Hjemmelavet Bearnaise essens opskrift på estragon eddike hvidvinseddike kørvel hvordan laver man
Udskriv Pin
4.78 fra 9 stemmer

Hjemmelavet Bearnaise Essens

Her er en super opskrift på hjemmelavet Bearnaise Essens, så du kan lave lækkert Bearnaise Sauce mange gange i fremtiden uden at skulle købe det færdiglavede...
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2 dl
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4 skalotteløg / alm. løg
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 2 dl tør hvidvin (alternativt vand)
  • 8-10 friske estragonstilke
  • 2-3 spsk tørret (hvis du ikke bruger frisk som nævnt ovenfor)
  • evt. en lille håndfuld kørvel (kan undlades)
  • evt. et laurbærblad (kan undlades)
Fremgangsmåde
  • Pil løg og hak dem fint. 
  • Tilsæt hvidvinseddike, hvidvin/vand og frisk estragon i en gryde. Hvis du ikke har frisk estragon, så brug tørret (enten eller).
  • Tilsæt alle tingene i en gryde, og lad det koge ind til ca. det halve.
  • Kom blandingen gennem en si, og kom på flaske/glas. Stil på køl
  • Gem Bearnaise Essensen i et lille syltetøjsglas eller lignende (skold glasset med kogende vand inden for en god ordens skyld).
  • Brug det du skal til din Bearnaise Sauce (direkte link til min opskrift).
Opskriftsnoter
  • Overskydende essens kan gemmes i et par måneder på køl i en lukket beholder f.eks. syltetøjsglas / glasflaske. Skold beholderen først.
  • Frys evt. overskuds essens som isterninger svt. den mængde du typisk bruger. Så er det super let at tilsætte når du skal igang igen.
  • Har du tid nok, så lav essensen mindst 1 dag før, og lad den trække på køl 1 døgn inden du filtrerer/sier den.