Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Pin
4
fra
8
stemmer
Sauce Bordelaise
En klassisk fransk rødvinssauce - en sauce Bordelaise
Ret
Tilbehør
Køkken
Fransk
Tilb. tid
30
minutter
minutter
Antal
4
personer
Forfatter
Peter Frisk
Ingredienser
2
skalotteløg (store)
1,5
dl
rødvin
1,5
dl
madeira eller portvin
2,5
dl
kalvefond
2
spsk
smør
Fremgangsmåde
Hak skalotteløgene fint og svits dem af på en pande. De skal kun svitses til de begynder at tage en smule farve.
Tilsæt madeira eller portvin til panden og kog det ned til 1/3 del.
Tilsæt rødvinen og kog det ned til 1/3 del.
Tilsæt fonden og kog det ned til 1/3 del - jo mere du koger det ned - jo kraftigere smag.
Si saucen over i en lille gryde og tilsæt 2 spsk smør - smag til med salt og peber.
Opskriftsnoter
Et lille fif er at koge eksempelvis et par friske stængler timian sammen med fonden til sidst :o) det giver saucen et ekstra pift