Her er opskriften på den allerbedste og mest velsmagende risalamande du kan forestille dig. En portion går til ca. 6 personer, så du kan bare ændre i antallet via slideren nedenfor. God fornøjelse.
Ret Dessert og Kage, Jul
Køkken Dansk
Forb. tid 30 minutterminutter
Tilb. tid 30 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime
Antal 6personer
Kalorier 150kcal
Ingredienser
140gramgrødris(god kvalitet)
1litersødmælk
1vaniliestang(gerne en god tyk en af slagsen)
65gramsukker
1knspsalt
75gramhakkede mandler
4dlpiskefløde
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen til 200 grader (alm. varme).
Skyl risene i koldt vand og bring dem i kog i mælken i en tykbundet gryde. Du skal røre rundt indtil det småkoger. Sluk så.
Flæk vaniliestangen og skrab alle kornene ud. Kom Vaniliekorn og vaniliestangen ned i gryden sammen med sukker og salt.
Sæt låg på gryden og kom den ind i den varme ovn i 30 minutter.
Efter 30 minutter er den færdig - den vil stadig være noget tyndtflydende, når du tager den ud, men bare rolig, når den er helt køleskabskold så får den en perfekt konsistens. Inden du køler det ned så fisk vaniliestangen op.
Hak mandlerne groft (pas på med at hakke for fint - for så bliver det grynet når det blandes med fløden).
Pisk fløden til den har en konsistens som tyk ymer. Start med at vende halvdelen af fløden sammen med den kolde risengrød. Tilsæt så mandlerne og vend det rundt. Tilsæt så resten af fløden og vend det forsigtigt rundt.
Stilles på køl til den skal spises og serveres med en lækker kirsebærsauce.
Opskriftsnoter
og forresten.......glem ikke den mandelen til mandelgaven. HO..HO...HO - Glædelig Jul! 🎅🏻🤶🏻🎄