Chokoladekage med flydende midte lava chokolade kage blødende flyder ud blød i midten moelleux chokolat opskrift
Udskriv Pin
4.32 fra 19 stemmer

Blødende chokoladekage

Her er en let og super velsmagende udgave af den klassiske dessert. Opskriften giver ca. 10-12 stykker, hvis du laver dem i muffinsforme. Bruger du større forme f.eks. små runde ildfaste fade (ca. 8 cm i diameter), så bliver der ca. 6-7 stykker.
Ret Dessert og Kage
Køkken Dansk, Fransk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Samlet tid 27 minutter
Antal 10 stk
Kalorier 213kcal
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 100 gram smør
  • 125 gram Mørk Chokolade (min. 50% - god kvalitet)
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriseret)
  • 50 gram sukker
  • 25 gram almindeligt hvedemel
  • 4 æggehvider (evt. pasteuriseret)
Fremgangsmåde
  • Smelt smøret ved svag varme og tilsæt den hakkede chokolade. Tag af blusset, og stil til afkøling.
  • Pisk herefter sukker og æggeblommerne luftige og skummende. Rør melet og herefter den afkølede chokolade/smør blanding her i.
  • I en ny skål pisker du æggehviderne stive. Vend dem så forsigtigt i dejen.
  • Fordel dejen i 8-12 smurte muffinsforme (alternativt dem af papir). Stil til afkøling i køleskabet indtil du er klar til at bage dem.
  • Bages ved 220 °C i ca. 7 minutter.
  • Lad dem herefter afkøle i nogle minutter, og anret de fine chokoladekager på en tallerken. Served med en lækker vaniljeis, og drys med lidt flormelis (igennem en sigte for at undgå klumper).
Opskriftsnoter
  • Blødende chokoladekage kan laves om formiddagen, og kommes i forme, og så bare stå i køleskabet til om aftenen.
  • Chokoladekagerne kan fryses når de er kommet i forme. Så tager du dem bare op samme formiddag, hvor de skal bruges om aftenen. Stil dem i køleskabet, og bag dem som der står i opskriften.
  • Kan også bage direkte fra frost, men så skal de have 4-5 minutter ekstra.
  • Bruger du større forme, så skal du lægge lidt til bagetiden.  
Ernæringsfakta
Antal: 1portion | Kalorier: 213kcal | Kulhydrater: 11g | Protein: 4g | Fedt: 17g | Mættet fedt: 5g | Natrium: 36mg | Kalium: 3mg | Sukker: 5g | Calcium (kalk): 2mg