Hjemmelavet Bearnaise essens opskrift på estragon eddike hvidvinseddike kørvel hvordan laver man
Udskriv Pin
4.84 fra 12 stemmer

Hjemmelavet Bearnaise Essens

Her er en super opskrift på hjemmelavet Bearnaise Essens, så du kan lave lækkert Bearnaise Sauce mange gange i fremtiden uden at skulle købe det færdiglavede...
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2 dl
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4 skalotteløg / alm. løg
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 2 dl tør hvidvin (alternativt vand)
  • 8-10 friske estragonstilke
  • 2-3 spsk tørret (hvis du ikke bruger frisk som nævnt ovenfor)
  • evt. en lille håndfuld kørvel (kan undlades)
  • evt. et laurbærblad (kan undlades)
Fremgangsmåde
  • Pil løg og hak dem fint. 
  • Tilsæt hvidvinseddike, hvidvin/vand og frisk estragon i en gryde. Hvis du ikke har frisk estragon, så brug tørret (enten eller).
  • Tilsæt alle tingene i en gryde, og lad det koge ind til ca. det halve.
  • Kom blandingen gennem en si, og kom på flaske/glas. Stil på køl
  • Gem Bearnaise Essensen i et lille syltetøjsglas eller lignende (skold glasset med kogende vand inden for en god ordens skyld).
  • Brug det du skal til din Bearnaise Sauce (direkte link til min opskrift).
Opskriftsnoter
  • Overskydende essens kan gemmes i et par måneder på køl i en lukket beholder f.eks. syltetøjsglas / glasflaske. Skold beholderen først.
  • Frys evt. overskuds essens som isterninger svt. den mængde du typisk bruger. Så er det super let at tilsætte når du skal igang igen.
  • Har du tid nok, så lav essensen mindst 1 dag før, og lad den trække på køl 1 døgn inden du filtrerer/sier den.