En lækker pesto lavet af de lækre ramsløg, som kan findes helt gratis i skov og haver. Et must til det lille ostebord, eller bare til en gang godt italiensk brød. Din helt egen ramsløgpesto...
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Samlet tid 30 minutterminutter
Antal 2dl
Kalorier 575kcal
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
20-30bladeramsløg
50gramcashewnøddermandler, hasselnød, valnød eller pinjekerner
2dlolivenolie el. raps-olie
0,5lime eller citron
50gramparmesanost
salt
peber
Fremgangsmåde
Rist nødderne på en tør pande til de er godt varme. De skal kun lige begynde at få farve. Det fremhæver smagen. Kom nødderne i en blender-skål.
Tilsæt herefter ramsløg (som du har skyllet godt), olie, lime/citronsaft og parmasan - altså alle de resterende ting :-)
Blend det hele til en flot grøn masse. Du kan selv vælge, hvor "grovkornet" du ønsker pestoen.
Til sidst smager du til med salt og peber. Hvis konsistensen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.
Det er sådan set det hele. Det er super nemt at lave, og det smager fantastisk til et dejligt italiensk brød, ostebordet, sandwich'en eller til f.eks. laksestykker.
Opskriftsnoter
Ramsløgspesto kan holde sig op til en uge i køleskabet pga. det høje olieindhold.
Pestoen kan fryses, men skal så spises inden for et par dage når den er taget op igen. Men smart, hvis man laver en stor portion på én gang.