Koteletter i fad er en klassiker, når det kommer til de almindelige danske retter. Koteletter kan tit købes billigt, og lynhurtigt har du en super velsmagende aftensmad. Der er til 4-6 personer i opskriften. Masser af sauce, så du har nok lidt til dagen efter.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 30 minutterminutter
Tilb. tid 25 minutterminutter
Antal 4personer
Kalorier 494kcal
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
4Svinekoteletter(ca. 5-600 gram / 4 pers.)
3tskpaprika(Edelsuss)
2tsksalt(halvdelen på koteletter og resten i tomaterne)
Start med at krydre koteletterne med salt, peber og paprika.
Steg dem et par minutter på hver side i fedtstof på panden. Læg dem efterfølgende i et ildfastfad. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Steg så bacon på panden til det er blevet fint stegt ind. Tilsæt de hakkede champignon, og lad dem stege lidt også. Herefter tilsættes løg (inkl. hvidløg), og steges med.
Fordeles over koteletterne i fadet. Kom cocktailpølserne ud over også (se billede)
Kom tomater, og fløde op i panden, og få resten af smage med her. Tilsæt resten af salt (eller smag til). Hældes ud over koteletterne i fadet.
Sæt fadet i ovnen. 20-25 minutter ved 200 grader varmluft (indtil overfladen får lidt gylden kulør). Server med ris.
Opskriftsnoter
Hvis dine koteletter er for "tykke", så skær dem over (så skiverne bliver tyndere).
Brug gerne almindelig piskefløde. Det giver en super dejlig og cremet smag. Vil du spare lidt på kcal, så brug Creme Fine, som nævnt i opskriften. Det hiver ca. 150 kcal af pr mand.
Du kan lave ekstra sauce, hvis du tilsætter ekstra fløde (og evt. tomat).
Servér med ris eller kartofler (gerne kartoffelmos)
Lad endelig retten køle af 10-15 minutter før i spiser. Så kommer smagen rigtig frem.