4.74 fra 15 stemmer
broccolisalat med bacon rosiner pinjekerner solsikkekerner
Broccolisalat med bacon
Forberedelse
20 min
Tilberedning
10 min
Samlet tid
30 min
 

Her er en super lækker salat med de skønneste farver. Den passer perfekt til grillmad, et godt stykke kød, eller helt separat, hvis du vil have den lidt sunde linje

Kategori: Salat
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 410 kcal
Ingredienser
Salat
  • 300 g bacon (i mindre stykker)
  • 1 stk broccoli (skåret i små buketter)
  • 1 stk rødløg (skåret i små stykker)
  • 1 dl rosiner/tranebær (ca. 1 håndfuld)
  • dl solsikkekerner/pinjekerner etc. (en stor håndfuld)
Dressing
  • 2 tsk balsamico (rødvinseddike)
  • spsk sukker
  • dl Creme Fraiche (9-18%)
Fremgangsmåde
Dressing
  1. Start med at lave dressingen, da den skal stå lidt i køleskabet.

  2. Rør creme fraiche sammen med balsamicoeddike og sukker. Lad den hvile i køleskabet i 20-30 minutter. Rør et par gange undervejs, så sukkeret opløses helt.

Salat
  1. Skær bacon i mindre stykker og steg på en pande til de er mørke. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Du kan også vælge af lave hele skiver på pande / mikrobølgeovnen, og så knække dem når de er blevet kolde (det gør jeg).

  2. Skær broccoli i små buketter (husk at skylle dem grundigt). Hvis du vil have dem lidt mindre "hårde", så kom dem i en skål og hæld kogende vand over i 1-2 minutter, hvorefter du hælder det fra igen. Giver en fantastisk grøn farve.

  3. Kom kernerne på en varm pande og give dem et par minutter indtil de begynder at få en smule farve, så skal de af.

  4. Herefter blander du broccoli, kernerne, rosiner, rødløg og halvdelen af baconstykkerne i en salatskål.

  5. Hæld så dressingen over og vend salaten lidt rundt. Pynt med resten af baconen.

Opskriftsnoter

Her er et par tips til hvordan du kan variere salaten lidt: