Mørbradgryde - en fantastisk klassiker (opskrift) | Livets små ting

Mørbradgryde – en fantastisk klassiker (opskrift)

Introduktion

De fleste kender jo mørbradgryde, og jeg mindes ikke jeg har hørt om nogle der ikke kunne lide den. Her er en super let opskrift på mørbradgryde, hvor det tager ca. 15 minutter at få tingene gjort klar og svitset, hvorefter retten bare skal småsimre i minimum 40 minutter. Gerne længere. Nogle kalder også retten for paprikagryde, men så bruger man typisk “bare” koteletter skåret i terne i stedet for mørbrad. Vi er mest til mørbradversionen.

Vi plejer at lave en stor portion, så har vi til flere dage, til madpakken eller til fryseren. Det er perfekt 😉

opskrift mørbradgryde paprikagryde pølser svinemørbrad oksemørbrad mørbragryde hjemmelavet lækker opskrift

Mørbradgryde med ris

En gammel dansk klassiker. Mørbradgryde med svinemørbrad og pølser. Perfekt til aftensmad flere dage i træk (eller du kan fryse den), så lav endelig dobbelt portion i en stor gryde... Der er til 4-6 personer i standardopskriften
5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 150 gram bacon i skiver (1 pakke)
  • 2 Løg (finthakket)
  • 200 gram Champignoner (groft hakket)
  • 1 Svinemørbrad (ca. 400-500 gram)
  • 150 gram gode wienerpølser (evt. cocktailpølser)
  • 3 Gulerødder i skiver/tern
  • 3 spsk paprika (almindelig mild)
  • 1 tsk røget paprika (kan undlades)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomat puré (den store - 140 gram)
  • 2.5 dl piskefløde
  • 1 dl vand
  • 2 tsk timian tørret
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp friskkværnet peber
Fremgangsmåde
  • Skær bacon i mindre stykker, og steg det i en stor gryde / pande. Tilsæt de hakkede løg, og champignon og steg med, så de får lidt farve.
  • Tilsæt så mørbraden, som du har hakket i større grove stykker. Lad det få lidt farve/stegeskorpe. Steg også de snittede pølser (ca. 1 cm stykker). Bruger du cocktailpølser, så smid dem i ca. 10 minutter før servering i stedet.
  • Tilsæt så gulerødder, tomat, kryderier og fløde. Lade det hele simre i 40-45 minutter ved svag varme under låg.
  • Smag til med ekstra salt og peber, hvis du synes der mangler.
  • Serveres med friskogte ris eller kartoffelmos til. Pynt med lidt persille/timian på toppen.
Opskriftsnoter
  • Lav dobbelt portion, da det er perfekt til mad flere dage i træk eller fryseren.
  • Pølserne kan undlades, hvis du ikke er så meget til pølser.
  • Tilsæt evt. lidt Chorizopølse. Det giver en super smag. Skal svitses sammen med mørbraden.
  • Saucen har en perfekt konsistens efter min mening, men den kan selvfølgelig jævnes, hvis du ønsker det.
  • Prøv at tilsætte en halv pikant ost (Philadelphia eller lignende). Det giver et lille tvist.
  • Kan med fordel laves dagen før, da den bestemt ikke bliver dårligere af at stå.
  • Hvis du vil have mere farve på, så skær nogle fine peberfrugter i tynde strimler, og tilsæt 5-10 minutter før serveringen.
 
Retten serveres med friskkogte ris eller kartoffelmos til. 
Velbekomme!

 

Billeder

 

Hvad synes du om mørbradgryden?

Jeg vil gerne høre om det var noget for dig. Du kan smide en kommentar længere nede (hop til kommentarfeltet). Du må også meget gerne skrive, hvis du har et godt tip til, hvordan retten kan blive endnu bedre. Mørbradgryde er noget som rigtig mange har en holdning til, så ser frem til en masse gode forslag 🙂

 

Inspiration

Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)
Chicken Tikka Masala – Let og super velsmagende (opskrift)
Boller i karry – den hurtige udgave (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

5 meninger om “Mørbradgryde – en fantastisk klassiker (opskrift)

  • 12. oktober 2019 kl. 07:41
    Permalink

    Super super lækker mørbradgryde – også som gæstemad.
    Dejligt med opskrifter der bare virker – også de fantastiske ciabatta brød – for slet ikke at tale om brunsvigeren (mums).
    Tak fordi du deler😊

    Besvar
  • 7. oktober 2019 kl. 19:41
    Permalink

    Vi prøvede den igår. Den var vanvittig god. Kan klart anbefales. Vi smed en skefuld chilipulver i og det gav lige lidt ekstra bid 🌶

    Tak for en fin opskrift igen igen 🤘

    Besvar
    • 7. oktober 2019 kl. 19:59
      Permalink

      Hej Peter.
      Tak for den fine tilbagemelding 🤩 Jeg er selv vild med at komme lidt chili i retten – men det er normalt ikke en del af den “klassiske” mørbradgryde. Kan dog “varmt” anbefales, hvis man godt kan lide lidt stærk mad…

      God aften
      MH Lars🍀

      Besvar
  • 5. oktober 2019 kl. 16:11
    Permalink

    I må skrive, hvis I har spørgsmål eller har gode forslag til hvordan retten kan “optimeres”. Vi ❤️ mørbradgryde hjemme hos os…

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg mig på de sociale medier

VIND de sejeste intelligente cykellygter!

Der bliver trukket en vinder på både Facebook og Instagram (2 sæt i alt). Klik på uret og gå til konkurrencesiden.