FranskHovedretOpskrift

Tartar med confiteret æggeblomme og chips af skorzonerrødder (opskrift)

Introduktion

Tartar (eller tatar) er opkaldt efter det tyrkisk talende folkefærd tatarerne. På fransk er der det ekstra -r. Jeg har hørt flere gange at tartar er for råt og ikke smager ret godt. Det er virkelig en skrøne. Hvis du ikke har prøvet en god tartar, så fortjener du at smage det. Det er en genial ret…

Er det allerførste gang du skal smage tartar, så hop forbi en lokal restaurant, og får du lyst til selv at give dig i kast med det, så læs mere her.

God fornøjelse.

 

Opskriften

opskrift på tatar tartar med confiteret æggeblomme og chips af skorzonerødder

Tartar - med confiteret æggeblomme og chips af skorzonerrødder

Jeg elsker tartar og denne ret har et lille surprise element gemt under Tallerkensmækker-bladene. Surprisen er smukke små sprøde chips af skorzonerrødder og en æggeblommen som er cremet som en mayo.
5 fra 1 stemme
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 474kcal
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 600 gram okseinderlår eller mørbrad
  • 4 æggeblommer (hele)
  • 1-2 spsk sennep (dijon eller en grov)
  • 2 tsk Worcester sauce
  • 2 skorzonerrødder (hele)
  • 40 blade tallerkensmækker
  • 1 liter smagsneutral olie
Fremgangsmåde
  • Hak eller skrab kødet
  • Bland sennep, worcestersauce, say og peber med kødet og lad det trække på køl.
  • Placer forsigtigt æggeblommerne i en beholder med den smagsneutrale olie. Det er bedst hvis du kan placere dem så de ikke rør ved hinanden.
  • Beholderen lægges i en sous vide ved 62 grader i 90 minutter
  • Har du ikke en sous vide så brug ovnen.
  • Efter ca. 45 så skub forsigtigt til blommerne så de ikke sætter sig fast og lad dem så få de sidste 45 minutter.
  • Skyl og Skrub skorzonerrødderne grundigt men uden at fjerne det sorte skral.
  • Gør en skål med koldt vand klar
  • Snit rødderne på et mandolinjern, så du får små oblater
  • Læg de snittede rødder direkte over iskålen med det kolde vand
  • Varm olie op til 160 grader og friter til de er gyldne - krydr med salt
Anretning
  • Brug en anretterring på 10 cm i diameter og placer kødet i et ensartet lag (ca. 1 til 2 cm) pres ikke kødet for hårdt.
  • Tag nu forsigtigt en blomme op af olien og placer den centreret på kødet
  • Læg skorzone chips rundt om blommen, så det dækker resten af kødet
  • Afslut med tallerkensmækker som vist på billedet.
Opskriftsnoter
Spises optimalt med et lækkert glas Pinot Noir ved siden, gerne lidt køligt.
Velbekomme
Ernæringsfakta
Kalorier: 474kcal | Kulhydrater: 1g | Protein: 30g | Fedt: 38g | Mættet fedt: 15g | Flerumættet fedt: 2g | Monoumættet fedt: 16g | Kolesterol: 300mg | Natrium: 154mg | Kalium: 505mg | Fibre: 1g | Sukker: 1g | A vitamin: 265IU | C Vitamin: 1mg | Calcium (kalk): 39mg | Jern: 4mg

 

Hvad synes du om opskriften?

Hvis du kunne bruge opskriften vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Inspiration

quiche lorraine opskrift ostetærte med bacon og spæk æg tærtedej fransk quichelorrainegarteau marcel

Quiche Lorraine – fransk ostetærte med bacon/flæsk
Gateau Marcel – den lækreste dessert (opskrift)

 

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x