Dessert og kageOpskrift

Jordbærtærte med mørdejsbund og chokolade (opskrift)

Introduktion

Friske jordbær smager fantastisk, og hvis du kombinerer det med en kage, så bliver det en sikker succes. Her er opskriften på en lækker jordbærtærte med mørdejsbund og chokoladeovertræk. Bunden laves af lækker mørdej (a la den fra hindbærsnitter) betrukket med et lækkert tyk lag chokolade. Chokoladen fyldes med en velsmagende lag kagecreme, og øverst de lækre friske, velsmagende jordbær. Til allersidst kan du komme gelé på toppen – eller det kan undlades. Det er smag og behag – begge dele smager fantastisk.

Er du mere til den helt klassiske version fra bageren med mazarinbund -> Hjemmelavet jordbærtærte med mazarinbund (opskrift)

jordbærtærte med mørdejsbund og chokoladeovertræk chokolade mørdejsbund creme vaniljecreme opskrift på jordbærkage

Jordbærtærte med mørdejsbund og chokolade

Her er en super opskrift på en lækker jordbærtærte. Den rækker til ca. 8-10 personer. Den er hurtig at lave, og du har let en super velsmagende kage til kaffen.
3.80 fra 10 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 8 personer
Kalorier: 590kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Mørdej
  • 100 gram smør (lurpak)
  • 170 gram hvedemel
  • 1 spsk sukker (evt. flormelis - dog x2)
  • 1 æg
  • 100 gram mørk chokoloade (min. 65% kakao)
Hjemmelavet Kagecreme
  • 2 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2,5 dl mælk
  • 1/4 vaniljestang (kornene)
  • 1,5 dl piskefløde
Den hurtige kagecreme
  • 1/2 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 1,5 dl fløde (røres med pulveret)
  • 2 dl fløde (piske til flødeskum)
Ekstra ting
  • 500 gram friske jordbær
  • 200 gram ribsgelé
Udstyr
  • Tærtefad (ca. 24cm i diameter)
Fremgangsmåde
Mørdej
  • Smør, mel og øvrige ingredienser (fraset chokolade) kommes i din køkkenmaskine og røres sammen.
  • Når den er samlet, så læg den i køleskabet i 1 times tid. Så bliver den lettere at "rulle" ud.
  • Rul den ud med en diameter svt. din tærteform. Husk mel på bordet. Brug evt. sådan en tynd kagespatel, så du kan holde dejen fra bordet.
  • Når størrelsen er nået, så rul om en kagerulle, så kan du lettere få den op i tærtefadet.
  • Bages ved 200 grader på midterste rille (alm. varme) i 15 minutter.
  • Når den er færdig så smelt chokoladen i en skål/gryde. Kan let smeltes i en mikroovn, hvor du giver den 10-15 sekunder af gangen.
  • Når bunden er afkølet, så smør et godt lag chokolade på, og stil bunden retur på køl, så chokoladen størkner.
Den hurtige kagecreme
  • Bland et halvt brev (Dr Oetker) med fløden. Samlet mængde ca. 2.5 dl (hvis du har en anden kagecreme du bruger).a
  • Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minuts tid.
  • Stil på køl i 15-20 minutter og rør igennem lige før den skal smøres på tærten.
Hjemmelavet kagecreme
  • Sukker, æg, majsstivelse og mælk piskes godt sammen i en gryde mens massen varmes op.
  • Vanilje piskes i. Når cremen er afkølet, så piskes fløden til flødeskum, og vendes i cremen. Afkøles efterfølgende
Samling
  • Når cremen er afkølet, så smøres den ud i på tærtebunden (ovenpå chokoladen).
  • Jordbærene skæres i halve, og fordeles ud over tærten.
Gelé pynt
  • Varm ribsgeléen, så den bliver flydende. Når den er afkølet lidt, så pensl jordbær, og hæld resten ud over jordbærtærten.
  • Stil så tærten på køl til den skal spises.
Opskriftsnoter
  • Du kan evt. lave bunden med chokolade, og så fryse den. Så er det let at lave kagecreme, og jordbær, hvis du skal lave en hurtig dessert eller kage til kaffen.
  • Prøv at lave den uden ribsgele - bare jordbær på creme. Det smager også fantastisk, og så bliver den knap så sød.
  • Du kan også eksperimentere med anden "Gelé". Prøv f.eks. hyldeblomst gelé (Brug ca. 3/4 dl koncentreret hyldeblomstsaft + 1 blad husblas). Start med at lægge husblas i koldt vand (dækket) i 10 minutter. Varm det let op til husblassen er smeltet. Pensl og hæld på, som nævnt i opskriften. Du kan også bruge jordbærsaft, hindbærsaft etc etc. Kun fantasien sætter grænser. Du kan evt. varme det op i ca. 25-35 sek. i mikrobølgeovn, hvis du vil slippe for en gryde.
Velbekomme
Tak til svigermor Jutta for inspiration og opskrift - og ikke mindst talrige jordbærtærter 👏❤️🙏
Ernæringsfakta
Antal: 1person | Kalorier: 590kcal | Kulhydrater: 67g | Protein: 6g | Fedt: 34g | Mættet fedt: 17g | Flerumættet fedt: 1g | Monoumættet fedt: 7g | Kolesterol: 53mg | Natrium: 109mg | Kalium: 52mg | Fibre: 1g | Sukker: 9g | A vitamin: 8IU | Calcium (kalk): 1mg | Jern: 1mg

 

 

 

Billeder

 

Inspiration

Oreo Cheesecake – den lækreste Oreo dessert (opskrift)
Pandekager – den bedste opskrift på pandekagedej
Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift)

 

Spørgsmål eller kommentarer

Du er velkommen til at uploade et billede i kommentarfeltet længere nede. Du må selvfølgelig også stille spørgsmål, eller fortælle, hvad du synes om opskriften på jordbærtærte med mørbundsdej og chokolade (hop derned).

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billedet i selve opskriften) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen.

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Helle Mehlsen
Helle Mehlsen
3 år siden

Dejlig tærte. Jeg var meget i tvivl om hvordan jeg skulle lave den hurtige kagecreme. I ingredienslisten står der at fløden skal røres med pulveret, og det sidste fløde røres til flødeskum. I selve fremgangsmåden står der at pulveret skal røres med fløden, og ikke noget om at der derefter skal blandes flødeskum i.
Og så er der ribsgeleen. Når den køler en smule af, så bliver den stivere igen, så selve pyntningen var ikke særlig pæn. Det gjorde jo intet ved smagen, som er skøn. Men hvad er tricket?

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x