Hjemmelavede knækbrød (opskrift)

Introduktion

Der findes rigtig mange opskrifter på hjemmelavede knækbrød. Desværre er mange af dem lidt “tørre” i konsistensen. Jeg ved godt at knækbrød ER tørre, men der er altså alligevel meget forskel. Her er en super god opskrift, som du kommer til at elske. Det tager ikke lang tid at lave, og både gæster og børn vil spise til der ikke er flere 🙂

 

Opskriften

opskrift knækbrød hjemmelavede lækker gode sådan laver du

Gode knækbrød

Her er en lille fin opskrift på velsmagende knækbrød. Opskriften laver 2 x bradepande, hvor dejen er rullet ud i 2-3mm.
4.1 fra 61 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk, Svensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 bradepander
Kalorier: 1535kcal
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl olie (gerne en god, mild olivenolie)
  • 2 dl vand
  • 1 tsk flagesalt (drysses på toppen inden bagning)
Udstyr
  • kagerulle
Fremgangsmåde
  • Bland alle de "tørre" ting sammen i en skål. Tænd ovnen med det samme på 200 grader.
  • Tilsæt så olie og vand. Rør det godt sammen med f.eks. en gaffel. Hvis dejen er lidt for tør, så tilsæt lidt mere olie. Konsistensen skal være som en alm. dej (dog med en masse kerner).
  • Del dejen i 2.
  • Rul hver del ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2-3 mm. Brug evt. 2 bradepander, hvis det kniber med at kunne være der.
  • Kom den udrullede dej over på en bradepande og "rids" dejen i passende stykker (brug f.eks. en pizzaskærer el. lignende). Drys med flagesalt
  • Bages i 15-20 minutter ved 200 grader. Tages ud når de begynder at blive lidt mørke i farven. Jeg plejer at bage 1 bradepande ad gangen, men du kan også godt bage med varmluft - bare pas på de ikke får for meget. Ved varmluft skal du skrue ned til 180 grader, og roter evt. bradepanden undervejs.
  • Lad dem afkøle på en bagerist
Opskriftsnoter
  • Lad dem køle helt af inden brug, så bliver de også "sprødere".
  • Du kan godt lave flere plader ad gangen hvis du bruger varmluft (180 grader). Rotér og byt evt. pladerne rundt, hvis din ovn varmer lidt ujævnt. 
  • Et andet tip er at bruge majsmel i stedet for f.eks. halvdelen af hvedemelet. Det giver en lidt flottere farve, og jeg synes også de bliver lidt sprødere...
  • Knækbrødene er også gode, hvis du lidt af forstoppelse.
  • Kalorieantallet ovenfor er for pr. bradepande knækbrød.
Ernæringsfakta
Antal: 1bradepande | Kalorier: 1535kcal | Kulhydrater: 93g | Protein: 43g | Fedt: 108g | Mættet fedt: 10g | Flerumættet fedt: 32g | Monoumættet fedt: 11g | Natrium: 1170mg | Kalium: 60mg | Fibre: 13g | Sukker: 3g | Calcium (kalk): 450mg

følg mig på instagram

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du spørgsmål, eller kommentarer til opskriften må du meget gerne skrive dem nedenfor(hop til kommentarfeltet). Du må også meget gerne lave en kommentar, hvor du vedhæfter et billede af dine lækre knækbrød. Jeg elsker at se billeder fra tilfredse læsere…

 

 

Billeder

 

Tak til Heidi for opskriften 🙂

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

29 thoughts on “Hjemmelavede knækbrød (opskrift)

  • 4. oktober 2020 kl. 11:35
    Permalink

    Jeg laver tre plader i stedet for to. Bliver tyndere og mere sprøde, syntes jeg

    Besvar
  • 17. september 2020 kl. 19:52
    Permalink

    Bedste knæk`ker EVER 🙏🏼 Kan ikke undvære dem , og ej min familie heller☺️

    Besvar
    • 17. september 2020 kl. 21:10
      Permalink

      Hej Mary
      Tusind tak for de fine ord om knækbrødene. De er også et kæmpe hit herhjemme. Vi elsker knækbrød – og børnene specielt meget. De er så gode i madpakkerne 😉 Rigtig god dag. /Lars

      Besvar
  • 3. juli 2020 kl. 19:52
    Permalink

    Hej lars🤗jeg kan se på billederne, at du har 2 plader i ovnen. Kan de godt lade sig gøre, hvis man holder øje m dem. Også måske bages de på varm luft. Go sommer fra marlene

    Besvar
  • 7. juni 2020 kl. 12:44
    Permalink

    De smager så godt 🙂
    Men er i tvivl om det du skriver med kalorie indholdet ? Er der 1121 kalorier i alt i den portion du har skrevet op? Og hvor mange knækbrød fik du ca ud af det? 🙂

    Besvar
    • 8. juni 2020 kl. 17:15
      Permalink

      Hej Maria,
      Jeg har lige gennemgået opskriften, og der var noget galt i beregningen. Du har helt ret. Det er ændret. En portion giver 2 bradepander, og jeg har opgivet det kcal pr. bradepande. Hvor mange knækbrød det giver afhænger meget af hvor store du “skærer” dem. Jeg plejer at lave dem små, og så bliver der 50-80 pr. portion (2 bradepander). Giver det mening?

      mvh Lars 🍀

      Besvar
      • 8. juni 2020 kl. 17:28
        Permalink

        Nej er ikke helt med. Jeg har brug for at vide hvad kcal indholdet er pr. Portion 🙂

        Besvar
  • 3. april 2020 kl. 10:41
    Permalink

    Hej

    Jeg har prøvet din opskrift, dog med lidt ændringer, som jeg gerne vil dele med jer.

    – Jeg havde ikke sesamfrø, så brugte istedet sesammel
    – Min mave er ikke tilhænger af hvedemel, så brugte sigtet speltmel istedet
    – Er saltglad, så den fik en ekstra sjat salt
    – Der røg også en sjat honning i 🙂

    De smager super lækkert, men er lidt “smuldrende” i konsistensen.

    Besvar
  • 13. marts 2020 kl. 15:14
    Permalink

    De er altså virkelig gode. Vi ELSKER dem hjemme hos os, og børnene synes det er super sjovt at være med til at lave en portion knækbrød. Vi bruger dem også til madpakken.

    Tak for en fin opskrift
    Vh Pernille

    Besvar
    • 13. marts 2020 kl. 15:14
      Permalink

      Hej Pernille.
      Velbekomme. Jeg er glad for at I elsker knækbrød. Det kan jeg godt forstå. Det er helt det samme hos os 🙌🤩😊

      Besvar
  • 5. januar 2020 kl. 14:07
    Permalink

    De er simpelthen SÅ lette at lave at det gør helt ondt. Mine 2 drenge på 10 elsker at lave dem her selv, og de spiser nærmest også dem alle ❤️ Tak for en super duper opskrift

    Besvar
  • 15. december 2019 kl. 15:41
    Permalink

    Hvor mange gram kerner skal jeg komme i? Jeg har nemlig nogle andre kerner af forskellige slags der er blandet sammen

    Besvar
    • 15. december 2019 kl. 17:30
      Permalink

      Det kan jeg ikke lige i hovedet. Men tag bare den samlede mængde i dl så skal det nok gå 👌😉👍

      Besvar
  • 26. november 2019 kl. 17:00
    Permalink

    Hej, hvor lang tid kan knækbrødende holde sig i en beholder?

    Med venlig hilsen Mie

    Besvar
    • 26. november 2019 kl. 17:16
      Permalink

      Hvis den er lufttæt så en lille måneds tid. Men det når de meget sjældent herhjemme 🤩😉

      Besvar
  • 27. juni 2019 kl. 21:57
    Permalink

    Hej Lars.
    Jeg og familien er fan af dem – og har bagt i mange år. Men hvordan får du skåret dem SÅ skarpt. Jeg synes det er ganske svært at skære dem med alle de kerner. Det ser hammer godt ud med den skarpe kant – om end det jo ikke påvirker smagen!

    Besvar
        • 15. marts 2020 kl. 12:53
          Permalink

          Det har jeg ikke prøvet. Men umiddelbart ville jeg tro de mister sprødhed en. Men du kan jo prøve 😉

          Det tager ikke lang tid at lave en portion så spørgsmålet er om det kan svare sig at fryse. De kan holde sig længe i en kagedåse 😉

          God fornøjelse 😊

          Besvar
  • 19. januar 2019 kl. 14:08
    Permalink

    Hej Karen. Det må næsten være din måleske… Kan være jeg skal veje det næste gang så det er helt præcist ?

    Rigtig god dag

    Besvar
  • 19. januar 2019 kl. 11:33
    Permalink

    Jeg bagte knækbrødet med præcis de angivne mål. Jeg brugte nemlig målebæger og måleske, hvilket jeg sjældent gør. Men – uh – hvor blev det salt og jeg er ellers normalt ret glad for salt. Jeg synes, 2½ tsk. salt er alt for meget. Er det mon fordi, jeg brugte en rigtig måleteske? Skulle jeg i stedet have brugt en teske fra bestik-skuffen? Med venlig hilsen Karen

    Besvar
    • 31. marts 2020 kl. 14:26
      Permalink

      Hej Lars
      Vi har dsv ikke nogle hørfrø her hjemme, hvad kan man bruge istedet? Eller kan man undvære dem helt?

      Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




Vind Trådløs Designer Oplader

Konkurrencen er på min Facebookside. Klik på billedet og læs mere….