til fyld og glasur!

Spejlende glasur
  1. Kom flormelis og vand i en skål eller gryde. Det vigtigste er, at du rører det godt sammen og varmer det op til 30-40 grader (i gryden, eller i mikroovn). Når glasuren er varm, så bliver overfladen helt blank og super flot.

Samling af hindbærsnitterne
  1. Tag bundene ud af ovnen når tiden er gået.

  2. Smør straks hindbærsyltetøjet på den ene del mens den er helt varm. Du behøver ikke komme syltetøjet helt ud til kanten, det spredes når du kommer den anden del ovenpå.

  3. Smør den varme glasur på den anden halvdel. Drys med det samme med krymmel / drys, da glasuren er stiv efter ca 30 sekunder, og så er det for sent.

  4. Kom så glasurdelen ovenpå med det samme. Pas på den ikke knækker, specielt når laver den i et stort stykke. Jo mere den får lov at afkøle jo lettere knækker den.

  5. Skær den ud i stykker mens den er varm. Lad den køle og server. 

 

VELBEKOMME !

 

Tips

  • Når du tager smør ud af køleskabet kan du pakke det ud og slå det fladt. Så bliver det blødt, men bevarer “kulden”. Kom også evt. melet i fryseren dagen før du skal lave dine hindbærsnitter. Det holder temperaturen kold når du så tilsætter det, og gør at du ikke behøver at komme dejen i køleskabet før du skal rulle den ud. Bliver dejen for klistret, så smid den i fryseren/køleskabet igen, så bliver den hurtigt klar igen.
  • Hvis du vælger at rulle dejen ud direkte på bordet, så om godt med mel på, og sørg for at vende og dreje dejen hele tiden, så der konstant er mel under. Brug evt. en kagespatel til det. Se evt. videoen.
  • Når du ruller dejen ud så er det allervigtigste at du har den samme tykkelse hele vejen, da mørdejen ellers bliver “blød” og kedelig. Typisk blød i midten og “lidt brændt” i kanterne. Du kan evt. købe nogle små 4 mm rulle-jern du kan lægge på begge sider af dejen når du ruller ud for det perfekte resultat.
  • Hvis du ikke bruger hele mørdejen, så kan den fryses i 3-4 måneder eller ligge i køleskabet 3-4 uger…

 

 

Billeder af hjemmelavede hindbærsnitter

Her har jeg samlet billeder fra vores piges 5 og 6 års fødselsdag. Hun ELSKER hindbærsnitter. Tænkte det var rart med lidt ekstra billeder 🙂 Billederne her er taget med 1 års mellemrum. Vi har lavet een stor hindbærsnitte (dobbelt portion). Det er faktisk sværere end hvis man vil lave flere almindelige snitter. Når den bagte dejplade bliver hård, så stiger risikoen også for at den knækker, når man vil lægge dem ovenpå hinanden. Man kan dog skjule meget med glasur. De sidste 2 billeder er hvor en dejplade er delt på midten. Det gør den bagte snitte mere håndterlig 🙂

 

Videoer

Den næste video viser, hvordan du ruller mørdejen ud i perfekt tykkelse, og også hvordan du samler når den er bagt. Bent fra bagekurset.dk viser let og elegant, hvordan man gør det rigtigt…

 

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak 🙂

Hvis du har spørgsmål, eller bare vil dele et billede af dine hindbærsnitter, så gør det også i kommentarfeltet nederst.

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 thoughts on Fantastiske hjemmelavede hindbærsnitter (opskrift)

  • 2. september 2018 at 19:31
    Permalink

    Den bedste opskrift ever. Tusind tak. Alle elskede dem.

    Havde ikke et 4mm jern så brugte et par strikkepinde. Lidt bøvlet men resultatet super godt

    Svar
  • Pingback:Test: Bjørn Teddy - en fremragende maskine | Livets små ting

  • 23. juni 2018 at 16:54
    Permalink

    SÅDAN!

    Det her var da fantastisk. De blev super gode. Jeg har prøvet alle mulige andre, og synes bunden blev for “smuldret”. Andre opskrifter går let fra hinanden. Den her holder 100%…

    Det er hermed min nye favorit opskrift.
    Tak for en super opskrift, og for de fine videoer….

    Svar
    • 23. juni 2018 at 19:12
      Permalink

      Hej Mille.
      Velbekomme. Jeg har godt nok også bagt rigtig mange før jeg fandt frem til denne forfinede udgave 😉😋

      Rigtig god dag herfra 🍀

      Svar
  • 6. august 2017 at 18:01
    Permalink

    Hej
    Tak for en god opskrift. Den faldt i rigtig god jord hjemme hos os. Der blev spist rub og stub.
    Den skal laves igen senere ✌️

    Svar
    • 6. august 2017 at 21:11
      Permalink

      Hej Niels.
      Det lyder da rigtig dejligt. Er sikker på den også bliver et hit næste gang.
      God dag.

      Svar
  • 3. juli 2017 at 10:24
    Permalink

    Tak for en god opskrift

    Svar
  • 2. juli 2017 at 17:09
    Permalink

    Lavede den i dag, så det var super at opskriften kom online igår 🙂
    Gæsterne var alle super tilfredse, så det er bestemt ikke sidste gang.

    Tusind tak for en god opskrift

    Svar
    • 2. juli 2017 at 18:40
      Permalink

      Hej Hilda.
      Det var dejligt at høre. Jeg er selv helt vild med hindbærsnitter…. Desværre har man næsten lyst til at sige 😁😂

      God søndag

      Svar
  • 1. juli 2017 at 18:58
    Permalink

    Vi var vilde med den herhjemme. Tak for opskriften og fedt at du endelig fik den på bloggen. Det er længe siden jeg fik opskriften af dig 😁

    Svar
    • 1. juli 2017 at 21:40
      Permalink

      Præcis. Det er godt at høre 🙂 Det har taget lidt tid at få gjort den klar, men nu kom den endelig…

      Svar
  • 1. juli 2017 at 18:43
    Permalink

    Herfra får den 5 stjerner. Jeg håber at I alle synes lige så godt om de hjemmelavede hindbærsnitter som vi gør.

    Velbekomme og god dag.

    Svar