Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)

Introduktion

Efter mange års søgen har jeg fundet guldet – her er den perfekte opskrift på de bedste italienske ciabattabrød du kommer til at smage! Noget af en påstand, men prøv, og du vil være overbevist. Når du først een gang har prøvet den her opskrift på italienske ciabatta brød, så vil du bage det sådan fremadrettet. Det er ekstremt enkelt, og giver nogle fantastiske brød med store huller, og lækker skorpe.

Du behøver på ingen måde købe dyre italienske, økologiske meltyper eller hvad de nu forsøger at sælge dig. Det, det handler om, er protein indholdet pr. 100 g. Jeg bruger enten “luksusmelet” fra Rema, eller Fakta, hvor 2 kg koster ca. 10-12 kr. Billigere bliver det ikke, og det er mindst lige så godt, hvis du bruger opskriften nedenfor…

 

Opskriften

Herunder er min opskrift på de fine italienske brød. Den er skrevet, så du let kan printe den, så du kan have den med hen til køkkenbordet. Det letteste er selvfølgelig bare at bruge telefonen/ipad’en og så følge den der. Så sparer du også lidt papir 🙂

4.95 fra 36 stemmer
Ciabattabrød ciabatta bread recipe italienske brød
Print opskriften
Verdens bedste ciabattabrød
Forberedelse
5 min
Tilberedning
20 min
Samlet tid
25 min
 

Her er en super hurtig og let opskrift på de lækreste italienske ciabattabrød. Brødene har store huller, en fantastisk skorpe og perfekt syrlighed. Opskriften giver 2 meget store eller 3 alm. ciabattabrød (2.726 kcal samlet, og 341 kcal ved 8 pers).

Kategori: Brød
Køkken: Italiensk
Antal: 3 brød
Kalorier: 341 kcal
Ingredienser
  • 800 gram hvedemel (12 g. protein pr. 100g - eller >12g/100g)
  • 700 gram vand
  • 18 gram fin salt
  • 1 Lille smule gær (kugle på ca 1 cm i diameter)
Fremgangsmåde
Sådan gør du dagen eller morgenen før
  1. Opløs vand, salt og gær i en skål.

  2. Vend melet i med en gaffel. Få rørt godt ned i bunden. Du skal kun røre til alt melet er vådt/fugtet (ca 20 sekunder).

  3. Stil så skålen på køkken bordet i 12-18 timer med plastik over (f.eks. en opskåret frysepose). Se billeder - ekstremt simpelt.

Bagningen
  1. Tænd ovnen i god tid, så den bliver rigtig varm, eller bliver resultatet dårligere. Jeg plejer at tænde ca. 20 minutter før jeg vil slå brødene op. Ovnen skal op på max. varme. Det er typisk mellem 275-300 grader. Brug varmluft, hvis du har dette. Det giver lidt ekstra varme.

  2. Dæk bordet med rigeligt mel, og hæld herefter dejen ud på melet. Husk at dejen er meget våd, hvilket gør at man skal tage hurtigt ved den ellers vil den klistre en masse. Vend dejen helt ind over sig selv 1-4 gange. Det giver lidt mere "fasthed". Dejen skal IKKE æltes, og den skal heller ikke efterhæve.

  3. Dejen deles i 2-3 aflange stykker. Herefter vendes hver del lige i melet, trækkes ud og lægges på en bradepande i den størrelse brødet skal have.

  4. Smid herefter bradepanden direkte i den varme ovn i ca. 18-20 minutter på anden nederste rille. 

    Brødenes ender skal have sort skorpe/pletter før brødet er færdigt.

Opskriftsnoter

Verdens bedste ciabattabrød er nu klar til servering. Jeg er overbevist om at både du, og alle dine gæster vil elske dem. De er perfekte til ostebordet, brunch, tapas - kun fantasien sætter grænser...

 

Velbekomme

 

 

Ekstra Tips

  • Man kan gøre ciabattabrødet endnu mere luftigt og stort, hvis man bruger mel med over 12 gram protein pr. 100 gram hvedemel (f.eks. nogle typer Manitoba-mel har 14-16g protein/100 gram). Mange af de “italienske” hvedemelstyper har kun 11-12 gram, og så kan du ligeså godt bruge den “billige” fra REMA etc.
  • Brødene kan fryses efter de er lavet. Frys dem ned, og når du skal bruge dem, så tænd ovnen på 180 varmluft, lad ovnen blive godt varm. Skyl de frosne flutes under vandhanen, og smid dem ind i ovnen giv dem 10-12 minutter og lad dem hvile et par minutter bagefter.
  • Man kan godt lave 2 bradepander på een gang (6 ciabattabrød). Her skal bagetiden være et par minutter mere og det kræver selvfølgelig varmluft.
  • Er du kommet bagud med tiden, så kan du “snyde” lidt og lave dejen på 2 timer. Her skal du bruge 10 gram gær + 10 gram sukker, og så lunt vand. Det får gærcellerne til at virke hurtigere og giver næsten næsten samme resultat.

Billeder

 

Kommentarer og spørgsmål

Du er meget velkommen til at komme med dine kommentarer eller spørgsmål nederst på siden. Jeg er meget interesseret i at høre om brødene faldt i din smag. Jeg vil selvfølgelig forsøge at besvare spørgsmål efter bedste evne.

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak :-). Jeg har lige lavet karaktersystemet om, så har virkelig brug for din hjælp, da alle de gamle “ratings” er gået tabt 🙂

Smid også gerne et “Synes godt om”, det betyder rigtig meget for bloggen og så bliver vi i øvrigt super glade 😀 :

 

Inspiration

Her er et par af mine andre opskrifter, hvor du med fordel kan bruge ciabattabrødene.

Club Sandwich med kylling og karrydressing (opskrift)
Ramsløgspesto – ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (opskrift)

Du bør også kaste et blik på opskriften bag den perfekte pizzabund. Princippet er det samme som ciabattabrødene, men giver netop en luftig sprød bund. Jeg har lavet et indlæg, hvor jeg viser dig, hvordan du let laver den sprøde italienske pizzabund – også uden brug af dyr mel eller dyrt køkkenudstyr: Italiensk pizza på verdens bedste pizzabund lavet af den letteste dej (opskrift)

Lav også dine hjemmelavede rundstykker let og med fantastisk smag som også bruge langtidshævning. De er SÅ meget bedre end de kedelige fra bageren: Super nemme, lækre grovrundstykker (opskrift)

Skal ingredienserne afmåles så præcist?

Jeg har fået spørgsmålet en del gange. Skal de enkelte ting være så præcise? Svaret er ja. Hvis man vil være sikker på at kunne gentage successen gang på gang, så skal tingene vejes præcist af. Hvis du ikke allerede har en vægt, der kan veje med 1 grams præcision, så synes jeg du skal anskaffe dig en. Gå efter en vægt, hvor du har plads til at stille skålen, så du stadig kan se displayet, altså ikke i “liggende format”.

 

Vil du støtte med en kop kaffe?

Du behøver ikke have penge op ad lommen 🙂 Hvis du laver en hurtig søgning nedenfor. Skriv din by, vælg en dato og tryk på søg. Vælg “Se tilbud”, så støtter du bloggen helt gratis og uden spam 🙂 Det giver typisk et par kroner til at holde bloggen kørende. På forhånd tak.

print

.

Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Blogger at Livets små ting
Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.
Lars Koch Hansen

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, husejer, læge inden for lever- og mavetarmsygdomme, har 2 børn, og gift med Heidi. Skriver om ting, som han finder nyttige, og som han mener kan være relevante for andre. Det kan være om ting til køkkenet, haven, arbejdet, teknikgadgets eller hvad der lige falder ham ind.

88 tanker om “Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)

  • oktober 25, 2017 at 19:01
    Permalink

    Det mest fantastiske brød! Så simpelt og så lækkert… Mine gæster troede de var i Italien😀

    Svar
    • oktober 25, 2017 at 19:15
      Permalink

      Super fedt at høre… Det er simpelthen så dejligt, at få lidt god feedback. TAKKER 😀

      Svar
  • august 20, 2017 at 11:14
    Permalink

    Virkelig lækkert brød og nem opskrift 👍
    Har bagt ciabatta brødet 2 gange og det var virkelig godt begge gange 😊

    Svar
    • august 20, 2017 at 15:52
      Permalink

      Hej Jeanette.
      Tak for stjernerne og roserne. Det er super dejligt med feedback, og fedt at brødene bare fungerer.
      God dag
      KH Lars

      Svar
  • august 9, 2017 at 16:38
    Permalink

    Det er de bedste brød jeg har bagt nogensinde… Tak for at give mig selvtilliden tilbage 😀
    Med venlig hilsen
    Jørgen

    Svar
    • august 12, 2017 at 21:08
      Permalink

      Hej Jørgen.
      Fedt at høre. Velbekomme. Når det er så let at blive en italiensk bager så kan vi vist alle være med 😁
      KH Lars

      Svar
  • august 4, 2017 at 23:58
    Permalink

    Suoer fed opskrift. Smager fantastisk 👌

    Svar
    • august 5, 2017 at 22:43
      Permalink

      Helt enig. Let at lave og smager vildt godt. God syrlighed som italiensk brød skal have.

      Tak

      Svar
      • august 6, 2017 at 12:45
        Permalink

        Har lige bagt brød til middag… Hold da op hvor blev de gode, og bare med det “billige” mel fra REMA.

        Det er ikke sidste gang jeg bager dem. Elsker brødene…

        Svar
      • august 13, 2017 at 10:40
        Permalink

        Langtidshævningen gør det altså rigtig godt, og lige præcis syrligheden er vel nok hemmeligheden bag den gode smag / skorpe… Tak for de 5 stjerner 🙂

        God dag,
        KH Lars

        Svar
  • juli 31, 2017 at 14:11
    Permalink

    Hej Lars

    Mest vellykkede ciabattabrød indtil videre 🙂 Lavede en halv portion, bare for at prøve, men de to brød blev hurtigt spist. Her lige et par tanker om bagningen:
    1. Min ovn er nok varmere end 300 grader når den er skruet helt op, så brødene blev sorte for hurtigt. og fik derfor for kort tid.
    2. Bradepanden er for tyk, og tager for lang til at varme op, med det resultat at brødene tydeligt har de største bopler i toppen. Næste gang bliver det nok en alu-plade.

    men altså stadig de bedste brød jeg nogensinde har prøvet 🙂

    Svar
  • juli 30, 2017 at 10:19
    Permalink

    Jeg har lige lavet karaktersystemet om i forbindelse med et opdatering af selve opskrift-opsætningen. Det er gjort for at mine opskrifter bliver lettere at printe, og ser pænere ud.

    I må meget gerne hjælpe med at få karakteren op igen ved at skrive en kommentar, hvor bedømmer opskriften med de små stjerner (som er synlige lige over der, hvor man skriver kommentaren). Man kan “bare” svare på denne kommentar, hvis man ikke vil skrive en helt ny 🙂

    På forhånd tusind tak.
    KH Lars

    Svar
    • juli 30, 2017 at 10:26
      Permalink

      Du får selvfølgelig lige min stemme igen. Fantastiske brød. Elsker dem.

      Svar
      • juli 30, 2017 at 11:00
        Permalink

        Også min stemme igen. Har lavet brødene 10 gange nu. Succes hver gang. TAK.

        Svar
          • juli 31, 2017 at 13:05
            Permalink

            Du får helt sikkert og min stemme igen. De allerbedste brød! Tænk at man selv kan lave dem så gode 😉 Takker igen.

            Svar
  • juli 26, 2017 at 19:35
    Permalink

    Hejsa, jeg er en klovn til alt med gær, men bliver ved og ved. Disse brød blev bare SÅ gode, tusind tak… det er nu min favorit opskrift.. Jubii! Jeg har pakket dem i halve brød og de er lige så gode når de kommer op af fryseren og lynhurtigt i ovnen. Tusind tak.. helt som at købe brød i Italien.
    Mvh. Hannah, Horsens

    Svar
    • juli 27, 2017 at 09:44
      Permalink

      Hej Hannah.
      Hvor er det fedt at høre 👌👍 tusind tak for din fine feedback 😊
      God sommer.
      Kh Lars 😎

      Svar
      • august 2, 2017 at 15:44
        Permalink

        Tak og lige over 👍Hvor giver jeg stjerner?. Ups fandt det..

        Svar
  • juli 9, 2017 at 09:06
    Permalink

    Hvis man er kommet en 12-15 timer bagud, kan man snyde lidt og stadig få et godt resultat.

    Brug ca. 25-30 gr. Gær. Ingredienserne kommes i røreskålen til røremaskinen efter samme fremgangsmåde som beskrevet. Brug spaden på røremaskinen og kør ved relativ høj hastighed i ca. 20 – 30 minutter.
    Lad dejen hvile i en time, og følg anvisningerne som du har skrevet.

    Jeg tror ikke jeg vil kunne smage forskel, selvom der er en del mere gær i. Jeg vil nok stadig bruge langtidshævning, men som en nødløsning til et lækkert brød er det fint.

    Svar
    • juli 9, 2017 at 17:45
      Permalink

      Hej Sven,
      Tak for rådet. Det er rigtig man kan bruge gær i en snæver vending. Du kommer til at mangle lidt af “syrligheden”, men det smager stadig super godt. Jeg plejer lige som dig at tilsætte lidt gær og en halv tsk sukker, og så lade det hæve til dobbelt størrelse (ca 1,5-2 timer), og så ellers bare følge opskriften mht bagning.

      God Søndag,
      Venlig hilsen Lars

      Svar
  • maj 29, 2017 at 09:20
    Permalink

    Hej.
    Kan brødene bages i forvejen, og smides i fryseren? I så fald, skal de så lunes når de er tøet op eller? Nogen erfaring med dette? Er der forsøgt at tilsætte krydderier, Oliver, soltørrer tomat eller andet spændende?

    Svar
    • maj 29, 2017 at 21:40
      Permalink

      Hej Anja,
      Du kan godt bage dem i forvejen – men de er lige 5-10% bedre, hvis du bager dem direkte. Giv dem 2-3 minutter kortere i ovnen.

      Når du så skal bruge dem, så smider du dem i ovnen direkte fra fryseren. og giver dem 10-11 minutter på maksimal varme. Skyl dem evt. i koldt vand inden de ryger i varmen, da det gør skorpen “sprød”.
      Når tiden er gået, så tager du dem ud, og lader dem hvile i nogle minutter, så varmen fordeler sig helt…

      Mht. krydderier, så har jeg ikke prøvet. Men jeg kan ikke se der skulle være noget i vejen for at komme f.eks. soltørrede tomater el. lignende i. Dog skal man være opmærksom på den lange hævetid, så det skal ikke være noget “let fordærveligt” såsom kød 🙂

      Du må meget gerne give feedback, hvis du prøver lidt spændede kryderier.

      Rigtig god dag.
      mvh Lars

      Svar
  • maj 11, 2017 at 20:22
    Permalink

    Tak for en let og super lækker opskrift. Den skal helt sikkert bruges igen!

    Svar
    • maj 13, 2017 at 10:56
      Permalink

      Ser FANTASTISK ud…. Fedt det faldt i god jord 😉
      Rigtig god weekend, og held og lykke med bageriet fremover
      mvh Lars

      Ps. Tak for det fine billede

      Svar
  • Pingback: Ramsløgspesto - ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (wild bear garlic) (opskrift) - Livets små ting

  • maj 7, 2017 at 21:21
    Permalink

    Bagte idag denne fantastiske opskrift som boller. Gav dem 17 min ved 300 gr. Den blev helt perfekte. Sprød skorpe, store lufthuller, let sej krumme og en skøn syrlighed. Helt som italienske stenovnsboller skal være 👍🏼

    Svar
    • maj 9, 2017 at 08:19
      Permalink

      Hej Tine,
      Så lige din kommentar. Tror du man kunne bruge bollerne til burgerboller eller er det svært at lave den mellemstore? (:

      Svar
      • maj 29, 2017 at 23:27
        Permalink

        Tænker de vil være super til burgerboller. De vil helt sikkert være “sandwich” egnet. De er jo lidt sprøde i skorpen og med en let sej krumme.
        Bollerne på billedet er ret store, på størrelse med en håndflade (på en kvinde vel at mærke 😊).

        Svar
  • maj 1, 2017 at 18:37
    Permalink

    Hej Lars. Jeg skal prøve din opskrift om et par dage, men tænker om det er “forbudt” og bruge røremaskine med dejkrog kontra vende melet med gaffel? Tænkte det ville være lidt nemmere 😀

    Svar
    • maj 1, 2017 at 21:35
      Permalink

      Hej Jakob. Det kan du selvfølgelig gøre men i og med man ikke rigtig skal røre i det andet end bruge 15 sekunder på at vende melet rundt i vandet så virker det lidt overkill 😀
      Det er en meget vås dej så der skal slet ikke æltes. Det er netop fordelen ved denne type brød 👍
      Duncan jo give en melding og er billede når du har bagt brødene. Vil gerne se resultatet 👍

      Svar
  • april 7, 2017 at 12:17
    Permalink

    Hej Lars

    Denne opskrift må jeg absolut prøve. Sikken en masse roser, den får. Jeg kunne godt tænke mig at lave den som boller og kom til at tænke på, om man så skal stå og folde hver enkelt bolle? Har du nogen ide om, hvordan jeg kunne gribe det an? Med venlig hilsen

    Svar
    • april 7, 2017 at 19:49
      Permalink

      Jeg har ikke prøvet men det tænker jeg sagtens du kan. Jeg ville bare dele dejen i ‘boller’ og så smide dem direkte på bradepanden og ind i ovnen. Lidt som med brødene.
      Tænker måske de skal have et par minutter mindre men hiv dem indtil de har lidt god farve 😁
      Smid gerne et billede op når du har prøvet 👍 der er mange der kunne have glæde af resultatet 🏆

      Svar
  • marts 7, 2017 at 15:03
    Permalink

    Min ovn kan kun gå op til 240 grader kan jeg bage dem i grillen i stedet ?

    Svar
    • marts 7, 2017 at 15:47
      Permalink

      Hej Anne-Birthe.
      Jeg har aldrig forsøgt at bage dem i grillen, men vil meget gerne høre om resultatet, hvis du forsøger.
      Mht. 240 grader i din ovn, så må du give dem nogle minutter ekstra. Det er vigtigt at skorpen bliver godt branket i enderne, eller bliver brødet blødt. Hvis du har varmluft, så brug gerne dette, da det slår varmen lidt hårdede ind på brødet.

      Giv gerne en melding når du har forsøgt, så vi andre kan drage lidt nytte af erfaringen 🙂
      God dag.

      Svar
  • februar 25, 2017 at 09:21
    Permalink

    Hej Lars
    Kan man bage brødet som boller i stedet for? Og hvis ja, er det så samme antal minutter?
    Mvh Amanda

    Svar
    • februar 25, 2017 at 11:07
      Permalink

      Hej Amanda. Umiddelbart skulle der ikke være noget i vejen med at lave det som boller. Dejen er dog lidt våd men det skulle kunne lade sig gøre at forme dem lidt.

      Vil gerne høre om det virker 😊
      God weekend

      Svar
  • februar 18, 2017 at 18:34
    Permalink

    ser spændende ud men.. 18 gram fin salt ?? Er det en trykfejl eller er det mængden ?

    Svar
    • februar 18, 2017 at 19:54
      Permalink

      Hej Ronni. Den er skam god nok. 18 gram fint salt.
      Prøv det og du vil ikke fortryde 👍

      Svar
  • februar 14, 2017 at 16:55
    Permalink

    Brødene ser vildt lækre ud, så dem vil jeg prøve, men min ovn kan kun klare 250 grader. Er det fint, så længe jeg sætter den på varmluft? (:

    Svar
    • februar 14, 2017 at 17:11
      Permalink

      Hej Lærke,
      Det er helt fint. Varmluften gør at varmen bliver mere “intens” på brødet overflade. Det kan godt være du skal give brødet et par minutter ekstra. Sørg for at brødet bliver godt “branket”, så det får lidt “sorte” pletter i nogle af hjørnerne, så er de perfekte…

      Held og lykke
      Ps. Giv lige en melding om de blev gode 😉

      Svar
      • februar 15, 2017 at 10:14
        Permalink

        Jeg bagte brødene i morges til fødselsdagsmorgenbord for min kæreste og det var så NEMT og blev så lækkert! Som min kæreste sagde, de ligner noget, der bagt i stenovn. Lækre lufthuller og sprød skorpe! De skal helt sikkert laves igen en anden gang.

        Svar
        • februar 15, 2017 at 10:28
          Permalink

          Hej Lærke,
          Dejligt at høre I synes om brødene. Jeg kan jo kun give dig ret. De er fantastiske 😀 og smager himmelsk. Utroligt hvad ens alm. ovn er i stand til, hvis man bruger den rigtigt 🙂

          Ps. tjek evt. pizzadejen ud også. Det er lidt på samme måde. Den er jeg sikker på I vil være lige så vilde med 😉

          Svar
  • januar 29, 2017 at 09:04
    Permalink

    Hej. Skal helt sikkert igang med denne opskrift. Kan de fryses ned?

    Svar
    • januar 29, 2017 at 09:07
      Permalink

      Hej mette.
      Det kan de godt. Tag dem ud 2-3 minutter før og lad dem afkøle. Smid dem i fryseren og så giv dem 12-15 minutter ved 200 grader direkte fra fryseren når du skal bruge dem. Lad dem ligge og fordele varmen et par minutter når de er taget ud.

      De er dog så lette at lave at jeg til en hver tid vil foretrække dem helt friske 👍😉

      Svar
  • januar 21, 2017 at 10:10
    Permalink

    Hej. Har prøvet dem 3 gange nu, det smager skønt. Bedste resultat var med manitoba mel. Skorpen er sprød når de kommer ud af ovnen, men de sidste gange er den blevet mere blød efter kort tid. Har du nogen ide om hvorfor? Tak. Bruger varmeluft ved 300 grader.

    Svar
    • januar 21, 2017 at 10:14
      Permalink

      Hej Thomas.
      Tænker de skal have en lille smule længere og så sørge for at de kan komme af med varmen. Så på en rist en luft over og under og undgå de står for tæt.

      Tak for roserne 😉
      Mvh Lars

      Svar
      • januar 21, 2017 at 11:38
        Permalink

        Tak. Jeg skal nok opdatere dig.

        Svar
  • januar 20, 2017 at 09:57
    Permalink

    Hey Dr.
    Tusind tak for en fantastisk opskrift. Så kan selv bage-mongoler imponere når man får gæster.
    Helt igennem en let opskrift der giver vidunderligt brød.

    Tak igen👍♥️

    Svar
    • januar 3, 2017 at 13:40
      Permalink

      Det er jeg da glad for. Tænker du godt kunne bruge opskriften.
      Takker for roserne 👍

      Svar
  • december 28, 2016 at 10:57
    Permalink

    Fantastisk brød. Står og bliver helt glad over hvor godt det smager. Bagt med groft manitomal og hvedemel. Skal helt klart bages igen😄. Seks ud af seks stjerner👍

    Svar
    • december 28, 2016 at 11:27
      Permalink

      Hej Susanne. Det er jeg super glad for 🙂 Jeg er selvfølgelig helt enig. Det er super let og fantastisk måde at lave dejligt brød på. Manitobamel er ekstra godt, men den alm. “luksus”mel fra fakta/rema etc med 12g protein/100g er også ganske fint 🙂

      Tak for roserne.

      Svar
  • december 11, 2016 at 15:14
    Permalink

    Super gode brød…. Kan klart anbefales. I min ældre ovn skal de have et par minutter ekstra. Tak igen

    Svar
    • december 11, 2016 at 18:46
      Permalink

      Hej Anne Marie.
      Tak skal du have. Det med ovnen er nemlig helt rigtig. Det kan variere en del. Specielt, hvis man f.eks. laver dobbeltportion, hvor der naturligvis vil være mere i ovnen der skal varmes, og derfor også kræver et par ekstra minutter…

      God dag,

      Svar
  • december 9, 2016 at 09:41
    Permalink

    Hej Lars,
    Lavede disse brød igår og WAOUW hvor var de gode. Super let og de smager sindssygt godt.

    Jeg lod kun mine hæve i ca. 6 timer og de blev stadig rigtig gode.

    Jeg vil ønske at en masse får kendskab til opskriften så har delt på Facebook 🇩🇰

    God dag

    Svar
    • december 9, 2016 at 09:47
      Permalink

      Hej Nils.
      Tusind tak for tilbagemeldingen. Det er altid rart når der kommer feedback og specielt når det er så positivt.

      Det er rigtigt at man sagtens kan afkorte hævetiden uden de store problemer. Man kan evt tilsætte en lille smule sukker så har gærcellerne noget at leve af. Feks 1 tsk fuld så kan du få hævet dejen op på et par timer hvis det skal gå lidt stærkt. Bruger du så også lunken vand (ca30 grader) så kan dejen være klar på ca 45-60 minutter.

      Velbekomme og tak fordi du deler 🍴
      Med venlig hilsen
      Lars

      Svar
  • Pingback: Skøn Club Sandwich med kylling (opskrift) – Livets små ting

  • Pingback: Verdens bedste pizzabund (opskrift) – Livets små ting

  • oktober 2, 2016 at 07:33
    Permalink

    sikken mange fine anmeldelser, tror lige jeg smutter op til bageren og køber noget gær så jeg kan teste opskriften af…((-:

    Svar
  • august 31, 2016 at 21:10
    Permalink

    Hej Lars.
    super opskrift.Nem at gå til for en ældre herre og enkemand..
    Jeg pensler den formede dej svagt med olivenolie inden jeg bager. lækkert.Det synes jeg gør det ekstra lækkert.

    Svar
    • september 1, 2016 at 06:26
      Permalink

      Hej Poul Erik.
      Det lyder som en god idé med lidt oliven olie på toppen. Måske med lidt flagesalt også 👍

      Velbekomme

      Svar
  • juli 26, 2016 at 12:01
    Permalink

    Selv tak, Lars 😊

    Lige en oplevelse: jeg er vant til denne bageproces, når jeg har lavet Jim Lahay’s grydebrød, altså de ca.18 timers hævetid. Forleden tog jeg skålen med den færdighævet dej frem, men dejen var faldet sammen og lugtede ’sprittet’ som alkohol! Det var jo en varm sommerdag og tænker at det naturligt påvirker gærcellerne og hæveprocessen!? – har du haft – ikke så heldige – erfaringer med det?
    Jeg satte en ny portion over til koldhævning i køleskab (12-14 timer) og prøver så at lade den stå nogle timer uden for køleskabet før bagning. Har du erfaring med koldhævning?

    Jeannette

    Svar
    • juli 27, 2016 at 14:21
      Permalink

      Hej igen,
      Det er rigtigt at hvis dejen hæver længere tid, eller ved højere varme en “normalt”, så kan den blive lidt “sprittet” i lugten. Jeg plejer derfor ikke at overskride 12-13 timers hævning. Der har jeg ikke oplevet ovenstående. Jeg har dog bagt med dejen, hvor den har duftet lidt sprittet. Det betød ingenting for smagen.

      Mht. koldhævning, så plejer jeg ikke at bruge det, da det i princippet bare “sænker” hævningsprocessen. Ved <5 grader stopper hævningen. Bruger det dog nogen gang når jeg f.eks. skal bruge en dej noget senere end det lige passer ind i mine "røre-dejen-sammen" planer. Så kan jeg røre det sammen om morgenen, smide det i køleskabet, og så efterfølgende tage det ud og give det resten senere...

      Svar
    • august 6, 2016 at 08:54
      Permalink

      Svaret er sakset fra kvalimad.dk

      Sp: Skal dejen hæve i køleskabet eller ved stuetemperatur?

      Sv: I Denne opskrift hæver dejen ved stuetemperatur. Men du kan godt lade den overnatte i køleskabet. Den skal så hæve det samme antal timer som normalt efter køleskabet. Så det er ikke fordi man sparer tid. Ok. Måske skal den hæve en time mindre, men ikke meget mere. Men dejen og brødet bliver faktisk bedre.

      Svar
  • juli 24, 2016 at 12:31
    Permalink

    Hej Lars

    Hvor skønt at du er hjemmets “bagermester”! – måske det er voldsomt fordomsfuldt, men næste gang jeg kigger på min læge, vil jeg tænke, “gad vide om han også bager godt brød?”…. 😄😄…. Og hvorfor skulle han ikke det!?!

    Varmer du kun ovnen op med varmluft?….. Eller bager du også brødet med varmluft?…. Det plejer at have indflydelse på bagetiden om man bruger varmluft eller ej! 🍞🍞😊
    Fortsat god bagelyst 👌🏻

    Venlig hilsen

    Jeannette

    Svar
    • juli 24, 2016 at 13:41
      Permalink

      Hej Jeanette.
      Tak for roserne 👍
      Jeg bager med varmluft for netop med ciabatta gælder der om at få maksimal varme og det giver varmluften. Så helt op med temperaturen og ind med brødene i en gennemvarm ovn. Så bliver det perfekt 😊 Tag brødet ud når enderne bliver sorte 👌

      Svar
  • juli 20, 2016 at 21:34
    Permalink

    Tak for en fantastisk opskrift. Det er de bedste brød, jeg nogensinde har bagt/smagt😊👍

    Svar
  • maj 6, 2016 at 16:56
    Permalink

    Autentisk italiensk brød. Utroligt, at processen er så enkel. Tak for opskriften 🙂

    Svar
  • Pingback: Verdens bedste pizzabund (opskrift) – Livets små ting

  • april 1, 2016 at 20:06
    Permalink

    Super godt brød , og så er det lige så nemt som det lyder.
    Har lavet det for første gang i dag , og det blev bare godt det kunne en Italiener ikke gøre bedre 😀
    Tak for det

    Svar
  • februar 23, 2016 at 10:04
    Permalink

    Jeg er også helt vild med disse brød. Tak for en god og let opskrift

    Svar
  • februar 23, 2016 at 10:00
    Permalink

    Fantastiske brød. Jeg tilsatte lidt ekstra salt da jeg bagte dem anden gang. Det er godt, hvis du skal bruge det som tilbehør til en hovedret.

    Delt 🙂

    Svar
    • juli 29, 2016 at 20:44
      Permalink

      Tak skal du have… og god idé med ekstra salt ved tilbehør… men jeg vil anbefale folk at prøve sig lidt frem, så det ikke bliver for meget.

      Svar
  • januar 24, 2016 at 11:53
    Permalink

    En skøn opskrift… og sindsygt enkelt. Det tog lige et par bagninger inden jeg havde luret min oven. Jeg skulle have brødene helt ned på nederst rille, og så blev de perfekte 🙂

    og tak for rådet omkring melet 😉

    Svar
    • januar 24, 2016 at 12:01
      Permalink

      Hej Jesper.
      Super at du kunne bruge opskriften. Den er simpelthen så god, og enkel, så alle skal have glæde af opskriften.

      Del gerne….

      ps. til andre, så kommenter også gerne, hvis I finder opskriften god/dårlig eller har tilføjelser 🙂

      Svar
      • december 25, 2016 at 16:28
        Permalink

        Kan man bruge gluten 11/100

        Svar
        • december 25, 2016 at 18:23
          Permalink

          Hej Lone.
          Det kan du sagtens. Jo mere protein pr 100 g jo højere bliver brødet 👍

          Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *