danmarks bedste romkugler opskrift fra nr aaby bageri nørre åby hjemmelavede romkugler fantastiske trøfler opskrift bedste
Udskriv Pin
4.45 fra 18 stemmer

Danmarks bedste romkugler

Her er opskriften fra Nr. Aaby Bageri på romkuglen, som netop er blevet kåret til Danmarks bedste
Ret Dessert og Kage
Køkken Dansk
Forb. tid 45 minutter
Hviletid 3 timer
Samlet tid 1 time
Antal 16 stk
Forfatter Nr. Aaby Bageri
Ingredienser
Romkugledejen
  • 300 gram Mazarinbund (f.eks. Mazerin tærte)
  • 600 gram Wienerbrød
  • 100 gram kakaopulver
Ganache
  • 125 gram mørk chokolade
  • 125 gram fløde
  • 0,5 dl Malibu-rom
  • 100 gram Nutella (eller nougatcreme)
  • Romessens
  • Crispearls Salted Caramel (eller andet drys)
Fremgangsmåde
Kagedejen
  • Mazerinkage, wienerbrød og kakaopulver røres sammen i din røremaskine. Gerne med spartel. 
  • "Dejen" sættes på køl til det har fået en fast konsistens.
Ganache (chokolade creme til dejen)
  • Rør den mørke chokolade op med kogende fløde og køl det ned natten over.
Den færdige "blanding" klar til at forme kuglerne
  • Tilsæt ganache, rom, nutella og romessens (efter smag), og rør det godt sammen med "kagedejen".
  • Sprøjt det herefter ud på bagepapir (eller plastik) i små kugler/toppe på ca. 50 gram, og sæt dem på frost til de er faste (let hårde).
  • Rul dem på bordet, og vend efterfølgende i mørk chokolade (smeltet i vandbad). Læg dem på et stykke bagepapir til "tørre".
  • Til sidst kan du drysse krymmel eller hvad du nu foretrækker på som pynt.