ForretFranskOpskriftSnacks

Foie Gras “ispind” (opskrift)

Introduktion

Er du til foie gras, så er du helt klartogså til denne foie gras ispind opskrift 🙂 Det en en klassiker i nye klæder. Retten er super elegant og alligevel klassisk. Det tager nogle dage før du er klar til servering, men der er intet stres i den periode. Så prøv, hvis du vil servere foie gras på en lidt alternativ måde.

foie gras ispind opskrift lækkert fransk mad

Foie Gras "Ispind"

En sjov variant af den klassiske foie gras.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 45 minutter
Hvile/marineringstid: 2 days
Samlet tid: 2 days 1 time 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 400 gram foie gras
  • 2 liter mælk
  • 50 gram calvados
  • 2 gram friskkværnet peber
  • 5 gram havsalt
  • 20 gram mineral vand
  • 50 gram sukker
  • 30 gram mandler
  • 30 gram hasselnødder
  • 20 gram balsamico (ekstra god)
Fremgangsmåde
Foie Gras ispind
  • Lad foie grasen ligge i mælken ved 30 grader i et par timer. Tag den op af mælken og lad den dryppe af. Rens den for sener – vær forsigtig så kødet ikke bliver ødelagt alt for meget.
  • Marinér den i calvados (hvor du har tilsat halvdelen af saltet og alt peberet) i ca. 6 timer.
  • Lad nu, hvis der er væske ved, foie grasen dryppe af. Pres den ned i en terrin og bag i vandbad i ovnen ved 55 grader i ca. 35 til 40 minutter.
  • Pres forsigtig foie grasen så fedtet flyder ovenpå og afkøl i køleskab i minimum 2 dage.
  • Fjern forsigtig foie grasen fra formen og skær den i 6x4x1,5 cm rektangulere stykker. Lav nu et lille hul i midten af stykket (jeg brugte et reagensglas som vaniliestænger ofte kommer i) og hæld balsamico ned i hullet. Luk hullet med overskydende foie gras og gør overfladen glat.
  • Drys så Croccantino (se lidt længere nede for fremgangsmåde) ud over stykkerne og pres let så det sidder fast. Tag en ispind (jeg har klippet mine i små stykker så det akkurat kun lige kan sidde fast) og pres den forsigtig ind i den ene ende af foie grasen.
  • På billedet har jeg brugt det overskydende foei gras og drysset halvdelen af stykket med en god kakaopulver fra Scharfenberger.
  • Ovenpå har jeg lagt et stykke marineret kumquat.
  • Rettet serveres på en flot tallerken med godt brød til. Velbekomme
Croccantino (drysset)
  • Varm ovnen op til 200 grader
  • Mineralvand og sukker koges op og de hakkede mandler og hasselnødder hældes i det varme sukkervand/sirup. Hæld det hele op i en sigte og derefter op på en silikonemåtte eller 2 lag bagepapir. Drys resten af saltet ud over og bag i ovnen i et par minutter det er karamelliseret. Lad det køle helt af og knus det forsigtigt så stykkerne nøddestykkerne falder fra hinanden.
Marineret kumquats (lille citrusfrugt)
  • Kumquaten skæres i skiver og de små kerner fjernes (de er meget bitre så husk at fjerne alle små stykker) Bring 2 dele vand og en del sukker op til kogepunktet og hæld skiverne af kumquats i og lad dem koge forsigtigt med i et par minutter. Afkøles og hældes på glas.
Opskriftsnoter
Buon Appetito!

følg mig på instagram

 

Billeder

foie gras ispind opskrift fransk

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften på min foie gras ispind vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Quiche Lorraine – fransk ostetærte med bacon/flæsk
Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift)

God fornøjelse.

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x