Her er en let opskrift, hvis du gerne vil lave velsmagende biksemad med spejlæg
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 35 minutterminutter
Samlet tid 45 minutterminutter
Antal 4
Kalorier 600kcal
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
1kgkogte kartofler(i større tern)
400gramkød(steg el. lignende)
100gramsmør
3løg(grofthakkede - eller finere til børn)
1,5tsksalt
1knspfriskkværnet peber
4æg(kan undlades)
Engelsk Sauce(kan undlades)
Ketchup(kan undlades)
Rødbeder(kan undlades)
Fremgangsmåde
Biksemad med rester
Smelt halvdelen af smøret, og svits de hakkede løg et par minutter.
Tilsæt kartoflerne, og lad dem svitse med i ca. 7-8 minutter. De må gerne få lidt farve.
Mens kartoflerne svitser, så hak kødet i mindre stykker på ca. 1,5x1,5 cm. Når kartoflerne har fået en fin farve, så smid kødet i og varm op et par minutter. Smag til med salt og peber.
Lav 4 spejlæg (ca 5 minutter på panden på medium-kraftig varme, og server til.
That's it. Velbekomme
Biksemad fra bunden
Skræl kartofler, og skær i de passende stykker inden du koger dem. Kog dem i ca. 10 minutter, og tag af varmen.
Hak løgene, og steg dem til de begynder at få lidt farve. Tag dem så af.
Tilsæt mere smør, og steg så det hakkede ferske kød (f.eks. okse, lam, kylling etc). Når det har fået farve, og er ved at være gennemstegt så tag kødet af panden.
Steg så kartoflerne og løgene, så de får fin farve. Husk godt med smør. Når kartoflerne har fået en fin farve, så tilsættes kødet, og varmes med 1-2 minutter. Smag til med salt og peber.
Slå 4 æg ud på en anden pande, og steg dem ca 5 minutter. Serveres sammen med biksemaden.
Opskriftsnoter
Serveres med rødbeder ved siden sammen med spejlæg.
Prøv også at spise sammen med bearnaise sauce - det smager fantastisk !
Engelsk sauce bruger jeg normalt til at komme over til allersidst (på tallerknen), men du kan også med fordel komme 1-2 spsk sammen med retten, når du har tilsat kødet til sidst.
Det er meget lettere at skære kartofler i mundrette stykker inden du koger dem (hvis du ikke har kartofler tilovers fra dagen før).