Kyskager / marengs med lakridspulver (opskrift)

Introduktion

For ganske nylig lagde jeg en opskrift op på på de klassiske kyskager med chokoladestykker. Her kommer en lille hurtig tilføjelse med en af vores andre favoritter herhjemme. Vi elsker lakrids, og du kan selvfølgelig også lave marengs / kyskager, hvor du undlader at komme chokoladen i, og i stedet tilsætter rå lakridspulver. De smager fantastisk.

 

Opskrift marengs med lakridspulver

Marengs med lakridspulver

Her er den lille ekstra lækre sprøde marengs (aka. kyskage) med skøn lakridspulver.
5 fra 5 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Køletid: 2 timer
Samlet tid: 3 timer 15 minutter
Antal: 14 stk
Kalorier: 60kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Lakrids marengs
  • 4 æggehvider
  • 160 gram sukker
  • 40 gram flormelis
  • 1 tsk citronsaft (presset fra økocitron)
  • 3-4 tsk rå lakridspulver
Udstyr
  • Piskeris / Elpisker
Fremgangsmåde
  • Tænd ovnen på 120 grader alm. varme
  • Kom æggehvider og sukkeret i en skål. Pisk det grundigt sammen (tager nogle minutter). Du skal kunne vende skålen uden at æggehviderne falder ud.
  • Kom sigtet flormelis i og vend det rundt med en spatel.
  • Tilsæt så det rå lakridspulver, og vend det godt rundt igen.
  • Kom så bagepapiret på en bradepande. Form kyskagerne med en stor ske.
  • Bag dem i ovnen i 1 time ved 120 grader. Sluk så ovnen, og lad dem blive i eftervarmen til de er kølet helt af.
Opskriftsnoter
Vær opmærksom på at kyskagerne hæver lidt når det kommer ind i varmen. Så hold lidt ekstra plads imellem dem på bagepladen.
Vil du have en helt sprød marengs,så lade dem køle helt af (gerne 4-5 timer. Du må ikke komme dem i køleskab, da de så bliver bløde og kedelige.
Pakkes i lufttæt beholder eller pose, og kan gemmes i 1-2 uger.
Velbekomme
Ernæringsfakta
Antal: 1stk | Kalorier: 60kcal | Kulhydrater: 14g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Natrium: 14mg | Kalium: 15mg | Fibre: 1g | Sukker: 14g | A vitamin: 1IU | C Vitamin: 1mg | Calcium (kalk): 1mg | Jern: 1mg

 

Billeder

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

Lækre vaniljekranse – julens småkage (opskrift)
Lækre chokolade cookies (chocolate chip cookies) – den bedste opskrift
Risengrød Thermomix (opskrift)

 

God fornøjelse

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




2 thoughts on “Kyskager / marengs med lakridspulver (opskrift)

  • 10. november 2021 kl. 10:23
    Permalink

    Jag tackar för inlägget och texten om Rodalon och BN Almo och Jem&Fix! Hälsningar från Sverige!

    Besvar
  • 5. november 2021 kl. 22:33
    Permalink

    Du er selvfølgelig velkommen til at give dine gode råd her i kommentarfeltet. Du kan også vedhæfte et billede, hvis du vil dele dine små kreationer.

    Rigtig god dag der ude.
    KH Lars

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.