Hjemmelavede knækbrød (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Der findes rigtig mange opskrifter pÃ¥ hjemmelavede knækbrød. Desværre er mange af dem lidt “tørre” i konsistensen. Jeg ved godt at knækbrød ER tørre, men der er altsÃ¥ alligevel meget forskel. Her er en super god opskrift, som du kommer til at elske. Det tager ikke lang tid at lave, og bÃ¥de gæster og børn vil spise til der ikke er flere 🙂
Opskriften

Gode knækbrød
Ingredienser
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl havregryn
- 3,5 dl hvedemel
- 2 tsk fint salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl olie (gerne en god, mild olivenolie)
- 2 dl vand
Fremgangsmåde
- Bland alle de "tørre" ting sammen i en skål. Tænd ovnen med det samme på 200 grader.
- Tilsæt så olie og vand. Rør det godt sammen med f.eks. en gaffel. Hvis dejen er lidt for tør, så tilsæt lidt mere olie. Konsistensen skal være som en alm. dej (dog med en masse kerner).
- Del dejen i 2.
- Rul hver del ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2-3 mm.
- Kom den udrullede dej over på en bradepande og "rids" dejen i passende stykker (brug f.eks. en pizzaskærer el. lignende).
- Bages i 15-20 minutter ved 200 grader. Tages ud når de begynder at blive lidt mørke i farven.
- Lad dem afkøle på en bagerist
Opskriftsnoter
- Lad dem køle helt af inden brug, så bliver de også "sprødere".
- Du kan godt lave flere plader ad gangen hvis du bruger varmluft. Rotér og byt evt. pladerne rundt, hvis din ovn varmer lidt ujævnt.Â
- Et andet tip er at bruge majsmel i stedet for f.eks. halvdelen af hvedemelet. Det giver en lidt flottere farve, og jeg synes også de bliver lidt sprødere...
- Knækbrødene er også gode, hvis du lidt af forstoppelse.
- Kalorieantallet ovenfor er for pr. bradepande knækbrød.
Ernæringsfakta
Spørgsmål eller kommentarer?
Har du spørgsmÃ¥l, eller kommentarer til opskriften mÃ¥ du meget gerne skrive dem nedenfor. Du mÃ¥ ogsÃ¥ meget gerne lave en kommentar, hvor du vedhæfter et billede af dine lækre knækbrød. Jeg elsker at se billeder fra tilfredse læsere…
Billeder
Tak til Heidi for opskriften 🙂
- Dadler med bacon – perfekt til tapas (opskrift) - 9. februar 2019
- Pandekager – en klassiker fra barndommen (opskrift) - 6. februar 2019
- Minirugbrød med chokoladestykker til madkassen (opskrift) - 2. februar 2019
- Test: Sjöbo Sous Vide Stav – billig og støjsvag - 12. januar 2019
- Bearnaise sauce sous vide – god og let opskrift - 11. januar 2019
- Hjemmelavet Bearnaise Essens – super let (opskrift) - 11. januar 2019
- Test: LoftSound GZ-22 bluetooth højtaler - 2. januar 2019
- Langtidshævede italienske durum boller (opskrift) - 1. januar 2019
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Hej Karen. Det mÃ¥ næsten være din mÃ¥leske… Kan være jeg skal veje det næste gang sÃ¥ det er helt præcist 😊
Rigtig god dag
Jeg bagte knækbrødet med præcis de angivne mÃ¥l. Jeg brugte nemlig mÃ¥lebæger og mÃ¥leske, hvilket jeg sjældent gør. Men – uh – hvor blev det salt og jeg er ellers normalt ret glad for salt. Jeg synes, 2½ tsk. salt er alt for meget. Er det mon fordi, jeg brugte en rigtig mÃ¥leteske? Skulle jeg i stedet have brugt en teske fra bestik-skuffen? Med venlig hilsen Karen
Velbekomme 🙂