Her er en lille fin opskrift på velsmagende knækbrød. Opskriften laver 2 x bradepande, hvor dejen er rullet ud i 2-3mm.
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Dansk, Svensk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Antal 2bradepander
Kalorier 1535kcal
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
1dlgræskarkerner
1dlhørfrø
1dlsesamfrø
1dlsolsikkekerner
1dlhavregryn
3,5dlhvedemel
1tskfint salt
1tskbagepulver
1dlolie(gerne en god, mild olivenolie)
2dlvand
1tskflagesalt(drysses på toppen inden bagning)
Fremgangsmåde
Bland alle de "tørre" ting sammen i en skål. Tænd ovnen med det samme på 200 grader.
Tilsæt så olie og vand. Rør det godt sammen med f.eks. en gaffel. Hvis dejen er lidt for tør, så tilsæt lidt mere olie. Konsistensen skal være som en alm. dej (dog med en masse kerner).
Del dejen i 2.
Rul hver del ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2-3 mm. Brug evt. 2 bradepander, hvis det kniber med at kunne være der.
Kom den udrullede dej over på en bradepande og "rids" dejen i passende stykker (brug f.eks. en pizzaskærer el. lignende). Drys med flagesalt
Bages i 15-20 minutter ved 200 grader. Tages ud når de begynder at blive lidt mørke i farven. Jeg plejer at bage 1 bradepande ad gangen, men du kan også godt bage med varmluft - bare pas på de ikke får for meget. Ved varmluft skal du skrue ned til 180 grader, og roter evt. bradepanden undervejs.
Lad dem afkøle på en bagerist
Opskriftsnoter
Lad dem køle helt af inden brug, så bliver de også "sprødere".
Du kan godt lave flere plader ad gangen hvis du bruger varmluft (180 grader). Rotér og byt evt. pladerne rundt, hvis din ovn varmer lidt ujævnt.
Et godt tip fra Aleksandra Ravlic er at bruge 1.5 dl rugmel og 2 dl hvedemel, så får de et lidt mere "groft" udtryk. Stadig fantastiske 👏
Et andet tip er at bruge majsmel i stedet for f.eks. halvdelen af hvedemelet. Det giver en lidt flottere farve, og jeg synes også de bliver lidt sprødere...
Knækbrødene er også gode, hvis du lidt af forstoppelse.
Kalorieantallet ovenfor er for pr. bradepande knækbrød.