Her er en super opskrift på hjemmelavet Bearnaise Essens, så du kan lave lækkert Bearnaise Sauce mange gange i fremtiden uden at skulle købe det færdiglavede...
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 20 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Antal 2dl
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
4skalotteløg / alm. løg
2dlhvidvinseddike
2dltør hvidvin(alternativt vand)
8-10friske estragonstilke
2-3spsktørret(hvis du ikke bruger frisk som nævnt ovenfor)
evt. en lille håndfuld kørvel(kan undlades)
evt. et laurbærblad(kan undlades)
Fremgangsmåde
Pil løg og hak dem fint.
Tilsæt hvidvinseddike, hvidvin/vand og frisk estragon i en gryde. Hvis du ikke har frisk estragon, så brug tørret (enten eller).
Tilsæt alle tingene i en gryde, og lad det koge ind til ca. det halve.
Kom blandingen gennem en si, og kom på flaske/glas. Stil på køl
Gem Bearnaise Essensen i et lille syltetøjsglas eller lignende (skold glasset med kogende vand inden for en god ordens skyld).
Brug det du skal til din Bearnaise Sauce (direkte link til min opskrift).
Opskriftsnoter
Overskydende essens kan gemmes i et par måneder på køl i en lukket beholder f.eks. syltetøjsglas / glasflaske. Skold beholderen først.
Frys evt. overskuds essens som isterninger svt. den mængde du typisk bruger. Så er det super let at tilsætte når du skal igang igen.
Har du tid nok, så lav essensen mindst 1 dag før, og lad den trække på køl 1 døgn inden du filtrerer/sier den.