En god ananas chutney eller ananas pickles der passer perfekt til din indiske ret. Jeg plejer at bruge den sammen med Tikka Masala. Velbekomme. Passer til ca. 4-6 personer.
Ret Tilbehør
Køkken Indisk
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime
Samlet tid 1 timetime15 minutterminutter
Antal 4
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
1stor frisk ananas(hak i ca. 1 cm stykker)
2æbler(skrællet og hakket i tern)
1ingefær stykke på ca. 1 cm x 1 cm(hakket fint)
1spsksolsikkeolie
8neliker(kan undlades)
0,5tsksorte løgfrø(også kendt som Nigellafrø)
1tskchilliflager(moderat stærk)
1tskgurkemeje
1tsksorte sennepsfrø(evt. almindelige)
1dlhvidvinseddike
100grambrun farin(eller alm. sukker)
1tskfint salt
Fremgangsmåde
Skræl og skær ananas i mundrette stykker (ca. 1 cm). Husk at fjerne midterstykker (det hårde). Hak ligeledes ingefær (fint) og æbler (i tern).
Kom solsikkeolien i en tykbundet gryde/pande på lidt over middelvarme, og tilsæt neliker, løgfrø, chili, gurkemeje og sennepsfrø og lad dem riste stille af i ca 5 minutter.
Skru ned på middelvarme, og kom kom resten af tingene i. Find simretemperaturen, så det bobler stille.
Lad det simre UDEN at koge hård i ca. 1 times tid til væsken stille og roligt er fordampet. Husk at røre forsigtigt en gang imellem for at få vendt tingene godt sammen.
Efter ca. 1 time, så er væsken stort set væk. Kom den varme blanding direkte op i et skoldet patentglas, eller syltetøjsglas, og sæt på køl.
Skal du bruge det samme dag, så lad det stå på bordet indtil i skal spise. De kan sagtens stå på bordet en helt dag med låg på.
Opskriftsnoter
Ananas pickles passer perfekt til Chicken Tikka Masala. Du kan opbevare denne type ananas chutney i ugevis på køl, men vi plejer at lave det samme dag, som vi spiser det.