Her er en super lækker salat med de skønneste farver. Den passer perfekt til grillmad, et godt stykke kød, eller helt separat, hvis du vil have den lidt sunde linje
Ret Salat
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Antal 6personer
Kalorier 197kcal
Ingredienser
Salat
300gbacon(i mindre stykker)
1stkbroccoli(skåret i små buketter)
1stkrødløg(skåret i små stykker)
1dlrosiner/tranebær(ca. 1 håndfuld)
1½dlsolsikkekerner/pinjekerner etc.(en stor håndfuld)
Dressing
2tskbalsamico(rødvinseddike)
1½spsksukker
2½dlCreme Fraiche(9-18%)
Fremgangsmåde
Dressing
Start med at lave dressingen, da den skal stå lidt i køleskabet.
Rør creme fraiche sammen med balsamicoeddike og sukker. Lad den hvile i køleskabet i 20-30 minutter. Rør et par gange undervejs, så sukkeret opløses helt.
Salat
Skær bacon i mindre stykker og steg på en pande til de er mørke. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Du kan også vælge af lave hele skiver på pande / mikrobølgeovnen, og så knække dem når de er blevet kolde (det gør jeg).
Skær broccoli i små buketter (husk at skylle dem grundigt). Hvis du vil have dem lidt mindre "hårde", så kom dem i en skål og hæld kogende vand over i 1-2 minutter, hvorefter du hælder det fra igen. Giver en fantastisk grøn farve.
Kom kernerne på en varm pande og give dem et par minutter indtil de begynder at få en smule farve, så skal de af.
Herefter blander du broccoli, kernerne, rosiner, rødløg og halvdelen af baconstykkerne i en salatskål.
Hæld så dressingen over og vend salaten lidt rundt. Pynt med resten af baconen.
Opskriftsnoter
Her er et par tips til hvordan du kan variere salaten lidt:
Prøv rosiner i stedet for tranebær
Prøv cashewnødder, pinjekerner, græskarkerner etc. (let ristet) i stedet for solsikkekerner
Brug Miracle Whip i stedet for creme fraise
For lidt mere kalorievenlig version så brug kalkunbacon eller lufttørret skinke