Go Back
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Pin
4.31
fra
13
stemmer
Langtigshævede italienske durum boller (Ciabatta boller)
En let opskrift på hjemmelavede durum boller, som smager fantastisk.
Ret
Brød
Køkken
Italian
Forb. tid
15
minutter
minutter
Tilb. tid
12
minutter
minutter
Hævetid
12
timer
timer
Samlet tid
27
minutter
minutter
Antal
16
boller
Forfatter
Lars Koch Hansen
Ingredienser
1
liter
vand
25
gram
gær
2
spsk
sukker
500
gram
durum hvedemel
800
gram
Tipo 00 hvedemel
(evt. alm. hvedemel med højt protein >12g protein/100g)
2
tsk
salt
(fint)
Fremgangsmåde
Dejen
Rør gær ud i vandet.
Tilsæt så durum hvedemel og Tipo 00 (alternativt alm. hvedemel) sammen med salt.
Rør det godt sammen på din køkkenmaskine i ca. 8-10 minutter.
Sæt dejen til hævning på køl (5-8 grader) i 12-16 timer.
Bollerne
Tænd ovnen på 250 grader alm. varme.
Hæld dejen ud på et meldækket bord. Lav en firkant. Del dejen i 4 stykker, og igen i 4 stykker, så du får 16 boller.
Kom dem på en bradepande med bagepapir
Bages i ovnen ca. 12 minutter ved 250 grader (almindelig varme).