Hjemmelavede knækbrød (opskrift)

Introduktion

Der findes rigtig mange opskrifter pÃ¥ hjemmelavede knækbrød. Desværre er mange af dem lidt “tørre” i konsistensen. Jeg ved godt at knækbrød ER tørre, men der er altsÃ¥ alligevel meget forskel. Her er en super god opskrift, som du kommer til at elske. Det tager ikke lang tid at lave, og bÃ¥de gæster og børn vil spise til der ikke er flere 🙂

 

Opskriften

opskrift knækbrød hjemmelavede lækker gode sådan laver du

Gode knækbrød

Her er en lille fin opskrift på velsmagende knækbrød
4.89 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 bradepander
Kalorier: 1121kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 3,5 dl hvedemel
  • 2 tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl olie (gerne en god, mild olivenolie)
  • 2 dl vand
Fremgangsmåde
  • Bland alle de "tørre" ting sammen i en skÃ¥l. Tænd ovnen med det samme pÃ¥ 200 grader.
  • Tilsæt sÃ¥ olie og vand. Rør det godt sammen med f.eks. en gaffel. Hvis dejen er lidt for tør, sÃ¥ tilsæt lidt mere olie. Konsistensen skal være som en alm. dej (dog med en masse kerner).
  • Del dejen i 2.
  • Rul hver del ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse pÃ¥ ca. 2-3 mm.
  • Kom den udrullede dej over pÃ¥ en bradepande og "rids" dejen i passende stykker (brug f.eks. en pizzaskærer el. lignende).
  • Bages i 15-20 minutter ved 200 grader. Tages ud nÃ¥r de begynder at blive lidt mørke i farven. 
  • Lad dem afkøle pÃ¥ en bagerist
Opskriftsnoter
  • Lad dem køle helt af inden brug, sÃ¥ bliver de ogsÃ¥ "sprødere".
  • Du kan godt lave flere plader ad gangen hvis du bruger varmluft. Rotér og byt evt. pladerne rundt, hvis din ovn varmer lidt ujævnt. 
  • Et andet tip er at bruge majsmel i stedet for f.eks. halvdelen af hvedemelet. Det giver en lidt flottere farve, og jeg synes ogsÃ¥ de bliver lidt sprødere...
  • Knækbrødene er ogsÃ¥ gode, hvis du lidt af forstoppelse.
  • Kalorieantallet ovenfor er for pr. bradepande knækbrød.
Ernæringsfakta
Antal: 1bradepande | Kalorier: 1121kcal | Kulhydrater: 42g | Protein: 29g | Fedt: 94g | Mættet fedt: 9.6g | Flerumættet fedt: 5.4g | Monoumættet fedt: 33.4g | Natrium: 514mg | Kalium: 184mg | Fibre: 3.2g | Sukker: 2.4g | Calcium (kalk): 45% | Jern: 21%

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du spørgsmÃ¥l, eller kommentarer til opskriften mÃ¥ du meget gerne skrive dem nedenfor. Du mÃ¥ ogsÃ¥ meget gerne lave en kommentar, hvor du vedhæfter et billede af dine lækre knækbrød. Jeg elsker at se billeder fra tilfredse læsere…

 

Billeder

 

Tak til Heidi for opskriften 🙂

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 spændende tanker om emnet “Hjemmelavede knækbrød (opskrift)

  • 19. januar 2019 at 14:08
    Permalink

    Hej Karen. Det mÃ¥ næsten være din mÃ¥leske… Kan være jeg skal veje det næste gang sÃ¥ det er helt præcist 😊

    Rigtig god dag

    Svar
  • 19. januar 2019 at 11:33
    Permalink

    Jeg bagte knækbrødet med præcis de angivne mÃ¥l. Jeg brugte nemlig mÃ¥lebæger og mÃ¥leske, hvilket jeg sjældent gør. Men – uh – hvor blev det salt og jeg er ellers normalt ret glad for salt. Jeg synes, 2½ tsk. salt er alt for meget. Er det mon fordi, jeg brugte en rigtig mÃ¥leteske? Skulle jeg i stedet have brugt en teske fra bestik-skuffen? Med venlig hilsen Karen

    Svar


🙌 Følg mig på Instagram eller Facebook og få vores nyeste anmeldelser, gode tips og inspiration som den allerførste 🙌

Klik og følg mig på Facebook
👇👇

 

😟 Luk, jeg er ikke interesseret i nye tests og inspiration 😟 


Følg mig på Instagram eller Facebook og få de nyeste opskrifter, gode tips og inspiration til hverdagen som den allerførste.

👇 Klik & følg på Facebook 👇

 

Bare luk, jeg vil gå glip af gode opskrifter og inspiration.