Verdens bedste brownie med karamel-midte (opskrift)

print

Brownie med karamel-midte

Søger du opskriften på en desert, som familien eller gæsterne med garanti vil elske – så læs lidt videre. Det er nemlig blevet tid til en nem opskrift på en fantastisk brownie med karamel-midte. Den er super let at lave, og smager himmelsk…

Tidsforbrug

Samlet forberedelsestid er ca. 35 minutter. Resten er de sidste 35-40 minutter, hvor man bare skal vente.

Ingredienser

Browniedelen

200 gram smør
4 æg
6 dl sukker
½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniljesukker
3 dl hvedemel
8 spsk god kakao

Du starter med at komme alle tingene op i en skål, hvorefter du tilsætter det smeltede smør. Rør det godt sammen med en ske/gaffel eller lignende.

IMG_8624IMG_8626

Kom ca. 2/3 dele op i en bageform (springform kan også bruges) ca. 20×20 eller 20×30 cm (ca. 800g). Kom bagepapir i formen, da kagen ellers bliver MEGET svær at løsne fra formen igen. Bages i ovnen ca 30-32 minutter ved 175 grader i alm. varme (ikke varmluft) til overfladen er fast.

Når du har sat kagen i ovnen, skal du igang med karamel delen.

 

Karamel-laget

1 dåse kondenseret mælk (NESTLE). Ca. 20kr i Føtex, Bilka etc.
80 gram smør
80-100 gram brun farin
0.5-1 tsk havsalt (Maldon eller lignende).

IMG_8623IMG_8627

Sæt det til at varme op, så massen koges igennem i ca. 5 minutter til sukkeret er opløst, hvorefter du slukker og rører rundt af og til mens det afkøles. Pas på, karamelmassen bliver meget varm og brænder let på, så ikke alt for kraftig varme, og husk at røre konstant 🙂

IMG_8628

Når du tager kagen ud af ovnen, hældes karamelmassen over i et jævnt lag. Herefter tager du den resterende brownie-dej og fordeler i små klumper oven på karamellen. Dejen bliver lidt blødere af den lidt varme karamelmasse, så man kan glatte den lidt ud. Lad gerne område have karamel øverst. Det bliver super sprødt og lækkert.

IMG_8634

Så skal kagen bare retur i ovnen. Den skal have yderligere 35-40 minutter ved 175 grader, som tidligere. Når toppen er sprød så er den færdig. Kagen skal serveres når den er kølet helt af. Så lav den i god tid. Den tager ikke skade af at vente.

Glæd jer. Det er seriøst verdens bedste desert. Hvis du ikke har prøvet en brownie med karamel-midte før så får du en himmelsk oplevelse. Kan serveres med lidt frugt, eller lidt is.

IMG_8635 IMG_0455

Kommentarer og spørgsmål

Smid gerne jeres kommentarer nederst, hvis I har gode forslag, eller hvis I synes om kagen 🙂

.

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Verdens bedste brownie med karamel-midte
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Blogger at Livets små ting
Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.

One thought on “Verdens bedste brownie med karamel-midte (opskrift)

  • august 13, 2016 at 09:13
    Permalink

    Den er fuldstændig vanvittig fantastisk. Den bedste kage jeg har fået i årevis. Man kan med fordel servere lidt is til den.
    6 af 6 stjerner❤️

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *