Elektronik og gadgetsTests

Tag-it | Så nemt får du mistede ejendele tilbage (test)

Introduktion

Først en tak til Lars at jeg må gæsteblogge på Livets små ting. Mit navn er Martin, og jeg har bloggen www.mrmazzo.dk. Lars og jeg har én ting til fælles, sikkert flere ting, men der er især én ting:

Vi vil begge gerne hjælpe dig til at få en bedre hverdag.

Derfor har jeg også glædet mig sindssygt meget til at skrive dette indlæg til dig. Jeg er nemlig sikker på, det kan komme dig og mange tusinde danskere til gavn. Nu skal du høre…

De mistede ejendele

Forleden gjorde jeg det, som du sikkert også gør ret ofte, nemlig tjekker Facebook.

Tilfældigt faldt jeg over en Facebook-gruppe med ‘Tabt og fundet’. Dem er der ret mange af på Facebook, fandt jeg ud af. Der er grupper for ‘tabt og fundet’ i Nordjylland, Amager, Århus, Esbjerg, osv. Flere tusinde danskere er medlem af sådan en gruppe. Det er åbenbart et almindeligt fænomen, at nogen mister eller glemmer deres ting, og nogen finder dem.

Et typisk opslag på Facebook ser sådan ud:

Måske du selv har prøvet at miste dine nøgler eller finde nogle nøgler. Og hvis det ikke er nøgler, så har du måske mistet din cykel, kuffert, rygsæk, håndtaske, laptop, telefon eller noget andet, som havde en værdi for dig.

Mistede ejendele er forbundet med stor frustration, og det giver en masse bekymringer:

  • Får jeg min ejendel tilbage?
  • Hvis nogen finder den, hvor gør de så af den?
  • Hvor ligger hittegodskontoret?
  • Hvad kommer det til at koste mig at anskaffe en ny ting?

Det er desværre ikke kun bekymringer man får, men også økonomiske udgifter – som ofte er det værste. Lad os kigge lidt på noget som de fleste ejer. Bilnøgler. Og hvis du ikke har bilnøgler, så har du nøgler til dit hus eller lejlighed.

 

Bilnøgler | Det koster det at miste dem

Næsten alle biler er forsynet med en startspærre. Uden at blive alt for teknisk, så betyder det, at der i din bilnøgle sidder en chip. Den gør at det kun er DEN nøgle, der kan starte din bil. Det er ret smart, for det forhindrer en masse biltyverier. MEN desværre betyder det også, at det er ret dyrt at få lavet en ny bilnøgle.

Jeg tjekkede priserne på nettet for dig, og du kan få en ny nøgle med chip til cirka 650 kroner. Vil du have fjernbetjening med i prisen, så koster en ny nøgle cirka 1.400 kroner (mindst).

Det var så kun et eksempel med dine bilnøgler. Tænk hvis du glemte din taske eller rygsæk. Så har du måske nøgler, kørekort, sygesikringskort, telefon, m.m. samlet på ét sted. Som du kan se, bliver mistede ejendele hurtigt en dyr fornøjelse.

Hvor vil du hen med alt det, Martin? Kom nu med det…

 

Løsningen

Det er umuligt at undgå, at du livet igennem aldrig mister noget. MEN du kan gøre det nemmere at få dine mistede ejendele tilbage.

Kunne det ikke være smart, hvis du fik en besked på din telefon, hvis din taske var blevet fundet? Eller når du fandt en cykel, der så fortabt ud, kunne komme direkte i kontakt med ejeren, uden at skulle lave opslag på facebook eller køre ned på politistationen for at aflevere den?

Selvfølgelig kunne det være smart. Og nemt. For både ejeren og finderen. Og selvfølgelig er der et klogt hoved, der har tænkt på en løsning på problemet. Nej, det er ikke mig, desværre!

Løsningen er så simpel som et TAG-IT-MÆRKE. Og hvad er det så? Lad os se på et mærke til dine kære nøgler.

 

Key-Finder

Key Finder er et lille vedhæng, som du blot skal fastgøre i dit nøglebundt. Den ser sådan her ud:

Jeg har selv anskaffet mig en, da jeg simpelthen blev nødt til at afprøve den. De fås i forskellige farver.

Sådan virker den

Vedhænget indeholder et ID-nummer og en unik QR-kode. ID-nummeret/QR-koden skal du blot registrere på www.tag-it.nu. Det tog mig mindre end 5 minutter. Det var ikke spor besværligt.

Når der er en, der finder dine nøgler, kan finderen hurtigt og nemt scanne QR-koden med sin telefon og skrive en besked til dig. Faktisk kommer hele 9 ud af 10 nøgler tilbage indenfor 24 timer.

Måske tænker du:

Kan finderen se hvem jeg er og bryde ind i min bil eller hus/lejlighed? 
Nej! Finderen kan selvfølgelig ikke se, hvem du er, eller hvor du bor. Du forbliver 100% anonym, da kontakten foregår via firmaet TAG-IT. De giver dig besked på den mail-adresse, du har registreret hos dem.

Kan jeg ikke bare gå til hittegodskontoret, og se om mine nøgler er der?
Selvfølgelig kan du det. Men hvorfor ikke gøre det nemt for en finder at få afleveret din ejendel? En finder skal ikke have bøvl eller ekstra udgifter, blot fordi han/hun vil være hjælpsom.

Er det ikke spild af penge? Det er jo ikke sikkert, at jeg mister mine nøgler…
Du låser din hoveddør, når du forlader hjemmet, HVIS nu der skulle komme en tyv.

Du skifter til vinterdæk på bilen, HVIS nu det begynder at sne.

Du har sikkert tegnet en ulykkesforsikring, HVIS nu uheldet er ude.

Du sikrer dig mod mange ting, netop fordi det giver dig tryghed. Og du gerne vil undgå at miste penge, hvis du skulle være uheldig. Det er præcis det samme her. Man ved det kan være en dyr fornøjelse.

 

Hvad koster den og hvor kan den købes?

Er den ikke dyr sådan en ‘key finder’?

Nej. Den er så billig, at det næsten er til grin. 59 kroner. Hvis du vil have fat i det lille, smarte vedhæng, så kan du få fat i den her (direkte link).

Du kan købe de smarte mærker hos Tag-it.nu, hvor du også kan se de forskellige typer beskrevet.

Key Finder = Til nøgler
Bag Tag = Til tasker, rygsæk, kuffert
Bike Mark = Til din cykel eller scooter
Smart Label = Til din telefon, computer, ipad, TV og andet indbo

 

Vidste du at:

Politiet anbefaler mærkning. ​Forsøg viser at tyve ​helst undgår boliger med mærket indbo. Det gør de, fordi mærkningen besværliggør ​deres arbejde og samtidig udgør en øget risiko. Derfor anbefaler politiet, at man mærker sit indbo. ​

Jeg håber, du kan bruge mit lille tip omkring TAG-IT-mærkerne. Og at det kan hjælpe dig, til at få dine mistede ejendele tilbage.
Tak fordi du læste med.

 

Del gerne

Synes du mærkerne er en smart opfindelse? Del gerne mit indlæg med en uheldig ven, din glemsomme farmor eller en du gerne vil hjælpe.

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Du er velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor.

 

 

Tag-it mærker
  • Idéen
  • Daglig brug
  • Brugerflade online
  • Pris
4.7

Resume

Mærkerne fra Tag-it burde være standard inventar i de fleste hjem. For næsten ingen penge kan du gøre det ekstremt nemt for dig selv, hvis du mister nogle ting. Prisen er fornuftig, og brugerfladen er god.

Tag-it har i hvert fald mine anbefalinger.
Køb det her: Tag-it.nu.

Hvis du køber via ovenstående link støtter du forfatteren med en lille procentdel. Prisen for dig er den samme. På forhånd tak.

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x