Evt. kardemomme og revet citronskal(se under tips)
Fremgangsmåde
Start med at dele æg i blommer og hvider i to separate skåle.
Pisk så æggehviderne luftige og stive.
Æggeblommer (i den separate skål) tilsætter du de resterende ingredienser (kærnemælk, melblanding, salt, natron og sukker). Rør det godt sammen med elpiskeren.
Vend så de piskede æggehvider i dejen.
Æbleskivepanden skal varmes godt op. Kom godt med fedtstof på første runde, og fyld op med 2/3 æbleskivedej. Når der begynder at få farve, så vender du æbleskiven rundt , så den bliver rund.
Bliv ved med at vende æbleskiven stille og roligt herefter indtil den har en fint farve hele vejen rundt.
Kom dem i et fad med viskestykke/sølvpapir så de holdes varme. Du kan evt. have dem stående i ovnen ved. f.eks. 100 grader.
Opskriftsnoter
Serveres med sukker (el. flormelis) og syltetøj.Velbekomme ❤️
Husk godt med fedtstof den første portion, så "mættes" panden. Det er specielt vigtigt hvis du bruger en støbejernspande.
Hvis du vil have mere “jule-smag”, så tilsæt 1 tsk kardemomme og lidt revet øko citronskal til dejen.