Banankage / Banankagemuffins med chokolade stykker
Den letteste opskrift på super velsmagende banankage. Opskriften giver ca. 10-12 muffins. Du kan ændre antallet herunder, så du let kan få det til at passe med det antal du ønsker.
Kom æg og sukker i en skål, og pisk det grundigt, så det bliver hvidt og luftigt
Saml alle de tørre ingredienser i en skål, og bland dem godt.
Kom smør op i en lille skål. Giv det evt lidt i mikroovnen for at blødgøre det. Det skal være så blød at det let kan røres ud i dejen.
Mos bananerne godt, og kom så smør, bananer og alle de tørre ingredienser ned i æggemassen. Vend det godt rundt.
Bland kagedejen fint sammen, og tilsæt så den grofthakkede chokolade.
Fordel kagedejen enten i en lille springform (ca. 15-20cm i diameter), eller fordel i muffinsforme.
Kagerne bages ved 175 graders varme (varmluft) i ca. 15 minutter eller til kagerne er gennembagte (stik med en kniv el. lignende og se om der hænger noget ved).
Opskriftsnoter
De lækre muffins nydes bedst mens de stadig er lune. De smager SÅ godt... Når du laver banankagen som en almindelig kage i en form (springform), så vær opmærksom på at kagen bliver bagt ordentligt. Brug en skarp kniv og stik ned i kagen. Hvis der hænger flydende dej på, så skal den have lidt endnu.Velbekomme(ps. jeg bruger nogle små muffinforme, så de ser nok lidt mindre ud end dem du får ud)
Tip
Gem dine "gamle brune" bananer i fryseren. Skræl dem, og smid bananen i en frysepose, og så ud i fryseren. Så har du altid til en gang lækker banankage ❤️