Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift) | Livets små ting

Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift)

Introduktion

Spaghetti Carbonara er en klassisk italiensk pasta ret. Den er specielt udbredt omkring rom, men kan fås stort set på alle restauranter enten som forret eller hovedret. Selve retten er super let at lave, og kræver ikke mange minutter til overs i køkkenet.

Det allervigtigste er at bruge et godt stykke bacon og en god pasta (spaghetti,bucatini, fettucine eller rigatoni). Normal bruges spaghetti. Når man taler bacon i de italienske retter, så taler man ofte om pancetta (bacon fra bugen). I pasta carbonara bruges original guanciale, som er “bacon” fra kæberne (ikke røget). En god bacon fra slagteren kan sagtens bruges.

Der er også mange der diskuterer hvorvidt der skal fløde i den original spaghetti carbonara. Det skal der nok ikke, hvis du bruger original Pecorino Romano os og rigtig parmasan – men det gør jeg i min, da det fungerer fremragende, og fløde har næppe gjort noget skidt for smagen. Det samme med løg. Det hører sig heller ikke til – men det smager SÅ skønt i, og selv vores børn elsker det.

 

Opskrift

opskrift på pasta spaghetti carbonara spagetti cabonara opskrift på hjemmelavet

Spaghetti Carbonara

En super hurtig og enormt velsmagende klassisk pasta ret. Spaghetti Carbonara er et kæmpe hit hjemme hos os. Der er til ca. 4 personer i denne standardportion. Juster evt antallet herunder.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 400 gram spaghetti (god kvalitet)
  • 200 gram bacon (god kvalitet - gerne guanciale eller pancetta)
  • 1 Løg (kan udlades)
  • 3 Hele æg (alternativ 5 æggeblommer istedet for 3 æg)
  • 50 gram parmasan
  • 50 gram Pecorino Romano ost (alternativ 1 dl fløde pr. 50 gram)
  • 1 dl fløde (hvis du ønsker en mere cremet sauce - kan undlades)
  • 1 knsp sort peber (friskkværnet)
  • Salt (alt efter bacon - ikke sikker det er nødvendigt)
  • Olivenolie (evt. med en klat smør)
Fremgangsmåde
  • Sæt let saltet pastavand over i en stor gryde (1 tsk til 2-3 L).
  • Skær bacon i tern, og lade det stege på en stor pande indtil det får en fin brun farve. Læg det herefter fra på en tallerken.
  • Kom spaghetti'en i vandet, når det koger, og kog det efter foreskrifterne.
  • Skru så ned for varmen på panden og steg de finthakkede løg til de bliver gennemsigtige (skal ikke blive brune). Tilsæt bacon stykkerne igen.
  • Find en skål og rør æg, parmesan, friskkværnet sort peber, fløde og Pecorino Romano ost sammen. Tilsæt evt. fløde (kan undlades, hvis du har P. R. ost).
  • Når spaghettien er kogt færdig, så kom det hele over i panden, og bland dem sammen med løg og bacon.
  • Hæld æggeblandingen over retten og vend det stille og roligt rundt under middel varme et minut og server med det samme. Smag evt. til med ekstra peber og salt.
  • Drys med friskrevet parmasan og pynt panden med lidt grønt på toppen (persille etc).
Opskriftsnoter
Kom evt. lidt friskkværnet peber henover retten, når du har kommet det på tallerknen. Det giver en super fin smag (pas på du ikke bruger for meget).
Løg og fløde hører sig som sagt normalt ikke til i den original pasta carbonara, men det smager virkelig godt i, så prøv dig frem. Hjemme hos os er vi vilde med retten - og fløden giver lidt ekstra cremet konsistens.
Server med en frisk hvidvin til. Velbekomme

 

Billeder

 

Mere inspiration

Se også mine andre lækre opskrifter på italienske delikatesser (Tryk her for at hoppe derhen)

 

Spørgsmål eller kommentarer

Smid gerne en kommentar eller spørgsmål nedenfor. Jeg vil meget gerne høre, hvordan du laver din perfekte Pasta Carbonara, og hvad din hemmelighed er (hvis du vil dele den). Så kan jeg jo teste, og få opdateret, hvis den holder 🙂

Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften. Så vil du støtte bloggen, da opskriften lettere kan findes i Google. Tusind tak… og velbekomme

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

2 meninger om “Italiensk Spaghetti Carbonara (opskrift)

  • 29. august 2019 kl. 23:29
    Permalink

    Elsker pasta carbonara. Super let at lave og så smager det altså bare super godt 😊

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lige nu! VIND en masse kaffekapsler til din Nespressomaskine.

Der bliver trukket en vinder både på Facebook og en på Instagram, så deltag begge steder (klik nedenfor for at hoppe direkte til konkurrencen)