DrinksOpskrift

White Lady – frisk og lækker cocktail

Introduktion

Tilbage i 1919 arbejde Harry MacElhone fra Scotland i Londons barmiljø, og her lavede han forløberen til The White Lady. I starten med en mintjuice. Heldigvis flyttede han til Paris, og omkring 1929 byttede han lidt om på ingredienserne i den første udgave, hvorefter han endte op med den “kendte” White Lady. Han havde sin egen bar i Paris kaldet “Harry’s New York Bar”.

Der er dog også andre historier om hvem der er ophavsmanden bl.a. Harry Craddock fra The American Bar at The Savoy in London. Her var The White Lady med hans cocktailbog “The Savoy Cocktail Book” fra omkring 1930. I hvert fald blev denne cocktail Gøg og Gokkes yndlingscocktail – og måske bliver den også din…

The White Lady er også kendt som “Chelsea Sidecar” og “Delilah”.

Velbekomme

 

white lady cocktail contreau semi sec gin egg whites æggehvide citron hvor meget opskrift på cocktailen

The White Lady

En klassisk cocktail tilbage fra omkring 1919 fra London, og i 1923 kom den "rigtige" version til live i Paris. En super pre-dinner cocktail.
4.63 fra 8 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Drinks
Køkken: Engelsk, Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 0 minutter
Shake: 1 minute
Antal: 1 drink
Kalorier: 141kcal
Forfatter: Peter Frisk
Ingredienser
  • 20 ml friskpresset citronsaft
  • 20 ml Contreau (eller anden triple sec - f.eks Grand Marnier)
  • 50 ml gin
  • 25 ml past. æggehvide
  • 10 ml sukkerlage (kan undlades)
Udstyr
  • Højt cocktailglas (Coupette)
Fremgangsmåde
  • Start altid med at fylde dit cocktail med is så snart du går i gang, så det er perfekt afkølet.
  • Alle ingredienser kommes i en shaker med masser af is og shakes på livet løs - shake den gerne i lange træk, så du smadrer æggehviden, og den bliver luftig og kold.
  • Så straines den over i en skål eller i den anden del af shakeren og shakes endnu engang uden is, så den bliver tæt og skummet.
  • Den serveres i et iskoldt cocktail glas !
Opskriftsnoter
Dry shake
Hvis du læser om "Dry shake", så er det kendt at man starte med at shake drinks med æggehvide uden is (dry shake) for derefter at tilsætte is, og så hælde dem op til sidst. Teorien er at den højere temperatur skulle gøre konsistensen mere jævn. Men efterhånden har det vist sig at man får en bedre og tykkere skum, ved at gøre det omvendt, altså først shake med æggehvide, is etc, og så "si" isen fra og shake igen. Det er også min erfaring.
Ernæringsfakta
Antal: 1drink | Kalorier: 141kcal

Hvad synes du om White Lady?

Du må meget gerne skrive længere nede (hop til kommentarfeltet), hvad du synes om cocktailen “The White Lady”. Nogle er til æggehvider, og andre kan ikke rigtig forstå, hvorfor den skal i? Hvad synes du…

Tryk gerne på 5 stjerner lige under billedet i opskriften. Så gør du det lettere for andre at finde opskriften i Google, hvis de søger. På forhånd tusind tak – og rigtig god fornøjelse.

 

Inspiration til andre drinks

Old Cuban – cocktail med champagne på toppen
Sukkerlage til cocktails
Vesper Martini – James Bond style

 

Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Sanne
Sanne
3 år siden

Min favorit 🥂🍾

1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x