Her er opskriften på de fineste og mest velsmagende ovntørrede tomater, der passer perfekt til en bøf. Den intense tomat smag og det flotte udseende - og så kræver det kræver nærmest ingen forberedelse... Passer sig selv i ovnen.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Fransk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 5 timertimer
Samlet tid 5 timertimer10 minutterminutter
Antal 6Personer
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
500GramCherrytomater(Gerne med stilk)
3-4FedHvidløg
Olivenolie
Flagesalt
Rosmarin
Fremgangsmåde
Skyl cherrytomaterne. Lad dem blive på stilken.
Anret dem i et ildfast fad, kom lidt olivenolie udover (ikke for meget).
Drys med rosmarin og flagesalt. Kom hele eller halve hvidløgs fed ned ved siden af.
Stil dem i ovnen ved 100 grader i 4-5 timer
Servér med stilken siddende på.
Opskriftsnoter
Så er det bare at sige velbekomme. Jeg er sikker på I vil elske dem.Et par serveringstips:
Servér som tilbehør til en god bøf.
Du kan også skære tomaterne over i halve. Fremgangsmåden er den samme. I halve passer de super godt til f.eks. pasta, som du kan blande med de tørrede cherrytomater, samt en lille smule fløde. Riv til sidst lidt parmesan ost henover.