Her er en af de allerbedste opskrift på snobrød. Du fortryder ikke, hvis du hopper ud i denne. Det er let, og så smager de bare super godt.
Ret Brød
Køkken Dansk
Forb. tid 1 timetime
Tilb. tid 10 minutterminutter
Antal 6Stk
Kalorier 234kcal
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
Snobrødsdej
25gramgær
1,5dlmælk(gerne let- eller sødmælk)
1dlcreme fraise / yoghurt naturel(syrnet produkt)
4gramsalt(fint)
1spskolivenolie(alternativt 25 g. smør / spsk olie)
250gramhvedemel(12 gram protein / 100 g)
125gramfuldkornshvedemel(alternatv alm. hvedemel)
Luksusudgaven
Snobrødsdej som ovenfor
6skiverskinke(kogt eller lufttørret)
200gramost(Klovborg er favoritten hos os)
Fremgangsmåde
Snobrød
Rør gæren ud i mælk og creme fraise.
Tilsæt salt og olie, og rør det ud også, så saltet er mere eller mindre opløst.
Tilsæt så de resterende ingredienser, og rør dejen godt sammen (gerne på køkkenmaskine).
Stil dejen lunt i ca. 1 time til den er hævet til dobbelt størrelse.
Hæld så dejen ud på et meldækket bord. Del den i 6 dele og tril hver klump i en pølse på ca. 40 cm.
Rul dejen om pinden og bag snobrødene over gløderne på bålet/grillen i ca. 10 minutter. Pas på de ikke brankes.
Luksus snobrød med skinke og ost
Følg ovenstående fremgangsmåde, men inden dejen rulles på pinden, så vikler du skinke om pinden, og så efterfølgende dejen uden på skinken. Bages igen ca. 10 minutter.
Skær osten i stave som passer ned i hullet fra pinden. Når brødene er færdige, så kom en stav ned i hvert brød. Det er genialt - og børnene elsker det. En luksusudgave af en lækker toast.
Opskriftsnoter
Hjemme hos os elsker børnene at komme ketchup ned i hullet når snobrødet er færdigt. Prøv det - det sætter lige prikken over i'et for de små (og voksne).