DanskGlutenfriHovedretOpskrift

Den bedste biksemad med spejlæg (opskrift)

Introduktion

De fleste kender biksemad, og det er jo nok med god grund. Biksemad er den perfekte ret dagen efter et gilde, hvor der er blevet kartofler og kød i overskud (hvis man er så heldig). Retten kan selvfølgelig også laves helt fra bunden, hvis man ønsker. I Sverige kaldes biksemad Pyttipanna. Retten er også kendt fra Rasmus Klump, hvor Skæg er stor biksemad-spiser. Ofte sover han bare indtil han fornemmer duften af biks. Sådan 🙂

 

 

opskrift biksemad med spejlæg pyttipanne pyttipanna rasmus klump biks skæg hjemmelavet biskemad

Biksemad med spejlæg

Her er en let opskrift, hvis du gerne vil lave velsmagende biksemad med spejlæg
5 fra 9 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4
Kalorier: 600kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 kg kogte kartofler (i større tern)
  • 400 gram kød (steg el. lignende)
  • 100 gram smør
  • 3 løg (grofthakkede - eller finere til børn)
  • 1,5 tsk salt
  • 1 knsp friskkværnet peber
  • 4 æg (kan undlades)
  • Engelsk Sauce (kan undlades)
  • Ketchup (kan undlades)
  • Rødbeder (kan undlades)
Fremgangsmåde
Biksemad med rester
  • Smelt halvdelen af smøret, og svits de hakkede løg et par minutter.
  • Tilsæt kartoflerne, og lad dem svitse med i ca. 7-8 minutter. De må gerne få lidt farve.
  • Mens kartoflerne svitser, så hak kødet i mindre stykker på ca. 1,5x1,5 cm. Når kartoflerne har fået en fin farve, så smid kødet i og varm op et par minutter. Smag til med salt og peber.
  • Lav 4 spejlæg (ca 5 minutter på panden på medium-kraftig varme, og server til.
  • That's it. Velbekomme
Biksemad fra bunden
  • Skræl kartofler, og skær i de passende stykker inden du koger dem. Kog dem i ca. 10 minutter, og tag af varmen.
  • Hak løgene, og steg dem til de begynder at få lidt farve. Tag dem så af.
  • Tilsæt mere smør, og steg så det hakkede ferske kød (f.eks. okse, lam, kylling etc). Når det har fået farve, og er ved at være gennemstegt så tag kødet af panden.
  • Steg så kartoflerne og løgene, så de får fin farve. Husk godt med smør. Når kartoflerne har fået en fin farve, så tilsættes kødet, og varmes med 1-2 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Slå 4 æg ud på en anden pande, og steg dem ca 5 minutter. Serveres sammen med biksemaden.
Opskriftsnoter
  • Serveres med rødbeder ved siden sammen med spejlæg.
  • Prøv også at spise sammen med bearnaise sauce - det smager fantastisk !
  • Engelsk sauce bruger jeg normalt til at komme over til allersidst (på tallerknen), men du kan også med fordel komme 1-2 spsk sammen med retten, når du har tilsat kødet til sidst.
  • Det er meget lettere at skære kartofler i mundrette stykker inden du koger dem (hvis du ikke har kartofler tilovers fra dagen før).
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 600kcal | Kulhydrater: 50g | Protein: 26g | Fedt: 33g | Mættet fedt: 13g | Natrium: 983mg | Kalium: 152mg | Fibre: 4g | Calcium (kalk): 7mg

følg mig på instagram

 

Billeder

Hvad synes du om opskriften?

Jeg vil meget gerne høre din mening om opskriften, og du må meget gerne smide en kommentar længere nede (hop til kommentarfeltet). Har du et spørgsmål, så kan du selvfølgelig også bare spørge løs i kommentarfeltet. God fornøjelse med de skønne frikadeller 😉

Følg
Giv besked ved
guest

6 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jette
Jette
4 år siden

Hvorfor pytipanne fra svensk? Alle ved hvad biksemad er. Pas på vores sprog 🙂

Jette
Jette
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

…. men Lars, hvorfor aka noget som helst? Opskriften er så dansk som rødgrød – biksemad er, hvad det er.
Godt nytår til dig også – hilsen Jette

Jette
Jette
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

Du er for sej 😘

6
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x