Her er en opskrift på rugbrødschips. De er lette at lave, og de er perfekte til ostebordet, eller som en lidt sundere snack.
Ret Brød
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 25 minutterminutter
Samlet tid 35 minutterminutter
Antal 1portion
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
1rugbrød(skåret i tynde skiver)
Olivenolie(anden olie kan også bruges)
Flage salt
Fremgangsmåde
Læg de fint skåret rugbrødsskiver på en bradepande. De må gerne ligge tæt. Typisk mellem 9 og 12 stykker pr. bradepande (se billeder).
Pensl rugbrødsskiverne med en god olivenolie, og drys lidt flagesalt henover (Maldon eller lignende).
Bag brødskiverne i ca. 20-25 minutter ved 160 grader i varmluft (Mankan sagtens bage 2-3 plader ad gangen).
Når de tages ud af ovnen, så tjek at de er sprøde (de bliver mere hårde når de er kolde), eller giv dem nogle minutter mere.
Lad dem afkøle på en rist, så de ikke danner kondens under dem.
Når de er kolde, så knæk dem i mindre stykker og kom dem i en dåse.
Opskriftsnoter
Det letteste er at købe rugbrødet hos bageren, og så få dem til at skære det i så tynde skiver de kan. Hos vores bager er det 4 mm. Det er vigtigt at brødene er kølet godt af inden de skæres, da de eller klæber, og går i stykker ved skæring. Så køb sidst på dagen.
Laver du rugbrødet selv (opskrift på rugbrød), skal du skære det i så tynde skiver som muligt. Erfaringer siger, at man ikke kan komme ret meget under 5-7 mm i tykkelsen med en alm. køkkenkniv. Men så tyndt som muligt.
Rugbrødschips er perfekte til madpakken, ostebordet, eller som en sundere snack.