Overnatning på vej sydpå til f.eks. Italien (Gardasøen, Livigno) – et kæmpe hit hos vores børn!

Lang køretur sydpå med børn på bagsædet

Hvis turen går mod syden f.eks. Italien, så kan det være en lang tur, og man bør bestemt overveje at tage en overnatning på vej sydpå et sted i det sydlige Tyskland. Vores sommerferie gik i år mod Italien, nærmere bestemt Gardasøen, som mange andre danskere. Selve turen skulle ifølge GoogleMaps tage ca. 14 timer, såfremt man ikke støder på kø undervejs, men der er altid en masse vejarbejde om sommeren ned gennem Tyskland.

Med to mindre børn (5 & 7 år) valgte vi at bide køreturen over i to, og fandt et hotel i den sydlige del af Tyskland. Efterhånden som jeg fik undersøgt, hvor og hvordan, kunne jeg se, at rigtig mange havde valgt at gøre det samme – med stor succes.

pool-191972_640

Hvor skal man overnatte på vej sydpå?

Vi søgte på hotelscombined.com, som giver mulighed for at sammenligne alle de store hoteltjenester, og dermed finde den bedste pris. Det gode er at man kan læse lidt omkring alle hotellerne, og også får den bedste pris uden at skulle tjekke en masse forskellige rejsesites.

Vi ville gerne finde et hotel, som lå relativt tæt på motorvejsnettet, men stadig nok væk til at prisen var meget fornuftig. Hvis man kører via A7’eren, så er området omkring Kempten helt perfekt, da det ligger på vejen, og i en afstand på ca 10 timer fra Danmark. Kører man af A9’eren, så er området syd for München nok bedre.

Vores tur skulle gå via A7, og derfor søgte vi på hoteller omkring Kempten. Da vores børn er 5 & 7 år gamle, og vi gerne ville bruge overnatningen, som en del af ferien, valgte vi KUFA Hotel i Kempten. Det gode ved dette hotel er, at man har en super gode morgenmadsbuffet med. Der er masser af valgmuligheder inkl. et decideret børne-“bord”. Da det skulle være en del af ferien var det skønt at KUFA hotel lå lige ved siden af et ganske fint badeland, som man kan benytte helt gratis, når man bor på hotellet. Man får udleveret adgangsbeviser fra receptionen på hotellet.

Skal man overhovedet have en overnatning på vej sydpå?

Det er der selvfølgelig forskellige meninger om. Vi kørte hjemmefra tidligt lørdag morgen (ca. 3.30), hvor børnene blev puttet ud i bilen og sov videre. Herefter gik turen stille og roligt ned gennem Tyskland og vi ankom omkring middag til hotellet. Så brugte vi hele eftermiddagen i vandlandet, og tog ud at spise om aftenen. En skøn 1. dag på ferien.

Det er netop den lange køretur, der gøres mere spiselig ved at gøre et feriestop ca. halvvejs. Man kan hygge sig i poolen og spise aftensmad i en af de lokale restauranter i Kempten.

Det gode er at hotellet ligger ca. 4 timer fra Gardasøen, som var endestationen. Det betød at vi kunne stå op og spise morgenmad med ro i sjælen, for derefter at køre det sidste stykke vej inden ankomsten til Gardasøen. Du kan også finde hoteller via hotels.com.

Hvis man mere er til at køre hele natten kan man også med fordel køre om aftenen, så man er fremme næste formiddag. Så kan børnene sove i bilen (hvis de da kan det). Vi synes den anden model er mere spiselig for vores børn.

 

Sommerferie og skiferie

Ovenstående kan selvfølgelig bruges både hvis turen går til Gardasøen, eller hvis man ønsker at bide køreturen til skiferien i Italien eller Østrig over i to. Der er ingen tvivl om at børnene vil elske at få denne bløde start på ferien.

 

Inspiration

Pakkeliste til skiferie med og uden børn – læs den her
Skiferie i Østrig: Kaltenbach im Zillertal – personlige erfaringer og gode tips

 

Kommentarer, erfaringer eller spørgsmål

Jeg håber I kan bruge ovenstående tip – vi har i hvert fald været super glade for det. I er velkomne til at stille spørgsmål nedenfor, så svarer jeg så godt som jeg kan.

I må også meget gerne skrive jeres oplevelse, hvis I har benyttet jer af samme tur. ELSKER at høre om andre har haft lige så gode erfaringer med det som os selv 🙂

God ferie

 

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det. Så vil det fremadrettet være endnu lettere for andre i samme situation at finde indlægget på Google etc.

Overnatning på vej sydpå til f.eks. Italien (Gardasøen, Livigno) – et kæmpe hit hos vores børn!
5 (99%) 40 votes

Smid meget gerne et “Synes godt om”, det betyder rigtig meget for min lille blog og så bliver jeg i øvrigt super glad ovenikøbet :-D.


 

Find den den allerbedste pris på dit hotel (sammenligner alle hoteltjenester på én gang):
Find den bedste pris på dit hotel - www.hotelscombined.com

.

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

12 tanker om “Overnatning på vej sydpå til f.eks. Italien (Gardasøen, Livigno) – et kæmpe hit hos vores børn!

 • januar 11, 2018 at 14:58
  Permalink

  Tak for nogle gode tips, de er helt sikkert brugbare.
  Vi skal køre til Italien, Gardasøen til sommer, første gang. med to børn på 4 og 7 år.
  Kan du evt anbefale en af de populære campingpladser?
  Vh Bettina

  Svar
  • januar 12, 2018 at 00:33
   Permalink

   Hej Bettina
   Vi boede på i den sydvestlige del af Gardasøen. På Camping Eden i San Felice.
   Det var vi super glade for. Det var fine mobilhomes, men de havde ikke så mange alm. campingpladser, hvis man selv ville have sin vogn med. Der var et par gode pools, og så ligger det på klippesiden, så vandet er rigtig fint i søen (og klart).

   En anden mulighed, som vi kender MANGE der elsker er i den sydøstlige del. Her finder du
   Camping Lido i Lazise. Der er masser af børn, lækker plads, og man kan både leje eller man kan medbringe egen vogn.

   Svar
 • januar 7, 2018 at 13:13
  Permalink

  Hej
  Super god vejledning til Italien, kæmpe hjælp👍🏻
  Vi har bestilt overnatning på hotellet i Kempten, og kan se man først kan tjekke ind kl 17.
  Tjekkede i ind før, siden I kunne bruge vandlandet hele eftermiddagen?

  Svar
  • januar 7, 2018 at 13:24
   Permalink

   Man kan få udleveret kortet til vandlandet i receptionen når man kommer. Så lod vi bare bagagen være i bilen indtil. Det var helt super 👍

   Svar
 • maj 28, 2017 at 11:24
  Permalink

  Hej Lars
  Vi skal fra Kolding til Gardasøen til sommer, det er vores første kør selv ferie og det med en dreng på 13 og et sæt tvillinger der bliver 4 start august. Har du nogen anbefalinger, eller tips der kan gøre turen nemmere, eller få Det hele til at glide lidt bedre? Hvad gjorde i med morgenmad da i kørte kl. 03.30?
  Håber ikke at det var for mange spørgsmål (for jeg har sikkert endnu flere)

  Mvh
  Anders

  Svar
  • maj 28, 2017 at 19:39
   Permalink

   Hej Anders,
   Håber du kunne bruge indlægget – det tyder det på 🙂 Jeg skal prøve at svare på dine spørgsmål, så godt jeg kan. Drengen på 13 år burde ikke volde de store problemer. Tænker han klarer sig. Derimod kan 2 x 4 år godt give lidt udfordringer, men det er bestemt ikke umuligt.

   Da skulle køre kl. 3.30 havde vi selvfølgelig alt klar i bilen. Børnene tog vi direkte fra sengen, forbi toilettet, hvor de blev sat, og bedt om at tisse (hvilket gik forbavsende godt), og så ud i bilen. Her fik de en dyne over sig og så kørte vi afsted. De faldt begge i søvn igen i løbet af den første 20-35 minutter.

   Mht. morgenmad, så havde vi smurt nogle boller med lidt pålæg, som vi kunne spise når vi blev sultne. Vi gjorde et kort stop omkring kl. 9, hvor vi gik spiste morgenmad, strak ben og lånte et toilet på en motorvejs-rasteplads. Det tog ikke mere en 20-30 minutter, men dejligt ligt at få strukket benene.
   Generelt havde vi sørget for at have godt med vand i bilen, kiks og så bollerne og lidt rugbrødsmadder, og så gik det forbavsende godt. Husk at holde de pauser der nu en gang skal til med sådan nogle små nogle 🙂 Vi var rimelig afslappede omkring kosten på selve køreturen 🙂

   Vi havde også allieret os med et par iPads som børnene fik lov at bruge – men vi trak tiden så længe som muligt.

   Håber I får en super god tur.
   mvh Lars

   Svar
   • juni 18, 2017 at 07:47
    Permalink

    Hej Lars
    Tak for svar, det er super brugbart..!

    Jeg har kigget lidt efter hotel på vejen og kunne desværre ikke nå at booke i kempten til en overkommelig pris, har du andre gode idéer til byer/områder på vejen, hvor der kunne tænkes at være prisvenlige overnatningssteder?

    Mvh
    Anders

    Svar
    • juni 18, 2017 at 20:48
     Permalink

     Hej Anders.
     En anden mulighed er at køre via Bad Tölz (http://drkoch.dk/goto/bad-tolz). Det ligger også rigtig fint lige nord for Innsbruck, Her kører man rundt om München Vi har ikke selv boet i byen, men vi overvejede det meget. Hotellerne ser fornuftige ud. Det ville være mit bud 🙂

     Håber der er noget ledigt…

     Svar
 • februar 11, 2017 at 23:15
  Permalink

  Hejsa sidder lige læser om jeg overnatning, hvilken vej køret i til Italien. Vi skal derned i starten af juni. Mvh Dorthe🙂

  Svar
  • februar 13, 2017 at 14:14
   Permalink

   Hej Dorthe.
   Vi kørte af A7 hele vejen ned til Kempten, hvor vi tog overnatningen. Der var lidt vejarbejde hist og pist, men vi oplevede ingen større problemer. Det var super godt med overnatning især for børnene der var ville med vandlandet 🙂

   Var det nok svar, eller er der noget specielt du tænkte på ?
   med venlig hilsen
   Lars

   Svar
   • marts 12, 2017 at 08:27
    Permalink

    Hej Lars tak for svaret. Kan se når i kører på A7 til Innsbruck, at motorvejen ophører. Skal man over bjergene, for at komme til Innsbruck. Og er der små veje😀Mvh Dorthe
    Og tak for hjælpen🙂

    Svar
    • marts 12, 2017 at 08:59
     Permalink

     Hej igen,
     Man kører via nogle mindre veje over bjerget. Det er en smuk tur. Da vi tog turen mødte vi en del med campingvogne også, så helt mikroveje er det bestemt ikke 🙂 Næste gang tager vi den samme vej igen 😉

     Håber det var svar nok, ellers siger du bare til igen 😉

     Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *