Opskrift på en fantastisk chokolade cheesecake. Rækker til ca. 8 personer. Pyntes med lidt syrlige frugter/bær f.eks. jordbær, kiwi etc.
Ret Dessert og Kage
Køkken Amerikansk, Dansk
Forb. tid 35 minutterminutter
Køletid 5 timertimer
Samlet tid 5 timertimer35 minutterminutter
Antal 12personer
Kalorier 451kcal
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
Bund af Digestive
300gramDigestive kiks
1spskkakao
0,5tskkanel(kan undlades)
50gramMandler, fint hakket(kan undlades)
150gramsmør, smeltet(gerne Lurpak)
Chokolade-cheese blanding
4bladehusblas
5æggeblommer
120gramsukker
2.5dlpiskefløde
400-500gramflødeost naturel(1 pakke ca 2-250 gram)
200grammørk chokolade(evt. 50/50 af hvid/mørk)
Topping
Jordbær, kiwi, hindbær, blåbær etc
Grofthakket chokolade(prøv evt. Daim)
Fremgangsmåde
Kiksebund
Knus kiks, og bland dem godt sammen med kakao, kanel og de hakkede mandler. Hæld smeltet smør ned i skålen og bland det godt.
Tryk blandingen ned i en springform på ca. 24 cm. Når den er jævn, så sæt den i køleskab i en halv times tid, mens du gør resten klar.
Fyld
Kom husblas i en skål med rigeligt vand (blødes op).
Lun fløden i en lille gryde, og rør den opblødede husblas ud i den lune fløde. Hæld det i en skål.
Pisk sukker og æggeblommer til de er godt luftige.
Tilsæt flødeost, sukker/æggeblommer til flødemassen og pisk det til det er samlet fint.
Smelt chokoladen (f.eks. i vandbad eller hakket groft, og så i en skål i mikroovnen - lad det køle lidt af efterfølgende), og rør det i ostecremen.
Hæld fyldet ud over kiksebunden. Dæk springformen til, og stil den på køl / frys (se under noter.
Topping / Servering
Pynt din lækre cheesecake med frugt, bær og hakket/høvlede chokolade. Serveres i mindre stykker, da den virkelig er sød - hellere tage et ekstra stykke, end at det bliver for meget...Velbekomme
Opskriftsnoter
Pynt med syrlige frugter/bær såsom jordbær, kiwi, blåbær, hindbær etc. Der skal lidt syrlighed til den meget søde chokolade. Bland gerne for flotte farver
Du kan evt. også pynte med lidt chokolade/Daim stykker, Oreos eller hvad du nu lige har.
Kom den evt i fryseren i nogle timer, så den hurtigere bliver "fast". Ellers mindst 4-5 timer på køle, og gerne natten over. Kan holde sig på køl i ca 3-4 dage.
Tak til Heidi for de fine billeder af processen og en god kage 👏