Den lækre klassiske super sprøde marengs (aka. kyskage) med store stykker chokolade. Du kan pifte den op med lidt flagesalt - men det behøves ikke.
Ret Dessert og Kage
Køkken Dansk
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 1 timetime
Køletid 2 timertimer
Samlet tid 3 timertimer15 minutterminutter
Antal 14stk
Kalorier 124kcal
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
Chokolade kyskager
4æggehvider
160gramsukker
40gramflormelis
1tskcitronsaft(presset fra økocitron)
150grammørk chokolade
Ekstra tip
1tskflagesalt(kan undlades)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 120 grader alm. varme og hak chokoladen i "grove" stykker.
Kom æggehvider og sukkeret i en mellemstor skål. Pisk det grundigt sammen, så det bliver en helt hvid og stiv masse. Du skal kunne vende skålen på hovedet.
Sigt flormelis i blandingen og vend det roligt rundt.
Tilsæt chokoladestykkerne og vend dem roligt rundt igen.
Kom bagepapir på en bradepande, og form så kyskagerne med f.eks. en spiseske. Jeg plejer at lave dem ca 7-8 cm i diameter og 2 cm høje.
Kom dem i ovnen i 60 minutter ved 120 grader. Sluk herefter ovnen, og lade dem blive i ovnen de kommende timer til de er kølet af. Det sikrer den lækreste sprøde overflade.
Opskriftsnoter
Lad dem blive helt kolde, hvis du gerne vil have en helt sprød marengs og de lækre sprøde chokoladestykker inden i. Du må ikke komme dem i køleskab, da de så bliver bløde og kedelige.Pakkes i lufttæt beholder eller pose, og kan gemmes i 1-2 uger.Velbekomme