Test: Haweel Fashion Sport HD Bluetooth Headset med Mikrofon

Haweel Fashion Sport HD Wireless bluetooth headset med mikrofon

Apple har lige sløjfet deres minijack-indgang på den nye iPhone 7, og mere og mere går i retningen af trådløs lyd. Denne gang har jeg kastet mig over et “sports” bluetooth headset med indbygget mikrofon. For mig handler det om, at et headset skal være usynligt, forstået på den måde, at man ikke skal mærke man har det på. Det skal sidde godt, fast, og så skal lyden være fornuftig, ellers vil jeg hellere være fri. Først lidt om hvad der følger med, og mit umiddelbare indtryk.

img_0561


Indhold i pakken

1x Haweel bluetooth headset
1x USB kabel til opladning
Ekstra ørepropper og “krog”


Specifikationer

Vægt: 16.4 gram
Bluetooth 4.1
Opladningstid: 1-2 timer
Afspilningstid: ca. 3-4 timer
Standbytid: 180 timer
Lyd: Indbygget mikrofon med noice reduction.
Bluetooth rækkevidde: Op til 10 meter (ifølge pakken)
Genveje: Tænd/sluk knap og skru op/ned knap
Batteri: Fastsiddene Li-Polymer genopladeligt batteri
Farve: Sort og grøn


Batteritid og opladning

3,5 timers taletid / spilletid eller være i standby i 180 timer. Det tager 1-2 timer at oplade til fuld.


Byggekvalitet

Vægten er kun 17g. Er lavet af umiddelbart robust plastik med ok gummidutter til ørene. Virker som et bluetooth headset der kan holde til lidt af hvert. Ledningen mellem de to ear-pieces er lækker og krølle-fri.


Lydkvalitet afspilning og under opkald

Lyden i headsettet er faktisk rigtig god. Headsettet er lavet til både musik og telefonopkald, hvilket kræver at man et eller andet sted går lidt på kompromis. Det er dog lykkedes rigtig godt. Bassen er fin, men ved høj lydstyrke lidt tam, men generelt spiller headsettet utrolig kraftigt når man skruer op, og gør det godt.
Telefonopkald fungerer også glimrende. Jeg er forbavset over hvor godt den lille mikrofon egentlig fungerer. Headsettet har en fornuftig noise reduction (støj fjernelse), hvor den filtrerer omkringværende støj ret godt fra hos modtageren. Selve lyden går klart igennem, og ingen problemer overhovedet her. Det er rigtig rart at mikrofonen sidder på selve øre-stykket, og ikke et sted på ledningen.


Knapperne

Højre earpiece har tænd/sluk knappen, mikrofon, og volume op/ned knapper. Man tænder headsettet ved at holde tænd/sluk knappen inde nogle sekunder. Man slukker på samme måde. Der er en lille fin engelsk stemme der siger det i ørene :-). Volumen knappen kan bruge både til at skrue op og ned, men man kan også holde knappen inde, hvor den så skifter til enten næste (+) eller tidligere (-) nummer. Smart !
Hvis man skal besvare et opkald, så kan man svare ved at trykke på tænd/sluk knappen. Man kan også ringe op til nummeret igen ved at dobbeltklikke på tænd/sluk. Jeg kunne ikke få den til at afvise et opkald. Angiveligt skulle det gøre ved dobbelt klikke når opkaldet kommer ind. Selve volume-knapperne er lidt “ustabile”, selvom de ikke rigtig svigter, så føles de bare lidt vakkelvorne. Det kan kun tiden vise, hvor godt de holder.


Under løbeturen

Jeg har løbet lidt forskellige ture med dette headset. Tidligere har jeg altid kun kunnet bruge earplugs og ikke dem der sidder mere løst som f.eks. Apples alm. headset. Det ryger simpelthen ud. Dette headset sidder rigtig godt, og hvis man lige drejer den der gummi/silikone ring, der som udgangspunkt peger opad, til i stedet at pege i modsat retning af selve earplug’en, så holder den sættet endnu mere fast under løbeturen.


Paring med telefon/iPad etc.

Det forløb uden problemer. Headsettet gik straks i pairing-mode, og jeg fandt det i bluetooth menuen på min iphone, og det fungerede straks. Man kan have 2 enheder parret ad gangen.


Opladning

Opladningen foregår via det lille micro-USB stick. Jeg vil anbefale at købe et længere kabel med mindre man lader det op via computeren. Det medfølgende er kun få cm langt, hvilket kan give lidt udfordringer, hvis man bare bruge sin normale iphone USB oplader. Opladning tager 1-2 timer, når det er helt tomt, og selvfølgelig hurtigere, hvis man bare “topper” op på batterier. Det er et lithiumbatteri, så hvis headsettet ikke er tændt mister det ikke strømmen over tid, så det kan godt ligge i skabet en måned, hvor man ikke bruger det, uden at det så er drænet næste gang man vil afsted.


Hvor kan man købe

Headsettet er stillet til rådighed af OnkelBillig.dk. Helt ekslusivt har jeg fået en rabataftale, så mine læsere kan få 40% rabat på netop dette headset ved at bruge rabatkoden “lars40%headset”. Direkte link nederst i konklusionen.


Produktbilleder
hwl-801b_14 hwl-801b_16hwl-801b_3


 

Støt bloggen via mine samarbejdspartnere (Se menuen øverst) eller se aktuelle ting nedenfor. På forhånd tusind tak.


Konklusion

.

Powered by WP Review

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

One thought on “Test: Haweel Fashion Sport HD Bluetooth Headset med Mikrofon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *