5 fra 5 stemmer
Opskrift på fyldte Portobellosvampe parmesan hvidløg ovn gratinerede bagte persille
Fyldte Portobellosvampe
Forberedelse
15 min
Tilberedning
15 min
Samlet tid
30 min
 

Her er en god opskrift så du let kan lave Portobellosvampe næste gang du får gæster, eller bare vil have lidt ekstra godt til fredagsbøffen. 

Kategori: Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk, Italiensk
Antal: 6 stk
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 6 stk Portobellosvampe (gerne store)
  • 3 fed Hvidløg
  • 2 spsk Smør
  • 3 spsk Rasp
  • 1 bundt Persille
  • 0.25 tsk Salt
  • Peber (kværnet)
  • Revet Parmesan (til øverst)
Fremgangsmåde
  1. Start med at rense svampene.

  2. Skær stilken forsigtigt af, så tæt på "svampen" som muligt og kom den op i din blender (kan også hakkes fint).

  3. Tilsæt smør, rasp, hvidløg, persille, samt salt og lidt kværnet peber.

  4. Blend det hele. Jeg bruger min stavblender til opgaven.

  5. Anret Portobellosvampene på et fad eller bradepande, og kom indholdet tilbage i dem.

  6. Riv lidt parmesan over til allersidst.

  7. Bag i ovnen ca. 15-18 minutter ved 200 grader (alm. varme, midterste plade). Kan også laves ved varmluft, men så skal temperaturen ned på 185 grader. Parmesanosten skal være gylden.

  8. Når de tages ud af ovnen skal de lækre svampe bare serveres. Vi havde lidt trøffel tilovers fra en tidligere ret, så der kom lidt på som topping. Velbekomme...