4.86 fra 35 stemmer
Opskrift brunsviger god den bløde bund rigtig fantastisk ægte fynsk brunsvigerkage
Ægte fynsk brunsviger - med den bløde bund...
Forberedelse
20 min
Tilberedning
12 min
Hævetid
40 min
Samlet tid
32 min
 

Her er opskriften på den bedste hjemmelavede brunsviger. Du vil IKKE fortryde at du giver den et forsøg. Bunden er perfekt blød og bliver ikke tør som man ellers ofte oplever det.

Kategori: Dessert og Kage
Køkken: Dansk
Antal: 1 bradepande (indv. mål 42x35cm)
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Dejen
  • 100 gram bage/stegemargarine (evt. smør)
  • 3 dl skummetmælk (300 gram)
  • 50 gram gær
  • 1 tsk havsalt (5 gram)
  • 50 gram almindeligt sukker
  • 500 gram hvedemel
Fyldet
  • 150 gram bage/stegemargarine (evt. smør)
  • 250 gram brun farin
  • 4 spsk fløde 9-18% (eller mælk, hvis man ikke har fløde)
Fremgangsmåde
Dejen
  1. Smelt 100 gram margarine (gryde eller mikroovn).
  2. Rør gær ud i lunken mælk.
  3. Tilsæt salt, sukker og smeltet margarine.
  4. Kom mel i, og ælt det godt sammen.
  5. Stil dejen til hævning. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse et lunt sted (ca. 20 minutter).
  6. Bred/rul dejen ud på en bradepande med bagepapir. Lad den hæve yderligere 15-20 minutter.
  7. Tænd ovnen på 200 °C varmluft / 225 °C alm. ovn.
  8. Tryk huller med fingrene spredt ud over dejen. Tryk helt ned til bundet (der skal selvfølgelig ikke gå hul). Lav så en lille voldgrav ca. 1 cm fra kanten der kan holde på det smeltede sukker..

Fyld og bagning
  1. Smelt 150 gram margarine og farin i en gryde.
  2. Temperaturen skal så højt op, at et par dråber fløde koger op, når de dryppes ned i den varme blanding. Når temperaturen er nået, så tilsættes yderligere 4 spsk. fløde, og rør det hele godt sammen. Det skal ikke koge en masse, da fyldet så “mister” sine små “brun farin” korn.
  3. Fordel fyldet ud over dejen. Drys evt. en lille smule ekstra farin over direkte fra posen.
  4. Sæt kagen på den nederste rille i 12 minutter og kun 12 minutter! Ovnen skal være gennemvarm når brunsvigeren sættes ind.
Opskriftsnoter

Lad brunsvigeren køle lidt af inden du serverer den. 

Velbekomme !