Dessert og kageOpskrift

Fantastiske hjemmelavede hindbærsnitter (opskrift)

Introduktion

Herhjemme står den ofte på hindbærsnitter, når vi skal have gæster. Det er ret let at lave, og så er vores datter, Emma, helt vild med dem. Hun får altid valget mellem brunsviger og hindbærsnitter, og vælger typisk begge to 🙂 Her er en super let og god opskrift, så du hurtigt og let kan lave dine egne fantastiske hjemmelavede hindbærsnitter. Bagerne bruger margarine til hindbærsnitter, men smør giver lige det sidste 🙂

Jeg har bagt mig igennem utallige opskrifter, og her er jeg nået frem til den perfekte opskrift. Den giver en stor portion mørdej, og du kan lave en hel bradepande-hindbærsnitte kage (som på billedet), eller du kan bage mindre af 2 omgange, eller du kan gemme den resterende dej til senere…

 

hindbærsnitter opskrift hjemmelavede hjemmebag god sådan laver du hvordan laver man

Hjemmelavede hindbærsnitter

Her er en fantastisk god opskrift på hjemmelavede hindbærsnitter. Smager himmelsk og er lette at lave.
4.43 fra 52 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Forb. tid: 46 minutter
Tilb. tid: 14 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 12 personer
Kalorier: 230kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Den perfekte mørdej
  • 250 gram smør
  • 360 gram hvedemel
  • 150 gram flormelis
  • 1 æg (50 gram - large)
  • 30 gram mandelmel (Evt. hele mandler du blender/knuser til mandelmel)
Fyld
  • hindbærsyltetøj (køb noget godt - gerne "stift")
  • 250 gram flormelis (til glasuren)
  • 40 gram vand (til glasuren)
  • drys (f.eks. tørret hindbær, eller krymmel)
Fremgangsmåde
Dejen
  • Kom den bløde smør, hvedemel, mandelmel, flormelis og æg i en skål. Ælt det godt sammen indtil du har en fin og glat dej (rør det i en røremaskine med kagespatel indtil det næsten er samlet - hæld ud på bordet, og samlet helt med fingrene)
  • Stil dejen på køl 1 times tid (hvis du ikke har brug koldt mel og smør - se under tips).
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapier, så den er ca 25x35cm. Det er vigtigt at tykkelsen er ens overalt og ca 4 mm. Kom "pladen" op på en bradepande. Skær evt. til i en firkant og del på midten i 2 lige store dele.
  • Bag "dejpladerne" i ca. 14 minutter ved 210 grader. Den skal være gyldenmørk i hjørnerne. Gør klar til fyld og glasur!
Spejlende glasur
  • Kom flormelis og vand i en skål eller gryde. Det vigtigste er, at du rører det godt sammen og varmer det op til 30-40 grader (i gryden, eller i mikroovn). Når glasuren er varm, så bliver overfladen helt blank og super flot.
Samling af hindbærsnitterne
  • Tag bundene ud af ovnen når tiden er gået.
  • Smør straks hindbærsyltetøjet på den ene del mens den er helt varm. Du behøver ikke komme syltetøjet helt ud til kanten, det spredes når du kommer den anden del ovenpå.
  • Smør den varme glasur på den anden halvdel. Drys med det samme med krymmel / drys, da glasuren er stiv efter ca 30 sekunder, og så er det for sent.
  • Kom så glasurdelen ovenpå med det samme. Pas på den ikke knækker, specielt når laver den i et stort stykke. Jo mere den får lov at afkøle jo lettere knækker den.
  • Skær den ud i stykker mens den er varm. Lad den køle og server. 
Ernæringsfakta
Kalorier: 230kcal

Opskriften er blevet til i samarbejde med Nyheder24.dk.

følg mig på instagram

VELBEKOMME !

 

Tips

  • Når du tager smør ud af køleskabet kan du pakke det ud og slå det fladt. Så bliver det blødt, men bevarer “kulden”. Kom også evt. melet i fryseren dagen før du skal lave dine hindbærsnitter. Det holder temperaturen kold når du så tilsætter det, og gør at du ikke behøver at komme dejen i køleskabet før du skal rulle den ud. Bliver dejen for klistret, så smid den i fryseren/køleskabet igen, så bliver den hurtigt klar igen.
  • Hvis du vælger at rulle dejen ud direkte på bordet, så om godt med mel på, og sørg for at vende og dreje dejen hele tiden, så der konstant er mel under. Brug evt. en kagespatel til det. Se evt. videoen.
  • Når du ruller dejen ud så er det allervigtigste at du har den samme tykkelse hele vejen, da mørdejen ellers bliver “blød” og kedelig. Typisk blød i midten og “lidt brændt” i kanterne. Du kan evt. købe nogle små 4 mm rulle-jern du kan lægge på begge sider af dejen når du ruller ud for det perfekte resultat.
  • Hvis du ikke bruger hele mørdejen, så kan den fryses i 3-4 måneder eller ligge i køleskabet 3-4 uger…

 

 

Billeder af hjemmelavede hindbærsnitter

Her har jeg samlet billeder fra vores piges 5 og 6 års fødselsdag. Hun ELSKER hindbærsnitter. Tænkte det var rart med lidt ekstra billeder 🙂 Billederne her er taget med 1 års mellemrum. Vi har lavet een stor hindbærsnitte (dobbelt portion). Det er faktisk sværere end hvis man vil lave flere almindelige snitter. Når den bagte dejplade bliver hård, så stiger risikoen også for at den knækker, når man vil lægge dem ovenpå hinanden. Man kan dog skjule meget med glasur. De sidste 2 billeder er hvor en dejplade er delt på midten. Det gør den bagte snitte mere håndterlig 🙂

 

Videoer

Den næste video viser, hvordan du ruller mørdejen ud i perfekt tykkelse, og også hvordan du samler når den er bagt. Bent fra bagekurset.dk viser let og elegant, hvordan man gør det rigtigt…

 

 

Hvad synes du om opskriften?

Du må også meget gerne give opskriften 5 stjerner (tryk på stjernerne over billeder) eller ved at skrive en kommentar, hvor du samtidig trykker på de 5 stjerner i kommentarfeltet. Det betyder uendeligt meget for bloggen. På forhånd tak 🙂

Hvis du har spørgsmål, eller bare vil dele et billede af dine hindbærsnitter, så gør det også i kommentarfeltet nederst.

.

Følg
Giv besked ved
guest

21 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Christie
Christie
5 måneder siden

🙂 Har bagt hindbærsnitter efter din opskrift før – og de er bare så lækre. …..og så egner de sig perfekt (også) til en efterårsdag hvor man vil overraske familien.

Mette Høstrup
Mette Høstrup
1 År siden

Jeg har for første gang lavet hindbærsnitter på denne måde. aldrig brugt æg, brugte også mandelmel, øko cremet hindbær, kan ikke huske mærke. Det der gjorde det sidste frysetørret hindbær !!! Er du bimmer- Fik at vide i genbrug, er frivillig. At det var de bedste de nogensinde havde smagt. Og familien. Alt var så lækket 10/10 . Kh Mette

Marianne Fyrsterling
Marianne Fyrsterling
1 År siden

Hej Lars.
Tak for dine fantastiske opskrifter.
Jeg vil gerne bage hindbærsnitterne til min mors runde fødselsdag.
Desværre er vi nogle stykker som ikke kan tåle nødder. Er der et bud på opskriften uden mandelmel?

Vh Marianne

trackback
3 år siden

[…] med mørdejsbund og chokoladeovertræk. Bunden laves af lækker mørdej (a la den fra hindbærsnitter) betrukket med et lækkert tyk lag chokolade. Chokoladen fyldes med en velsmagende lag kagecreme, […]

BBaiba
BBaiba
3 år siden

Vil forkæle min arbejdskolleger, kan jeg lave dem dagen før???

Karin
Karin
4 år siden

Hej kan jeg fryse de bagte og sammenlagte snitter ?, skal nemlig lave 100 til bryllup .😊
Vh Karin

Anne T
Anne T
5 år siden

Den bedste opskrift ever. Tusind tak. Alle elskede dem.

Havde ikke et 4mm jern så brugte et par strikkepinde. Lidt bøvlet men resultatet super godt

Mille McIngolf
Mille McIngolf
5 år siden

SÅDAN!

Det her var da fantastisk. De blev super gode. Jeg har prøvet alle mulige andre, og synes bunden blev for “smuldret”. Andre opskrifter går let fra hinanden. Den her holder 100%…

Det er hermed min nye favorit opskrift.
Tak for en super opskrift, og for de fine videoer….

Niels Pedersen
Niels Pedersen
6 år siden

Hej
Tak for en god opskrift. Den faldt i rigtig god jord hjemme hos os. Der blev spist rub og stub.
Den skal laves igen senere ✌️

Jens P.
Jens P.
6 år siden

Tak for en god opskrift

Hilda Fruenlund
Hilda Fruenlund
6 år siden

Lavede den i dag, så det var super at opskriften kom online igår 🙂
Gæsterne var alle super tilfredse, så det er bestemt ikke sidste gang.

Tusind tak for en god opskrift

Johanne
Johanne
6 år siden

Vi var vilde med den herhjemme. Tak for opskriften og fedt at du endelig fik den på bloggen. Det er længe siden jeg fik opskriften af dig ?

21
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x