Test: Senz Original stormparaply

Introduktion til stormparaply

Når regnen står ned i stænger bliver man glad for at man huskede paraplyen – lige indtil det begynder at blæse op. Herefter bliver det en kamp for at holde sig tør for regnen, men ikke mindst en kamp for at undgå at paraplyen vender vrangen ud eller går i stykker.

Folkene hos Senz fandt på noget genialt: Man designer en paraply, som er aerodynamisk, bygget af kvalitetsmaterialer, og formet så den selv finder den bedste position i blæsevejret.  Det lidt aflange design gør den i stand til at klare vindhastigheder på op til 100 km/t (Kategori Beaufort 10, der hvor træer rives op med roden etc.)

Paraplyen har vundet flere priser, og er ganske enkelt genial og et must-have i entreen.

Senz har lavet flere forskellige størrelser, men den originale er den der nok passer til de fleste, og den fås i et utal af farver og mønstre. Ikke alle kan fåes i Danmark.

 

Design

Udseende er jo altid en smagssag. Da jeg så paraplyen første gang var jeg meget i tvivl. Var den flot eller mere lidt underlig. Nu har jeg haft den i nogle måneder, og jeg er vild med den nu. Elegant udformet, og ikke bare en stor klodset rund paraply som man kender den.

 

Brug

En stormparaply fra Senz er lavet så den er super lækker at bruge. Håndtaget er super dejligt at holde omkring. Når paraplyen er lukket net, så trækker man i håndtaget, og paraplyen folder sig op. Når man vil lukke den igen, så trykker man bare på den lille knap, så folder den sammen helt selv. Ikke noget med at få fingre i klemme (se video).

Når du har paraplyen slået op i blæsevejret, så har man fornemmelsen af at den nærmest “skærer” / glider igennem vinden. Den finder den optimale bane, når man selv er mest optaget af at få regnen skærmet. Det fungerer virkelig godt.

Hvis vinden er rigtig kraftig, så vil dine bukseben blive våde nærmest lige gyldig hvad du gør, men det kommer du ikke uden om med nogen som helst paraply. Er vinden mindre stærk, kan du altid finde en vinkel der gør at du holdes tør.

Jeg er fan.

 

Kvalitet

Paraplyen oser af kvalitet. Virkelig kraftig stang med en super åbne/lukke mekanisme. Stoffet på stormparaply’en virker utrolig stærkt. De små “stænger” der holder stoffet på plads er lavet af bøjeligt materiale, som gør at de ikke knækker, men har en enorm bøjelighed. Perfekt.

En sidste ting er at der er faktor 50 i selve paraply-stoffet (blokerer UV-stråler også). Ikke at jeg helt har luret hvorfor man skulle have brug for dette – i hvert fald hvis man som jeg bruger en paraply i regnvejr 🙂

 

Pris

Den koster i skrivende stund mellem 350-500 kroner alt efter om du kan finde den på tilbud. Lige nu kan den fåes hos gaveideer.dk eller hos Neye.dk. Det er selvfølgelig en del penge for en paraply – men jeg synes faktisk den er alle pengene værd. Den er holdbar, og kvaliteten er i top. Her har du paraply i mange mange år….

 

Billeder

 

Video

Jeg har lavet en lille kort video, hvor min datter Emma prøver at slå paraplyen op og ned igen. Det er lavet som first-take, uden instruktion, så det viser lidt om letheden.

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er meget velkommen til at stille spørgsmål, så skal jeg svare så godt jeg kan. Du må også gerne komme med dine egne erfaringer, hvis du har en stormparaply selv 🙂

 

Konklusion

.

Powered by WP Review

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *