En super lækker tomatsauce der passer perfekt til pizza og pastaretter. 1 portion er ca. 3 dl. Det passer ca. til 3 runde pizzaer eller 2 bradepander. Juster antallet lige herunder, hvis du vil lave en større portion.
Varm olivenolie og steg det finthakkede hvidløg kort i olien.
Tilsæt de resterende ting til gryden. Lad det simre i 7-8 minutter indtil alt bouillon er opløst.
Smag til med salt og peber.
Til sidst bruges din stavblender til at gøre tomatsaucen jævn uden klumper.
Tomatsauce med knust/presset hvidløg
Hvis du bruger en hvidløgspresser til hvidløget, så kom bare alle tingene i gryden og varm det op. Pres hvidløget i når det er blevet varmt. Det giver lidt kraftigere hvidløgssmag når du tilsætter det bagefter. Det er smag og behag - og så er det lettere.
Tomatsauce med friske tomater
Kom de lækre modne, grofthakkede tomater i gryden og lad dem simre indtil de er blevet "bløde" og ligner en grov sauce. Følg så ovenstående vejledning.
Opskriftsnoter
Et par ekstra tips. God fornøjelse.
Brug gerne friske krydderurter. Her skal du ca. 3-doble mængden ovenfor når det er vasket og hakket.
Prøv at eksperimentere med både oregano, basilikum og timian. De 3 krydderier giver hinanden et super godt samspil i tomatsaucen.
Chilien er vigtig for at give lidt kant til tomatsaucen, så det er synd, hvis du undlader det. Prøv bare at tilføje en lille smule.
Tomatsaucen kan opbevares i køleskab i 8-10 dage i en lukket beholder.
Du kan evt. hælde den brandvarme tomatsauce direkte i et patentglas (skoldet), som du så lukket med det samme. Så kan du opbevare saucen i ca. 3-4 uger.