De perfekte pølsehorn – luftige, bløde og sprøde (opskrift)

Pølsehorn kan være en blandet fornøjelse. Der er en tendens til at de blive tørre, og der er alt for meget dej omkring, og så ligger pølsen og ruller rundt inde i en kæmpe grotte midt i brødet. Jeg har efterhånden prøver utallige opskrifter på pølsehorn, og er nået frem til 2 opskrifter som er decideret fantastiske.

Det gode ved denne type af pølsehorn er, at de sagtens kan holde sig gode til dagen efter, men endnu bedre, så tåler de at blive frosset uden at de bliver uspiselige. Det gør faktisk at man kan snuppe et pølsehorn op og smide i madkassen til børnene fra morgenstunden. Når de når frokost, så er det fint tøet op og det har holdt resten af madpakken kølig. Hvis madkassen står på køl i børnehave/skole, så skal man nok bare smide det I om aftenen derhjemme når man smører madpakken.

Opskrift på 25 pølsehorn:
3 dl lunkent vand (300 g)
1/2 pakke gær (25 g)
1 tsk fin salt (8 g)
1 tsk sukker (8 g)
1,5 spsk olie (gerne olivenolie, der ikke har for kraftig smag af oliven)
500 gram hvedemel (12g protein pr. 100 g)

12 gode alm. wienerpølser (f.eks. hotdogspølser/stadion pølser) – deles i 2.

Fremgangsmåde:
Rør vand, gær, salt, sukker og olie sammen indtil det er opløst. Tilsæt 500 g mel og rør det godt sammen. Gerne i røremaskine. Den skal være let fedtet på overfladen. Er den for klæbrig, så tilsæt lidt mere mel. Stil det til hævning med plastikpose over (f.eks. opskåret frysepose).
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca 30 minutter). Tag dejen ud på et let meldrysset bord. Del den i 5 stykker, og skær hvert stykke ud i 5 stykker. Rul dem til tynde ruller på ca. 25-30 cm, og vikl dem omkring pølserne (ligesom ved snobrød).

Læg dem på bagepapir på en bradepande, og lade dem hæve 20-30 minutter mere. Dette skridt er vigtigt, da det får dejen til at klæbe godt sammen, og ikke mindst sørge for at dejen slutter tæt omkring pølserne når de er færdigbagt.
IMG_0410

Når de skal bages, så pensl dem med lidt æg (man kan også bruge kaffe/mælk), da det giver en skøn glinsende overflade. Når de er penslet kan man med fordel drysse lidt sesamfrø over i samme omgang.
IMG_0412

Bages ved 180 grader (varmluft) i ca 15 minutter til de er fine gyldne.
Velbekomme
IMG_0415

————————————

Støt min blog:
Brug mine samarbejdspartnere (Se menuen øverst) eller se aktuelle ting nedenfor også. På forhånd tusind tak.

Find den den allerbedste pris på dit hotel (sammenlign hotels.com, Expedia, booking.com etc.):
Find den bedste pris på dit hotel - www.hotelscombined.com

Information
recipe image
Opskriftsnavn
De perfekte pølsehorn
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
3.51star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

2 tanker om “De perfekte pølsehorn – luftige, bløde og sprøde (opskrift)

 • 2. august 2017 at 15:50
  Permalink

  Hej Lars, jeg rullede dejen ud i cirkler og delte i trekanter som blev penslet med ketchup.
  I med en halv pølse, og rulle, rulle fra den brede ende… de blev så flotte og har en anelse ketchup smag.
  Mvh. Hannah

  Svar
 • 17. oktober 2016 at 13:30
  Permalink

  Super Lækre. Perfekt til børnefødselsdage.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *