Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)

Introduktion

Vi har rejst i Indien af flere omgang, og elsker det indiske køkken. Når man spiser en del indisk mad, så får man ofte serveret pickles og chutney til retterne for at modvirke det krydrede mad. Den typiske frugt ananas eller mango. Her er en super lækker opskrift på ananas chutney. Men hvad er forskellen på pickles og chutney. Mange bruger det lidt i flæng, og i sidste ende handler det vist mest om hvor store stykker frugt/grøntsager du bruger, og om du har kogt det kort eller lang tid. Her er en lille fin oversigt om forskellen mellem chutney og pickles fra Pediaa.com.

forskel mellem pickles og chutney hvad er forskellen mellem imellem er det det samme?

Min opskrift her kan man nok kalde både pickles og chutney, hvorfor navnet på opskriften har begge dele i sig. Ananas chutney er for mig noget der er “kogt godt ud”, hvorimod ananas pickles er med mere bid, så jeg hælder mest til ananas pickles – du må gerne skrive hvad du synes længere nede…

 

Opskriften

Ananas pickles / ananas chutney

En god ananas chutney eller ananas pickles der passer perfekt til din indiske ret. Jeg plejer at bruge den sammen med Tikka Masala. Velbekomme. Passer til ca. 4-6 personer.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Indisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 stor frisk ananas (hak i ca. 1 cm stykker)
  • 2 æbler (skrællet og hakket i tern)
  • 1 ingefær stykke på ca. 1 cm x 1 cm (hakket fint)
  • 1 spsk solsikkeolie
  • 8 neliker (kan undlades)
  • 0,5 tsk sorte løgfrø (også kendt som Nigellafrø)
  • 1 tsk chilliflager (moderat stærk)
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk sorte sennepsfrø (evt. almindelige)
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 100 gram brun farin (eller alm. sukker)
  • 1 tsk fint salt
Fremgangsmåde
  • Skræl og skær ananas i mundrette stykker (ca. 1 cm). Husk at fjerne midterstykker (det hårde). Hak ligeledes ingefær (fint) og æbler (i tern).
  • Kom solsikkeolien i en tykbundet gryde/pande på lidt over middelvarme, og tilsæt neliker, løgfrø, chili, gurkemeje og sennepsfrø og lad dem riste stille af i ca 5 minutter.
  • Skru ned på middelvarme, og kom kom resten af tingene i. Find simretemperaturen, så det bobler stille.
  • Lad det simre UDEN at koge hård i ca. 1 times tid til væsken stille og roligt er fordampet. Husk at røre forsigtigt en gang imellem for at få vendt tingene godt sammen.
  • Efter ca. 1 time, så er væsken stort set væk. Kom den varme blanding direkte op i et skoldet patentglas, eller syltetøjsglas, og sæt på køl.
  • Skal du bruge det samme dag, så lad det stå på bordet indtil i skal spise. De kan sagtens stå på bordet en helt dag med låg på.
Opskriftsnoter
Ananas pickles passer perfekt til Chicken Tikka Masala
Du kan opbevare denne type ananas chutney i ugevis på køl, men vi plejer at lave det samme dag, som vi spiser det. 

 

Billeder

 

Mere inspiration

Indiske naanbrød med hvidløg (opskrift)
Indisk ret med oksekød og Garam Masala (opskrift)
Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift)
Hjemmelavet garam masala krydderiblanding (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer

Jeg vil meget gerne høre hvad du synes om min ananas pickles opskrift. Smid gerne en kommentar eller et billede i kommentarfeltet længere nede. Synes du opskriften skal hedde pickles eller chutney?

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

En enkelt lille tanke om “Ananas pickles / ananas chutney (opskrift)

  • 4. august 2019 at 06:16
    Permalink

    Elsker ananas pickles. Specielt denne

    Svar