Her er opskriften på verdens bedste chokoladekage, som er helt genial til børnefødselsdagen. Børnene elsker den, og så er den let at lave. Jeg bruger en springform på ca. 24-25cm i diameter. Du kan også øge antallet til 20 personer, så passer opskriften til en hel bradepande (ca. 35x45 cm)
Ret Dessert og Kage
Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 35 minutterminutter
Samlet tid 45 minutterminutter
Antal 10personer
Kalorier 463kcal
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
Kagen
300gramsukker
250gramhvedemel
8spskkakao
2tskbagepulver(evt. 50/50% af natron/bagepulver)
1knivspidssalt
2æg
2,5dlvand
200gramsmør(blødt eller smeltet)
Glasur / frosting
200gramflormelis
3spskkakao
2tskkanel(stødt)
2spsksmør
0,5dlmælk
Fremgangsmåde
Tænd først ovnen på 170 grader (alm. varme). Bland så alle de tørre dele sammen i en skål (sukker, hvedemel, kakao, bagepulver og salt).
Tilsæt så æg, vand og smeltet/blødt smør
Pisk godt sammen med en håndmixer (et par minutter), og kom i en formen.
Bag kagen i 35 minutter ved 170 grader. Stik med en kniv for at sikre at den ikke hænger for meget ved eller er flydende. Den må godt hænge lidt ved - bare ikke flydende !
Glasur
Når kagen er afkølet er det tid til glasuren. Rør flormelis, kakao, kanel, samt smør og mælk sammen i en skål og smør ud på kagen i et jævnt lag.
Opskriftsnoter
Hvis du gerne vil lave en hel bradepande (ca 35x45cm), så skal du lave en dobbeltportion dvs. til 20 personer. Stik i kagen, så den ikke er alt for klæg i midten. Jo højere kagen er jo længere tid skal den bage. Drys evt. med lidt chokolade stykker på toppen (se billeder)Hvis glasuren virker lidt for tynd, så kom lidt ekstra flormelis i.EKSTRA TIP:Hvis kagen skal være "helt fantastisk", så frys den ned (bare dagen før), og tag op igen. Så ændrer den karakter, så den bliver lidt mere "saftig og tung" på den gode måde. Glasuren tilsættes først når kagen er tøet op igen. Prøv det. Det vil du ikke fortryde !