Her er en gammel klassiker fra 80'erne: Nogle kalder den skinkestang, andre ølkringle. Den smager super godt, og så er den let at lave.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Forb. tid 1 timetime
Tilb. tid 35 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime35 minutterminutter
Antal 4personer
Forfatter Lars Koch Hansen
Ingredienser
Dejen
3dlvand
50gramgær
1tsksalt
3spskolie
450grammel
Fyld
400gramskinke i strimler
200grampikantost
2spskpurløg
1spskpaprikaca. 1 spsk
1knspPeber(stødt)
2tskoregano
2tskmerian
Pensling
1æg
Sesamfrø(drys)
Paprika(drys - kan undlades)
Fremgangsmåde
Dejen
Rør gær og salt ud i vandet. Tilsæt olien, og herefter melet. Ælt det godt igennem enten i hånden eller i røremaskinen. Lad det hæve lunt i 10 minutter (tildækket). Mens det hæver findes fyldet frem.
Når dejen har hævet i 10 minutter rulles dejen ud til ca. 20×60 cm.
Smør pikantost på (kan evt. fortyndes med creme fraise). Herefter kommes resten af fyldet på (se video for fine billeder). Fyldet lægges i midten af dejen med ca. 4-5 cm kant i begge sider.
Fold siderne over hinanden, så det danner en pølse. Del kringlestangen i to for lettere at få den over på bradepanden.
Pensles med æg og drys sesamfrø over (evt. lidt paprika). Klip lidt skrå kiler i oversiden af kringlen.
Hæver herefter 40 minutter ved stuetemperatur (tildækket).
Bages 35 minutter ved 200 grader på nederst rille. Lad den afkøle til de ”bare” er lune eller kolde. Skær kringlestykker på ca. 5-8 cm i bredden og server med en kold øl.
Opskriftsnoter
Prøv den - selv om det er lidt 80’er agtigt, så fortryder du ikke.