5 fra 3 stemmer
gammeldags fastelavnsboller opskrift på fastalavnsboller syltetøj hindbær creme vaniljecreme vanillecreme gode glasur
Hjemmelavede fastelavnsboller med creme og syltetøj
Forberedelse
1 t
Tilberedning
10 min
Samlet tid
1 t 10 min
 

Her opskriften så du kan lave dine egne lækre fastelavnsboller. Jeg er sikker på at både børn og voksne er vilde med dem... De er lette at lave, og så smager de altså bare fantastisk godt.

Kategori: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Antal: 18 fastelavnsboller
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Fastelavnsbolledejen
  • 2,5 dl Mælk (gerne sødmælk)
  • 80 gram Smør
  • 25 gram Gær
  • 1 Æg
  • 3 spsk Sukker
  • 0,5 tsk Salt (fint)
  • 500 gram Hvedemel
Vaniljecreme
  • 2 Æg
  • 2 spsk Sukker
  • 1 spsk Vaniljesukker
  • 2 spsk Maizena mel (Majsstivelse)
  • 3 dl Mælk (helst sødmælk)
Glasur og pynt
  • 150-200 gram Flormelis
  • 2-3 spsk Kakaopulver
  • 1 Æggehvide (fra 1 æg)
  • Farverig krymmel
Pensling
  • 1 Æg (rørt godt sammen)
Fremgangsmåde
Fastelavnsbolledejen
  1. Smelt smør i en lille gryde, og når det er smeltet kom mælken i. Kom det op i din røreskål. Sikr dig at det ikke er for varmt.

  2. Rør gæren helt ud i blandingen. Kom så salt, sukker og æg i. Rør det godt sammen.
  3. Tilsæt melet og rør det godt sammen. Dejen skal være "let" glinsende og smidig.

  4. Dæk af med plastik og lad hæve til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter).

Lave kagecremen
  1. Det er super godt at lave cremen selv, da den ikke flyder ret meget ud i forhold til en færdigkøbt creme.

  2. Start med at komme alle ingredienserne op i en lille gryde (den fra før), og rør godt sammen mens det er koldt. Det er vigtigt for at opløse Maizenamelet godt.

  3. Varm det op til det begynder at koge (boble). Rør godt rundt hele tiden. Tag gryden af varmen og lad det køle af. Stil det i køleskabet til du skal bruge det senere. Kom lidt film over.

Selve fastelavnsbollerne
  1. Del dejen i 2 stykker. Rul ud til en "kvadrat" og del i 9 firkanter. Læg en teskefuld creme + syltetøj i midten, og fold hjørnerne ind over. Klem dem godt sammen, så de er lukket. Læg dem på en bradepande og lad dem efterhæve i 20-30 minutter.

  2. Pensl fastelavnsbollerne med æg og bag ved ca. 220 grader i ca. 8-10 minutter. Tag bollerne ud af ovnen og stil dem til afkøling på en bagerist.

Pynt (glasur)
  1. Kom 1 tsk glasur på fastelavnsbollen mens den stadig er lidt lun. Bare læg det på toppen, så fordeler det sig selv.

  2. Drys lidt fint krymmel på til allersidst. Det er lige prikken over i'et

Opskriftsnoter

Jeg har samlet et par gode råd her, som jeg tænker du kunne nyde godt af:

 

 

Velbekomme